Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.
Podporuje mojeID

Úvod » BIO A NEBIO POTRAVINY » Mořské řasy » Mořské řasy Agar tyčinky 15 g COUNTRY LIFE


        

Mořské řasy Agar tyčinky 15 g COUNTRY LIFE

Agar-agar je přírodní želatina vyráběná z osmi druhů červených řas a používá se do krémů, polev, aspiků a na zdobení dortů.

skladem

 

Číslo produktu: B8595016510688
Dodavatel: COUNTRY LIFE
EAN kód: 8595016510688
naše cena bez DPH: 95 Kč
naše cena s DPH (15 %):
109 Kč

do košíku:
  ks  

Agar-agar je čistě rostlinná želatina, která se vyrábí z mořských řas. Využijete ji při přípravě dortů, aspiku, krémů, ovocných želé, džemů…

Agar-agar obsahuje komplexní polysacharidy, které se podobají celulóze. Tradiční metoda výroby agar-agaru je sice zdlouhavější než moderní komerční metody, ale lépe respektuje přírodní zákonitosti a zajišťuje tak uchování všech živin. Agar-agar obsahuje železo, vápník, jód a další stopové prvky. Řasy, které jsou vlastně jakousi mořskou zeleninou, obsahují o 10-20 procent více minerálních látek než běžná zelenina. Navzdory vysoké schopnosti vstřebávat minerály neabsorbují řasy z mořské vody škodlivé látky. Kde je stupeň znečištění vody příliš vysoký, tam řasy prostě nerostou.

Agar je usušený vývar z mořských řas tengusa. Tekutina, která povařením řas vznikne, má po zchladnutí gelovitou konzistenci. Tato hmota se rozprostře na speciální rohože a suší 14 dnů na slunci a mrazu (agar se vyrábí vždy v zimě). Usušený agar se pak buď jen pokrájí na malé tyčinky nebo namele na vločky.

Tipy:

  • Jednu tyčinku dejte namočit alespoň na 30 minut do 500 ml studené vody.
  • Tuhost agaru si ověříte tak, že při vaření kápnete trochu tekutiny na talířek a dáte do lednice. Agar by měl ztuhnout během chvilky. Pokud je řídký, dosypte vločky a dál vařte. Pokud je moc tuhý, přidejte trochu tekutiny.
  • Agar můžete vařit v jakékoliv tekutině – ovocné šťávě, džusu, rostlinném i kravském mléce, na slano ve vývaru...
  • Dá se bez problému dochucovat kyselými surovinami jako je citron nebo ocet, ale vyvarujte se kombinaci s vinným octem – agar špatně houstne.

Recepty:

  • Džem – 500 g ovoce rozmixujte nebo rozmačkejte a přiveďte k varu, přidejte předem namočené 2 lžíce agaru a vařte jej, dokud se nerozpustí. Nakonec oslaďte podle chuti – třeba agávovým sirupem. Skladujte v lednici, nebo obvyklým způsobem zavařte.
  • Želé bonbony pro děti nebo ozdoba na moučníky – rozpusťte agar v ovocném džusua vlijte do forem na led. Tekutinu také můžete nechat ztuhnout v tenké vrstvě a vykrajovat různé tvary.

Složení

Agar-agar. Může obsahovat stopy lepku.

Návod k přípravě: Agar-agar používejte jako čistou želatinu do krémů, polev, aspiků a na zdobení dortů. 2 lžičky vloček vložte do 0,5 litru vody či džusu. Vařte, dokud se nerozpustí.

Kalorická hodnota/energie (na 100g): 25,2 kJ/6 kcal. Bílkoviny: 1,6 g. Sacharidy: 76,2 g. Tuky: 0,0 g

Skladování: Uchovávejte v suchu a při teplotě do 25°.
Legislativní zařazení: Přírodní polysacharid

  • Veganské
  •  
  • Ze surovin bez lepku
  •  
  • Bez přidaného cukru