Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Podporuje mojeID


        

Bio Dobré ghí, 450 ml

Přepuštěné máslo se používá na smažení nebo pečení, kde se cení nejen jeho výše uvedené vlastnosti, ale i jeho slabě nasládlá jemně oříšková chuť a vůně.

skladem

 

Dostupnost: Podle skladu dodavatele
Číslo produktu: B8592001247802
Dodavatel: Dobré Ghí, Zuzana Popikova, Lukesova 311, Ústí nad Orlicí, 562 01
EAN kód: 8592001247802
naše cena bez DPH: 223 Kč
naše cena s DPH (15 %):
257 Kč

do košíku:
  ks  

Původní receptura i název pocházejí z Indie, kde se s nimi můžeme setkat v souvislosti s ajurvédou. Ta je od roku 1982 uznaná Světovou zdravotnickou organizací jako oficiální alternativní medicína. Podle ní ghí napomáhá lepšímu trávení, upravuje hladinu lipidů, cholesterolu, vyživuje nervové buňky, podporuje učení, posiluje látkovou výměnu a obranyschopnost, napomáhá detoxikace, omlazuje a má hojivé účinky.

Pokud zázračným účinkům přepuštěného másla nevěříte, jako argument vám může posloužit, že už naše babičky vyráběly přepuštěné máslo. A to z čiště praktických důvodů. Přepuštěné máslo se totiž kazí mnohem pomaleji než klasické. A v dobách, kdyby nebyly k dispozici lednice, pouze sklepy, se prodloužení doby trvanlivosti velmi hodilo. Používaly ho ke smažení, maštění knedlíků, buchet, brambor, kaší, do polévek i omáček, na pečení...

Na co přepuštěné máslou používat?

Stupeň přepalování se u přepuštěného másla zvyšuje z původních 150-180°C na 200-250°C, takže je ideální na smažení. Takové řízky připravené na přepuštěném másle jsou dobrota, po které se budou všichni oblizovat. Nebo pokud na něm krátce orestujete zeleninu, zmizí z talíře dřív, než řeknete švec, i zarytému zeleninovému odpůrci. Pokud smažíte na přepuštěném másle, není jídlo tak těžké do žaludku jako při smažení na oleji.

Ghí jednoduše využijte všude, kde chcete dosáhnout chuti a vůně másla. Je jedno, jestli máte raději maso a pečínky z něj nebo sladké koláče a buchty. Přepuštěné máslo je vhodné do všech pokrmů - k pečení i na smažení. Když k němu přihodíte pár bylinek, dosáhnete dalšího gurmánského zážitku. Tuk je totiž nositelem chůtí a vůní.