Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.
Podporuje mojeID

Úvod » BIO A NEBIO POTRAVINY » Nápoje » Džusy, šťávy, mošty » Šťávy » Iswari Bio Agáve sirup 500g


        

Iswari Bio Agáve sirup 500g

Přirozené sladidlo a probiotikum. Sirup z agave je přirozené sladidlo získávané z kaktusu agave. Díky své téměř neutrální chuti je vynikající náhradou za cukr a med.

skladem

 

Číslo produktu: B138055651547
Výrobce a dodavatel: ISWARI
EAN kód: 138055651547
naše cena bez DPH: 173 Kč
naše cena s DPH (15 %):
199 Kč

do košíku:
  ks  

Sirup z agave je sladidlo získávané z mexické rostliny agave. Díky své téměř neutrální chuti je vynikající náhradou za cukr a med. Sladicí složkou je glukóza, inulin a zejména fruktóza, díky níž má nízký glykemický index 22. Používá se v polovičním množství než med (je dvojnásobně sladší).

  • Nízký glykemický index 
  • Konzumujte max. 15 g/den (vysoký obsah fruktózy 60 %) 
  •  Sladicí složka inulin (složená z fruktózy) je probiotikum (podporuje zdravou střevní mikroflóru), ale nestimuluje slinivku k produkci inzulinu. Pro svůj velmi nízký glykemický index je tudíž vhodná i pro diabetiky. Používá se v polovičním množství než med (je dvojnásobně sladší).

Podrobný popis: Indiáni si agave vysoce cenili a sirup z její dřeně používali na slazení nápojů a jídel. Sirup z agave je získáván z Weberovy modré agave, protože tento druh obsahuje nejvyšší množství sacharidů. Agave se sklízí ve stáří 7 až 10 let. Poté se z dřeně získává šťáva zpracovávaná při nízkých teplotách pod 45 °C.

V obchodech můžete nalézt dva základní typy agave: světlý a tmavý. Světlejší prochází jemnější filtrací, takže má více neutrální chuť vhodnou pro mnoho kuchyňských úprav. Tmavší sirupy jsou méně filtrované a pevné částečky zachované v sirupu mu propůjčují lahodnou příchuť někdy přirovnávanou k sirupu javorovému. To je například sirup, který můžete zakoupit u Iswari. Příchuť tohoto sirupu je však velice jemná a mnohem slabší než např. známe u medu.

Agave obsahuje na druhou stranu vysoké množství fruktózy, a tak doporučujeme její střídmou konzumaci (max. 15 g/den u dospělého člověka). Přestože fruktóza nezvyšuje GI, má její vysoký příjem negativní dopad na tvorbu triglyceridů (čili krevního cukru) a inzulinovou rezistenci. Ideální je tak na mírné doslazení kávy, čaje či studených nápojů (lehce se rozpouští). 

Agávový sirup od Iswari patří na trhu mezi ty kvalitní díky tomu, že obsahuje relativně nízký poměr fruktózy (max. 65 %) oproti levnějším značkám (až 90 % fruktózy). Dále byl zpracován za teplot nižších 45 °C a je takméně rafinovaný než "ne-raw" sirupy. 

Způsob použití: Agave je asi o 40 % sladší než běžný cukr a tak používejte přibližně poloviční množství než jste zvyklí u cukru či medu. Přestože glykemický index 22 je velmi nízký (jablko 55, Coca Cola 90), není agave prostá cukru. Proto je nutné individuálně zvážit, jaké množství používat. Např. u diabetiků je na místě střídmost a případně se poradit s lékařem. 

Složení: 100% bio sirup z agáve

Ø Výživové údaje ve 100 g výrobku:

Energetická hodnota  1339 kJ / 320 kcal
Tuky  0 %
Sacharidy  100 % 
Fruktóza 60 - 65 %
Glukóza  21 - 28 %
Inulin  5 % 
Bílkoviny  0 % 
Vláknina  0 %