Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.
Podporuje mojeID

Úvod » BIO A NEBIO POTRAVINY » Přísady na vaření a pečení » Mouky a směsi » Směsi » Knedlíky s celozrnnou moukou a špaldovými pukanci 200 g BIO AMYLON


        

Knedlíky s celozrnnou moukou a špaldovými pukanci 200 g BIO AMYLON

Směs na přípravu celozrnných knedlíků v biokvalitě od tradičního českého výrobce Amylon. Snadná a rychlá příprava. K přípravě nejsou potřeba vejce.

skladem

 

Číslo produktu: B8594006668194
Dodavatel: COUNTRY LIFE
EAN kód: 8594006668194
naše cena bez DPH: 30 Kč
naše cena s DPH (15 %):
35 Kč

do košíku:
  ks  

Špalda je celkem zapomenutý druh rozpadavé pšenice, který byl odsunut kvůli vyšším výnosům jiných druhů. Jedná se o velmi odolnou a nenáročnou rostlinu. Kromě mouky se z ní vyrábí například alternativní kávovina jako náhražka kávy.

Pšenice pochází z divokých trav a patří k nejstarším plodinám pěstovaným člověkem. Provází nás od počátků zemědělství, tedy mnoho tisíc let. Za tu dobu samozřejmě vznikla spousta druhů a odrůd. 
Planeta Země každý rok vydá 600 milionů tun pšenice, které poskytnou potravu miliardám lidí. Tato obilnina zůstává základem výživy člověka a poskytuje potravu většímu počtu obyvatel planety než kterákoliv jiná plodina.
Celozrnná pšeničná mouka se od běžné mouky liší obsahem otrub.

Tato směs na knedlíky je jedním z BIO řady produktů od společnosti AMYLON. Ocení ho především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.

 

Složení

PŠENIČNÁ mouka*, PŠENIČNÁ celozrnná mouka* 20 %, extrudované ŠPALDOVÉ pukance* 5 %, mořská sůl, kypřící látky (vinan draselný, uhličitan sodný). Může obsahovat stopy mléka a vajec. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Alergeny

Lepek

Skladování

Skladujte v suchu.

Návod k přípravě: Obsah sáčku (200 g) přelijeme cca 110 - 120 ml studené vody (podle požadované tuhosti těsta). Řádně prohněteme a necháme 5 minut odležet. Z těsta připravíme na moukou posypaném vále 1 váleček. Váleček vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 20 minut. Po uvaření knedlík nakrájíme na plátky. Doba přípravy je cca 30 minut.

Výživové údaje na 100 g výrobku: energetická hodnota: 870 kJ/205 kcal; tuky: 1 g; z toho nasycené mastné kyseliny: < 0,1 g; sacharidy: 42 g; z toho cukry: < 0,5 g; bílkoviny: 7 g; sůl: 1,3 g.

Legislativní zařazení: Sypká směs pro přípravu knedlíků

  • Bio
  •  
  • Veganské