Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.
E-shop
Úvod » BIO A NEBIO POTRAVINY » Přísady na vaření a pečení » Oleje a másla » Přepuštěné máslo ghí » Ghí české - přepuštěné máslo 450m
Ghí je čistý máselný tuk s chutí a vůní másla, ale s jinými vlastnostmi. Je ideální ke smažení, nepřepaluje se. Vydrží až rok, nemusí se chladit. Má blahodárné účinky na vaše zdraví. A v neposlední řadě krásně voní a dobře chutná.
Ghí posiluje látkovou výměnu a obranné síly. Podle ajurvédských pozorování a vědeckých výzkumů snižuje také hladinu cholesterolu. Zároveň napomáhá detoxikaci, neboť váže jedy z těla, které jsou rozpustné v tuku, a odvádí je z těla.
Vlastnosti
Složení másla ghí
Tepelně zpracované máslo z kravského mléka bez přidání konzervačních látek.
Použití
Uplatní se zejména v teplé kuchyni(vaření, pečení, dušení, smažení), ve studené kuchyni, na mazání nebo stačí každý den lžičku pro zdraví.Nepřepaluje se, jelikož má vysoký bod zápalnosti, což více prospívá vašemu zdraví.Nemusí se uchovávat v lednici, stačí v temnu a při teplotě v rozmezí 0-20 C.Je přirozeně bezlepkový a neobsahuje laktózu.
Skladování
Máslo nakonec zežlukne, je-li skladováno při pokojové teplotě, ghí nikoli. Je to vlhkost v másle, která podporuje rozklad. Pokud je tedy ghí prosté vlhkosti, nemá žádný takový problém. Pouze tak si udrží svou originální čerstvost a chuť. Mimo jiné je proměna másla v ghí tedy praktický způsob jak uchovat máslo.