Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.
Podporuje mojeID

Úvod » BIO A NEBIO POTRAVINY » Přísady na vaření a pečení » Tapioca perly 500g (Tapioka)


        

Tapioca perly 500g (Tapioka)

Tapioka má velmi příznivé účinky při potížích s trávením. Je zdravým zdrojem komplexních polysacharidů s nízkým obsahem choleste- rolu a bez "nezdravých" tuků. Neobsahuje lepek a může být proto součástí bezlepkové diety.

skladem

 

Číslo produktu: B8594180820081
Dodavatel: skupiner s.r.o.
EAN kód: 8594180820081
naše cena bez DPH: 55 Kč
naše cena s DPH (15 %):
63 Kč

do košíku:
  ks  

Tapiocaje škrob získaný z kořene manioku. Maniok je rostlina původem z Jižní Ameriky a Západní Indie, kde jsou jeho silné, vláknité kořeny používány v různých formách, v podstatě všude, kde my používáme bramborový nebo kukuřičný škrob. Tapioca je prastará surovina, kterou údajně používali již Mayové.

Z tapioky připravíte lahodný pudink, kaši pro děti, bubble tea, bezlepkové pečivo, ale můžete ji použít i jako zahušťovadlo do polévek (na způsob krupek nebo kapané zavářky), nebo jako poleva na ovocné koláče (náhrada želatiny). Můžete ji též použít místo rýže. Tapioka má velmi příznivé účinky při potížích s trávením. Je zdravým zdrojem komplexních polysacharidů s nízkým obsahem choleste- rolu a bez "nezdravých" tuků. Neobsahuje lepek a může být proto součástí bezlepkové diety. Produkty z tapioky jsou poměrně kalorické, ale nasytí vás na delší dobu a v kombinaci s kokosovým mlékem nezatíží vaše trávení.

Tapioca obsahuje vápník, fosfor, draslík a hořčík. Je také zdrojem železa, kyseliny listové a vitamínu B. Je také přirozeným zdrojem omega-3 a omega-6 mastných kyselin. Neobsahuje lepek a může být proto součástí bezlepkové diety. Podle Áyurvédy má tapioka chladivý účinek při přebytku žluči v těle.

Možnosti využití:
- Namočené (minimálně 10 minut) a rozmixované kuličky přidáváme k přirozeně bezlepkové mouce pro zvláčnění těsta v přibližném poměru 1:5 k ostatní mouce, například v palačinkách nebo v jiných těstech, do kterých se přidává voda.
- Kuličky pomleté nebo rozdrcené nasucho se dají použít do piškotových těst místo obilné mouky, většinou v kombinaci s mletými ořechy nebo s jinou přirozeně bezlepkovou moukou, které dodává vláčnost.
- Namočené kuličky se vaří na puding nebo do Tapioca nápojů (tzv.Bubble tea)