Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.
Podporuje mojeID

Úvod » BIO A NEBIO POTRAVINY » Luštěniny, těstoviny » Těstoviny,kuskus,bulgur » Bulgur ječmenný 250 g BIO COUNTRY LIFE


        

Bulgur ječmenný 250 g BIO COUNTRY LIFE

Bulgur se může připravovat na sladko i na slano a v pokrmech dobře nahradí nebo doplní rýži. Uvaříte s ním voňavý pilaf nebo rychlý salát tabouleh. Bulgur se hodí i na přípravu karbanátků, zeleninových placiček a sladkých kaší.

skladem

 

Číslo produktu: B8595016504076
Výrobce a dodavatel: COUNTRY LIFE
EAN kód: 8595016504076
naše cena bez DPH: 33 Kč
naše cena s DPH (15 %):
38 Kč

do košíku:
  ks  

Bulgur si připravovali už starověcí Babyloňané, Chetité a Židé. Ječmenný bulgur se vyrábí ze zrn ječmene, které se nejdříve očistí a předvaří, potom usuší a nakonec naláme na menší kousky. Díky této úpravě má delší trvanlivost a je rychle uvařený.

Tipy na použití:

  • Bulgurem můžete úspěšně nahradit nebo doplnit rýži – ať už jako přílohu, nebo v rizotech a paellách.
  • V kombinaci s luštěninami, třeba čočkou nebo cizrnou vynikne jeho jemná oříšková chuť.
  • Ochuceným bulgurem můžete plnit a zapékat zeleninu, třeba rajčata, papriky nebo cukety.
  • Bulgur se dá použít i do moučníků a sladkých jídel – dobrý je bulgur na sladko, uvařený na kaši například s vanilkou a skořicí. Nebo vmíchejte uvařený a vychladlý bulgur do těsta na cookies.
  • Recepty:

    • Bulgurová kaše
      bulgur uvařte v rostlinném mléce, přidejte sušené ovoce, oříšky, semínka a dochuťte sirupem
    • Zapečená rajčata s bulgurem a nivou
      6 velkých rajčat
      150 g bulguru
      50 g tmavozelené čočky
      100 g bio balkánu nebo veganského sýra Cheezly
      1 žlutá paprika
      1 červená cibule
      1 lžička zeleninového bujonu Würzl
      4 lžíce olivového oleje
      čerstvé bylinky (hladkolistá petržel nebo koriandr)
    1. Rajčata omyjte, odkrojte spodek a opatrně vydlabejte. Vydlabanou dužinu můžete použít do zeleninového salátu nebo na přípravu polévky.
    2. Čočku a bulgur uvařte do měkka a ochuťte bujonem.
    3. Na oleji osmahněte na kostičky nakrájenou červenou cibuli, přidejte nakrájenou papriku a orestujte.
    4. Vmíchejte do bulguru společně s nakrájenou nivou, uvařenou čočkou a bylinkami.
    5. Směsí naplňte rajčata a v předehřáté troubě zapečte 10–15 minut při 180 °C.
  • Bio
  • Veganské
  • Bez přidaného cukru