Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Podporuje mojeID

Úvod » BIO A NEBIO POTRAVINY » Luštěniny, těstoviny » Luštěniny » Fazole mungo 500 g BIO COUNTRY LIFE


        

Fazole mungo 500 g BIO COUNTRY LIFE

Fazole mungo je nejmenší fazole, v polévce nebo karí je krásně nasládlá. Naklíčené mungo je slaďonké jako mladý hrášek, je ozdobou každého salátu nebo pomazánky.

skladem

 

Číslo produktu: B8595016587543
Výrobce a dodavatel: COUNTRY LIFE
EAN kód: 8595016587543
naše cena bez DPH: 63 Kč
naše cena s DPH (15 %):
72 Kč

do košíku:
  ks  

Někdy je fazole mungo nazývána zelená sója a původem pochází z Indie. Je oblíbená na celém Dálném Východě. Hlavními producenty této zajímavé plodiny jsou Thajsko, Čína a Austrálie.

Fazole mungo je bohatá na železo a vitamíny. Její boby mají olivově zelenou barvu. Pro svoji příjemnou chuť a lehkou stravitelnost si získávají stále větší popularitu.

Tyto malé zelené fazole jsou velmi oblíbené v čínské i indické kuchyni. Vařené fazole mungo používáme do hustých zeleninových polévek, do směsí se zeleninou či masem a jako základ vegetariánských karbanátků. Fazole mungo jsou však nejznámější ve své druhé podobě, jako klíčky. Jedná se totiž o nejčastěji používané klíčky na světě. Podle toho, jak dlouho necháme mungo klíčit, získáme buď krátké klíčky na mlsání a do salátů, nebo dlouhé křupavé klíčky, které jsou vynikající kratičce osmažené v asijských pokrmech.

Vařené fazole vynikají vysokým obsahem bílkovin a vlákniny, jsou dobrým zdrojem vitaminů skupiny B a některých minerálů – hořčíku, železa, manganu a mědi. Díky vysokému obsahu kyseliny listové jsou vhodné pro těhotné a kojící ženy. Jsou také lépe stravitelné, než jiné luštěniny, a proto nezpůsobují tolik nadýmání. Stejně jako ostatní luštěniny stabilizují hladinu krevního cukru a jsou proto vhodné pro diabetiky. Výhonky fazolí mungo jsou navíc i velmi dobrým zdrojem vitaminu C a vitaminu K.

Klíčení fazolí mungo: Fazole propláchneme ve vodě, dáme do širokohrdlé zavařovací lahve a přidáme tolik vody, aby byly zakryté. Necháme přes noc nabobtnat, poté slijeme vodu, dobře propláchneme a necháme odkapat. Vrátíme fazole do zavařovačky, hrdlo překryjeme kouskem látky nebo papírem a necháme klíčit na polosvětlém chladnějším místě. Každých 8 hodin propláchneme a necháme odkapat. Necháme klíčit 2 – 4 dny podle toho, jak velké chceme klíčky. Nakonec propláchneme a skladujeme v ledničce až několik týdnů.

 

HMOTNOST: 500 g 
ZEMĚ PŮVODU: Čína 
PŘÍPRAVA: Fazole mungo nemusíme namáčet, 3 hrnky vody přivedeme k varu, přidáme 1 hrnek fazolí a vaříme na mírném ohni cca 40 minut do měkka.

 

Složení: fazole mungo*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.

Návod k přípravě: Fazole mungo namočte na 2 hodiny, propláchněte a vařte do měkka 15–25 minut.

Výživové údaje na 100 g výrobku: energetická hodnota: 1452 kJ/347 kcal; tuky: 1,2 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 0,348 g; sacharidy: 62,6 g; z toho cukry: 6,6 g; bílkoviny: 23,9 g; sůl: 0,013 g.

 

Alergeny: Může obsahovat stopy lepku.