Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Podporuje mojeID

Úvod » KÁVA A ČAJ » ČAJE » ČAJE 4 SVĚTADÍLŮ » ZELENÉ ČAJE » Chun-Mee - zelený čaj 70 g - V. Grešík


        

Chun-Mee - zelený čaj 70 g - V. Grešík

Čínský čaj příjemně natrpklé, osvěžující chuti.

novinka

skladem

 

Výrobce a dodavatel: GREŠÍK Valdemar
EAN kód: 8595122320614
naše cena bez DPH: 40 Kč
naše cena s DPH (15 %):
46 Kč

do košíku:
  ks  

Zelený čaj Chun-Mee je čínský čaj příjemně natrpklé, osvěžující chuti. Chun Mee je jeden z nejznámějších druhů zeleného čaje pocházejícího z Číny. Má jemnou chuť a překrásný vzhled. Jeho příprava je tradiční.

Aby se zachovaly přirozené účinné látky obsažené v čajovém listě, neprobíhá při výrobě zeleného čaje vůbec žádná fermentace ani oxidace.(Hodnota čaje z hlediska zdraví se fermentací ztrácí.) Tato úprava zaručuje, že si čaj ponechává zdraví prospěšné antioxidanty. - Tyto antioxidanty, nazývané polyfenoly jsou základem léčivých vlastností zeleného čaje.

Složení: pravý zelený čaj Chun-Mee

Příprava: 1 čajová lžička se zalije 0,25 l vody (po převaření zchlazené na 70 - 85° C), nechá se louhovat 1 - 4 minuty (po krátkém louhování 1 - 2 minuty je čaj silně povzbudivý, ale jemné chuti, delším louhováním 2 - 4 minuty se aroma zvýrazní, ale čaj nemá již tak povzbuzující účinek).
 
Pokud chceme snížit množství kofeinu v čaji, zalijeme nejdříve suché lístky trochou vroucí vody a po 20 vteřinách scedíme. Pak připravujeme obvyklým způsobem.
 

Současné studie ukazují, že zelený čaj

  • posiluje koncentraci,duševní výkonnost a motivaci k výkonům (při sportu)
  • zlepšuje schopnost učit se
  • působí proti depresím, snižuje množství stresových symptomů
  • má vysoký obsah vitamínů a minerálů
  • mírní žaludeční a střevní problémy
  • podporuje trávení
  • snižuje hladinu cholesterolu
  • snižuje hladinu cukru v krvi u diabetiků
  • zmírňuje otravy způsobené potravinami
  • tvoří až do dnešní doby nejlepší ochranu proti nejrůznějším rizikům rakoviny (Dr.Fujiki)
  • snižuje riziko trombózy a mrtvice
  • posiluje cévy
  • posiluje srdce a krevní oběh, snižuje riziko srdečních nemocí
  • brání vzniku arteriosklerózy a napomáhá léčení
  • upravuje činnost štítné žlázy
  • působí proti vzniku revmatizmu
  • brání tvorbě ledvinových a žlučníkových kamenů
  • zabraňuje zánětům
  • má antibakteriální účinek
  • je prevencí proti virům
  • povzbuzuje prokrvení a regeneraci kůže
  • brání vzniku zubního kazu, chrání zubní sklovinu
  • oddaluje stárnutí
  • má diuretické účinky - je močopudný, zbavuje tělo jedů
  • chová se jako antioxidant
  • osvěžuje tělo a zbavuje ho napětí
  • tein v čaji podporuje činnost centrální nervové soustavy
  • neutralizuje škodlivé vlivy záření (lidé, kteří tráví hodně času před obrazovkou, by ho měli pravidelně pít)
  • je silně alkalickým nápojem, který působí proti překyselení

Spektrum pozitivních účinků zeleného čaje na zdraví člověka se rozšiřuje s každou vědeckou a medicinskou studií.