Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.
Podporuje mojeID

Úvod » BIO A NEBIO POTRAVINY » Luštěniny, těstoviny » Luštěniny » Fazole adzuki 500 g COUNTRY LIFE


        

Fazole adzuki 500 g COUNTRY LIFE

Fazole adzuki vynikají jemnou oříškovou chutí. Obsahují dostatek bílkovin, fosforu a vápníku a jsou i velmi syté a výživné.

skladem

 

Číslo produktu: B8595016597535
Výrobce a dodavatel: COUNTRY LIFE
EAN kód: 8595016597535
naše cena bez DPH: 44 Kč
naše cena s DPH (15 %):
51 Kč

do košíku:
  ks  

Čím je fazole tmavší, tím má výraznější chuť a její proteiny jsou stravitelnější. Ten, kdo někdy jedl pokrm z fazolí, nemůže říct, že by od stolu odešel hladový. Fazole adzuki pocházejí z Číny a v současnosti se pěstují po celé jihovýchodní Asii.

Nazývají se fazole, ale jsou příbuzné spíše mungu. Můžete je namočit a poté vařit. Používají se jako příloha, do salátů, polévek a dokonce se hodí i do sladkých jídel. Mají skvělou oříškovou chuť.

Využití:

  • příloha - uvařené adzuki promíchejte s orestovanou cibolkou a česnekem, dále s bylinkami a zakysanou smetanou
  • salát - uvařené a vychladlé adzuki skvěle chutnají s čerstvou zeleninou
  • polévka - při vaření stačí k adzuki přidat zeleninu, například mrkev nebo cibuli, a na konci dochutit
  • rizoto s fazolemi adzuki - podívejte se na recept, který jsme pro vás připravili
  • zeleninová směs - k orestované cibuli, mrkvi a zelí přidejte uvařené adzuki s trochou vody, ochuťte paprikou a kmínem, můžete také použí umeocet a rostlinnou smetanu
  • karbanátky - nastrouhanou a orestovanou mrkev a cibuli smícháme s česnekem, vejcem, vařenou quinou a vařenými fazolemi, vše rozmixujeme, dosolíme, vytvoříme karbanátky a dáme je péct na 30 minut na 200 stupňů
  • nasladko - uvařte si rýži, při vaření adzuki přidejte na posledních 5 minut rozinky, poté přidejte do hrnce jablka na kostičky a vařte do měkka, do pekáče vložte vrstvu rýže a směsi s adzuki, pečte při 190 °C asi 10 minut
  • koláč - předchozí vařenou směs fazolí, jablek a rozinek rozmixujte, zahusťte v případě potřeby a můžete s potírat třeba jáhlový korpus, nechte 2 hodiny ztuhnout

Adzuki je potřeba namáčet minimálně 8 hodin. Následně je nutné je vařit cca 45 minut. Pěnu není třeba sbírat a solte určitě až po uvaření. Po uvaření mají lehce světlejší barvu do fialova a nerozpadají se.

Adzuki se často nazývají fazole, ale o fazole se nejedná, jsou spíše příbuzností bližší mungu. Pocházejí z Asie, kde se pěstovali už před rokem 1000 př. n. l. V Číně a v Japonsku se používají především na přípravu sladkých pokrmů. Typickým příkladem je sladký krém mochi. Z namočených fazolí pak dělají horký nápoj, který se podobá čaji. V Japonsku jsou adzuki druhou nejoblíbenější luštěninou po sóje.

Složení

Fazole adzuki. Může obsahovat stopy lepku.

Skladování

Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.

  • Legislativní zařazení  Luštěniny – fazole barevná.

Návod k přípravě: Fazole adzuki před vařením namočte na 3-4 hodiny do vody. (U této luštěniny nemusíte vodu slévat.) Vařte jednu hodinu v tlakovém hrnci, nejlépe s řasou kombu. Při jejich přípravě se nedoporučuje používat příliš aromatická a silná ochucovadla, která by překrývala chuť samotných fazolí. Jsou vhodné jako příloha k jídlům z obilovin, hodí se ale i k přípravě hustých polévek.

Kalorická hodnota/energie (na 100g): 1387 kJ/331 kcal. Bílkoviny: 21,9 g. Sacharidy: 58,6 g. Tuky: 0,5 g. Vláknina: 12,5

Alergeny: Baleno v prostředí, kde se zpracovávají i lepkové obiloviny.
Legislativní zařazení: Luštěniny – fazole barevná

  • Veganské
  • Ze surovin bez lepku
  • Bez přidaného cukru