Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Podporuje mojeID

Úvod » BIO A NEBIO POTRAVINY » Luštěniny, těstoviny » Těstoviny,kuskus,bulgur » Bulgur pšeničný 500 g BIO COUNTRY LIFE


        

Bulgur pšeničný 500 g BIO COUNTRY LIFE

Bulgur je polotovar připravený z naklíčené, usušené, nahrubo rozlámané a uvařené pšenice. Jedná se o tradiční, lehce stravitelný pokrm, který je hojně užívaný v zemích Blízkého Východu.

skladem

 

Číslo produktu: B8595016510220
EAN kód: 8595016510220
naše cena bez DPH: 39 Kč
naše cena s DPH (15 %):
45 Kč

do košíku:
  ks  

Planeta Země každý rok vydá 600 milionů tun pšenice, které poskytnou potravu miliardám lidí. Tato obilnina zůstává základem výživy člověka a poskytuje potravu většímu počtu obyvatel planety než kterákoliv jiná plodina. V celém zrnu pšenice se nacházejí všechny potřebné živiny – včetně vlákniny. Sacharidy tvoří až 62 % zrna. Většinou se vyskytují ve formě škrobu a jen asi 1 až 2 % tvoří jednoduché cukry.

Složení: hrubě mletá pšenice*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Návod k přípravě: Správný bulgur má po uvaření sladkou chuť a je korálkově lesklý. Hodí se k přípravě kaší, příloh a jako základ zeleninových jídel, používá se i jako součást salátů místo rýže. Může se vařit samotný nebo s dalšími obilovinami. Výhodou je, že na jeho uvaření stačí 15-20 minut.

Využití:

  • rizoto - použijte bulgur místo rýže a smíchejte ho s oblíbenou zeleninou nebo s houbami
  • nádivka - bulgur nakombinujte například s paprikou, restovanou cibulkou, bazalkou a petrželkou
  • polévka - bulgur přidávejte do polévky třeba místo těstovin, stačí ho vložit do polévky ke konci vaření a povařit ho v polévce jen 10 minut
  • salát - zkuste smíchat uvařený bulgur s avokádem, ledovým salátem, cizrnou a balkánským sýrem, dochucujte solí, pepřem a citrónovou šťávou
  • kaše - namočte datle do horké vody, nechte odstát, poté přidejte další vodu, přiveďte k varu a následně přisypte bulgur, trochu skořice a vařte 15 minut, po dovaření můžete přidat i arašídové máslo pro krémovitou konzistenci

Příprava bulguru je velmi snadná a podobná jako u kuskusu. Většinou spotřebuje až trojnásobek vody a můžete ho buď vařit 15 minut v kuse nebo stačí jen 5 minut a nechat ho dojít pod pokličkou. Je možné ho i nabobtnat zalitím studené vody. Nabobtání trvá přibližně hodinu.

Bulgur je tradičním pokrmem na Blízkém východě. Používá se hlavně na výrobu pilafů, kibbehy nebo salátů. U nás je méně známý, i když se nejedná o exotickou surovinu. Využíváme ho především jako přílohu nebo ho dáváme do nádivek, karbanátků a sekané.

Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

Výživové údaje na 100 g výrobku: energetická hodnota: 1431 kJ/342 kcal; tuky: 1,3 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 0,2 g; sacharidy: 75,9 g; z toho cukry: 0,4 g; vláknina: 18,3 g; bílkoviny: 12,3 g; sůl: 0,177 g.

Alergeny: Lepek.

Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše 75 %.

Legislativní zařazení: Mlýnský obilný výrobek – pšeničný bulgur

  • Bio
  • Veganské
  • Bez přidaného cukru