Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Podporuje mojeID


        

Žitný kvásek sušený bio 30 g

To, že kvásek okyseluje těsto, má za následek, že v chlebu vzniká prostředí, které není příznivé pro rozvoj jiných druhů bakterií a plísní. Proto je také kváskový chléb mnohem trvanlivější. Bez problémů vydrží týden nebo i 10 dní.

skladem

 

Číslo produktu: B8595617900192
Výrobce a dodavatel: Natural jihlava
EAN kód: 8595617900192
naše cena bez DPH: 15 Kč
naše cena s DPH (15 %):
17 Kč

do košíku:
  ks  

To, že kvásek okyseluje těsto, má za následek, že v chlebu vzniká prostředí, které není příznivé pro rozvoj jiných druhů bakterií a plísní. Proto je také kváskový chléb mnohem trvanlivější. Bez problémů vydrží týden nebo i 10 dní. U chleba v biokvalitě, kde nejsou používané žádné umělé konzervanty, je to obzvlášť důležité.

Určeno pro domácí výrobu žitného kváskového chleba.

Složení: žitná mouka BIO, startovací kultura

Obsah: 30g sáček pro cca 700-750g chléb

Použití:
0,4kg žitné mouky, 400ml vody, 1 vrchovatá lžíce kvásku, lžička kmínu.
Smíchat a nechat nejlépe přes noc.
Pak přidat 100ml vlažné vody, promíchat a nechat odležet v teple (cca 40 stupňů C).
Za 3 hodiny dojde k bouřlivému kvašení, pak smícháme s 1kg pšeničné nebo žitné mouky, 2 lžičky soli, koření a semínka dle chuti. Vyformujeme chleba, necháme vykynout a pečeme 20 min. na 250 st. C a pak dopékáme 15-20 min při teplotě 180 st. C.

Návod k použití: 1kg žitné celozrnné mouky, 6-10 lžic přírodního kvásku, semínka  a kmín smícháme do tuhého těsta. Dle potřeby přidáme vodu nebo mouku. Necháme kynout celou noc ve stabilní teplotě (kolem 20°C). Po vykynutí pečeme ve vymazané formě prvních 10 min na 220°C, poté při teplotě 170°C dopékáme asi 30 minut. (Těsto vykyne mnohem méně, než těsto kvasnicové). Do trouby během pečení přidejte pekáček s vodou.