Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.
Podporuje mojeID

Úvod » BIO A NEBIO POTRAVINY » Přísady na vaření a pečení » Mouky a směsi » Celozrnná mouka špaldová hrubá BIO - Natural 1000g


        

Celozrnná mouka špaldová hrubá BIO - Natural 1000g

Špaldová mouka má stejné použití jako mouka pšeničná. Špalda je velice hodnotná obilovina, mouka z ní je namletá z celého zrna, navíc je v biokvalitě.

skladem

 

Číslo produktu: B8594010311406
Výrobce a dodavatel: Natural jihlava
EAN kód: 8594010311406
naše cena bez DPH: 49 Kč
naše cena s DPH (15 %):
56 Kč

do košíku:
  ks  

Celozrnná špaldová mouka se od běžné mouky liší obsahem otrub. Široké využití v kuchyni. Vhodná na pečení, smažení i třeba na přípravu vařených příloh.

Pšenice špalda je prastará obilovina, která nebyla šlechtěna, tudíž si zachovala mnoho důležitých a cenných látek. Špalda obsahuje zejména hodně hořčíku a vitaminů skupiny B. Špalda obsahuje i vitamin B17. V jejím zrnu se nacházejí důležité živiny - včetně vlákniny. Špalda je snáze stravitelná než klasická pšenice a dají se z ní připravit i výtečné a trvanlivé moučníky.

Popis

Když jídlo připravíte z celozrnné mouky, může mít tmavší zabarvení, než jste zvyklí. Tmavší barva ale neubírá pokrmu na chuti, právě naopak. Celozrnná mouka krásně voní i dobře chutná.

Využití:

  • pečivo - chleba nebo cukroví, nahraďte ve svém klasickém receptu běžnou mouku celozrnnou špaldovou a obohaťte tak svůj jídelníček o nový rozměr
  • smažení - lívance, bramboráky i třeba palačinky dobře chutnají připravené z celozrnné špaldové mouky
  • knedlíky, těstoviny, halušky - mouku dobře využijete i při přípravě vařených příloh

Mouka neobsahuje žádné přidané látky zamezující hrudkovitost, regulující kyselost nebo zlepšující kvalitu mouky. Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.

Špalda je celkem zapomenutý druh rozpadavé pšenice, který byl odsunut kvůli vyšším výnosům jiných druhů. Jedná se o velmi odolnou a nenáročnou rostlinu. Kromě mouky se z ní vyrábí například alternativní kávovina jako náhražka kávy.

Celozrnná mouka je bohužel velmi oblíbená u molů. Skladujte ji proto v ledničce, mrazáku nebo ve spižírně v uzavřené nádobě.

 

Alergeny

Lepek

Skladování

Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.

Složení: Pšenice špalda*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství