Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.
Podporuje mojeID

Úvod » BIO A NEBIO POTRAVINY » Obiloviny » Klíčky a otruby » Otruby pšeničné 200 g COUNTRY LIFE


        

Otruby pšeničné 200 g COUNTRY LIFE

Otruby vznikají při zpracování pšenice. Jsou zdrojem prospěšné stravitelné i nestravitelné vlákniny.

skladem

 

Číslo produktu: B8595016593100
Výrobce a dodavatel: COUNTRY LIFE
EAN kód: 8595016593100
naše cena bez DPH: 10 Kč
naše cena s DPH (15 %):
12 Kč

do košíku:
  ks  

Velkou část pšeničných otrub tvoří vláknina (43 %), jež se skládá z celulózy, hemicelulózy a ligninu, látek, kvůli kterým otruby mají tvrdou dřevnatou konzistenci. Otruby vykonávají ve střevě tři základní činnosti: zadržují vodu a zvětšují objem stolice; zrychlují pohyb stolice ve střevech; zadržují dráždivé a jedovaté látky, cholesterol, žlučové soli a karcinogeny, které se nacházejí ve střevech a zvyšují jejich vylučování stolicí.

Tipy a recepty na použití pšeničných otrub:

  • pečivo - otruby můžete přidat do domácího chleba nebo třeba housek a obohatit je tak o vlákninu
  • müsli - otruby vsypejte do vašeho oblíbeného müsli, výborné jsou například s jogurtem, chutnat vám budou i v domácích müsli tyčinkách
  • sladké pečivo - zapracujte otruby do muffinů nebo sušenek a přidejte jim tak nový rozměr
  • kaše - při snídani můžou být otruby i součástí kaše
  • zahušťování - husté polévky jako zelňačka lze ke konci zahustit i otrubami, stačí po přidání už jen 5 minut povařit

Pšeničné otruby jsou produktem vznikajícím při zpracování pšenice. Jako vedlejší produkt bývají proto často lidmi podceňované. Navozují ale pocit rychlého zasycení. Obsahují především části slupek, mohou v nich však být i klíčky nebo vnitřní pletivo.

Složení

Otruby PŠENIČNÉ.

Návod k přípravě: Ráno na lačno 2 polévkové lžíce. Možno konzumovat s jogurtem nebo přidat do obilné kaše. Otruby zabraňují zácpě. K dosažení požadovaného účinku je třeba užívat 20 až 30 g otrub denně (dvě polévkové lžíce) po dobu jednoho týdne. Doporučená denní dávka otrub (dvě polévkové lžíce) by se neměla překračovat. Určeno k přímé spotřebě.

Kalorická hodnota/energie (na 100g): 904 kJ/216 kcal. Bílkoviny: 15,6 g. Sacharidy: 64,5 g (z toho cukry 0,41 g). Tuky: 4,25 g (z toho nasycené mastné kyseliny 0,63 g). Vláknina: 42,8

Skladování: Nevystavujte přímým slunečním paprskům. Skladujte při teplotě do 25°C a při relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.
Alergeny: Lepek.
Legislativní zařazení: Mlýnský obilný výrobek – otruby

  • Veganské
  • Bez přidaného cukru