Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.
Podporuje mojeID

Úvod » BIO A NEBIO POTRAVINY » Obiloviny » Rýže » Miso genmai hnědá rýže 400 g MUSO


        

Miso genmai hnědá rýže 400 g MUSO

Genmai miso má příjemnou plnou chuť. Jedná se o japonský produkt vyráběný staletími ověřenou tradiční metodou. Genmai miso je fermentovaná pasta ze sóji a hnědé neloupané rýže. Hodí se na dochucení polévek, dresinků, omáček, pomazánek…

skladem

 

Číslo produktu: B4958325000341
Dodavatel: COUNTRY LIFE
ZNAČKA: MUSO
EAN kód: 4958325000341
naše cena bez DPH: 129 Kč
naše cena s DPH (15 %):
148 Kč

do košíku:
  ks  

Genmai miso je celosvětově velmi oblíbené – naše nejprodávanější miso. Narozdíl od misa shira, je vyráběné z neloupané hnědé rýže, zraje déle a chuťově je výraznější a slanější.

Miso neodmyslitelně patří k japonské kuchyni, má charakteristickou sytou chuť a tmavou barvu. K výrobě Genmai Miso Muso (miso z hnědé rýže) se používá rýže, u které je zachováno celé zrno i s vnějším obalem. Tato hnědá rýže má vyšší výživovou hodnotu a miso z ní je hodnotnější, než miso z klasické bílé rýže.

Návod k přípravě: Lze používat samostatně, ale slouží také do polévek, omáček, zálivek, pomazánek, při přípravě těstovin, k dochucení zeleniny, pro úpravu mořských řas. Lze smíchat půl napůl i s jiným druhem miso past.

Tipy na použití:

  • Miso polévka
    50 g hlívy
    20 g červené papriky
    20 g žluté papriky
    30 g cukety
    80 g uzeného tofu na kostky
    2 lžíce misa
    120 g pohankových těstovin
    1 lžíce olivového oleje
    čerstvý koriandr
  1. Hlívu, papriky a cuketu nakrájejte na plátky a osmahněte na olivovém oleji.
  2. Směs zalijte vodou, přidejte tofu nakrájené na kostky a krátce povařte.
  3. Přidejte miso rozmíchané v troše vlažné vody a uvařené těstoviny.
  4. Podávejte s nasekaným koriandrem.
  • Miso dresink se zázvorem
    1 lžíce misa
    2 lžíce šťávy z limetky
    2 lžíce sezamového oleje
    1 lžička strouhaného zázvoru
    1 lžička utřeného česneku
    1 rajče
    svazek čerstvého koriandru
    Vše rozmixujte tyčovým mixérem.
  • Miso-tahini dresink s javorovým sirupem
    1–2 lžičky misa
    4 lžíce sezamové pasty
    2 lžíce javorového sirupu
    1 lžíce jablečného octa
    Vidličkou rozmíchejte do hladka. V případě potřeby nařeďte trochou teplé vody. Nechte uležet v lednici.
  • Jednoduchý dresink na salát
    Smíchejte miso s olivovým olejem a jablečným octem.
  • Miso máslo
    4 lžíce biomásla nebo biomargarínu
    2 lžíce misa
    Smíchejte miso s máslem nebo margarínem na hladkou směs.
    Výborně se hodí na ještě horkou vařenou brokolici, chřest nebo fazolové lusky.
  • Zeleninové a masové vývary
    Přidáním misa zvýrazníte chuť.
  • Dušené houby
    Na konci dušení přidejte trochu misa – zahustí šťávu z hub a vytvoří lahodnou omáčku.
  • Marinády
    Miso smíchejte podle chuti s medem nebo javorovým nebo agávovým sirupem.
    Potřete surovinu směsí a pečte v troubě nebo grilujte.
    Výborná je glazovaná cuketa, dýně nebo mrkev.

Co je to miso?
Miso je hnědá kvašená pasta, pro jejíž výrobu se používají sójové boby, sůl, fermentační činidlo a často také nějaký druh obiloviny. Existuje mnoho druhů misa. Obecně platí, že čím je miso tmavší, tím déle bylo fermentováno a tím intenzivnější je jeho chuť. Miso by nemělo projít varem.

Výroba misa:

  1. Sójové boby se uvaří, rozmačkají a naočkují fermentačním činidlem koji (Aspergillus oryzae).
  2. Některé druhy misa se namíchají s ječmenem nebo rýží.
  3. Přidá se voda, sůl a všechno se umístí do velkých dřevěných kádí.
  4. Kádě se přikryjí poklopem a zatíží až čtyřmi tunami kamenů poskládaných do kužele (takto uspořádané kameny vytvoří rovnoměrný tlak, který je potřeba pro správné zrání misa).
  5. Miso zraje za teploty okolí, která přirozeně během roku kolísá.
  6. Fermentační proces trvá různou dobu – hatcho miso zraje dva roky (tradičně musí zrát dvě zimy a dvě léta), ostatní druhy misa fementují přibližně rok, nejkratší dobu zraje shiro miso – pouze 7 dní.

Další druhy misa, které máme v nabídce:
shiro miso
hatcho miso
mugi miso
mugi miso bio
miso ječmen bio
miso rýže bio

Složení

SÓJOVÉ boby, hnědá rýže, mořská sůl, voda, koji kvas.

Alergeny

Sója

Skladování

Skladujte na suchém a chladném místě. Chraňte před přímým slunečním zářením. Po otevření skladujte v uzavřeném obalu v chladničce.

  • Legislativní zařazení     Sójový výrobek - miso.
  • Veganské
  • Bez lepku
  • Bez přidaného cukru