S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.
Podporuje mojeID

Úvod » BIO A NEBIO POTRAVINY » Přísady na vaření a pečení » Oleje a másla » Kakaové máslo nepražené BIO 200 g


        

Kakaové máslo nepražené BIO 200 g

Vynikající základ pro přípravu čokoládových pochutin všeho druhu!

skladem

 

Číslo produktu: B8594071482053
Výrobce a dodavatel: LIFEFOOD
EAN kód: 8594071482053
naše cena bez DPH: 229 Kč
naše cena s DPH (15 %):
263 Kč

do košíku:
  ks  

Raw kakaové máslo je vynikající pro přípravu čokoládových lahodností všeho druhu. Nepražené kakaové máslo v raw kvalitě si uchovává všechny výživné látky a tak je velice zdravou potravinou plnou antioxidantů. Má vynikající chuť. I při pokojové teplotě je tuhé a dobře se zpracovává. Při nižší teplotě se objem másla zmenší a tak se při výrobě čokolády hmota lépe vyklopí z formy. Používá se také pro přípravu polev na dezerty nebo jako ztužovač do raw sladkostí.


Skvěle se hodí do dezertů a sladkých pokrmů všeho druhu. Přidáme-li kakao a sladidlo, máme ihned skvělou domácí čokoládu. Pokud přidáme pouze sladidlo bez kakaa, můžeme si pochutnat na bílé čokoládě. Zkoušeli jste již domácí čokoládu? I tu bílou? Vynikající. Právě chuť kakaového másla je velmi důležitá, protože na ní závisí celková chuť dezertu nebo čokolády. Kakaové máslo v raw kvalitě chutná jako pravá čokoláda (protože to je pravá čokoláda) a to dokonce i bez sladidla a jiných dochucovadel. 

Kakaové máslo je tuhý, nažloutlý rostlinný tuk, který vzniká lisováním rozdrcených nepražených kakaových bobů. Liší se maličko vůní a bodem tání podle druhu kakaového bobu.Procentuální zastoupení kakaového másla v kvalitních kakaových bobech je asi 55%. Kakaové máslo je snadno rozpustné, zpracovatelné a dobře stravitelné. Při nižší teplotě se objem másla zmenší a tak se při výrobě čokolády hmota lépe vyklopí z formy.

Kakaové máslo je jedním z nejstabilnějších tuků, protože obsahuje vhodné antioxidanty zabraňující žluknutí a je možno jej uchovávat dva až pět let bez výrazné změny struktury. Navíc je vhodnou ingrediencí k výrobě kosmetiky. To zejména díky své jemné struktuře, příjemné vůni a změkčující povaze, ale hlavně proto, že je obvykle dobře snášeno a nedráždí pokožku.

Získává se lisováním v hydraulických lisech, kdy vytéká z drceniny a je uchováváno v tuhé podobě. Zbylé výlisky se melou na kakaový prášek. Z kakaového másla se vyrábí čokoládové cukrovinky, používá se v kosmetice a farmacii. Má jemnou čokoládovou chuť a vůni.

Čím vyšší je obsah kakaového másla, tím je čokoláda kvalitnější a jemnější. Každá čokoláda má trošičku jinou chuť a jinak se rozpouští v ústech. Méně kvalitní čokoláda se rozpouští v ústech hůře právě díky tukům nižší kvality.

Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota: 3701 kJ / 884 kcal
Tuky: 100 g
- z toho nasycené: 60 g
Sacharidy: 0 g
- z toho cukry: 0 g
Vláknina: 0 g
Bílkoviny: 0 g
Sůl: 0 g

Složení: 100% kakaové máslo
Země původu: Ekvádor

Informace pro alergiky: může obsahovat stopy ořechů a sezamu
Skladování: uchovejte v suchu, temnu a chladnu

  • CZ-BIO-002
  • CZ-BIO-002 | Zemědělská produkce EU/mimo EU