Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Podporuje mojeID

Úvod » RAW A SUPERFOODS » SUPERFOODS » DOPLŇKY STRAVY » Iswari Bio Nepražené kakaové boby drcené 250 g


        

Iswari Bio Nepražené kakaové boby drcené 250 g

Božský pokrm Inků

skladem

 

Dostupnost: Podle skladu dodavatele
Číslo produktu: B5602353904032
Výrobce a dodavatel: ISWARI
EAN kód: 5602353904032
naše cena bez DPH: 204 Kč
naše cena s DPH (15 %):
235 Kč

do košíku:
  ks  

Kakaové boby od Iswari jsou sušená semena plodů kakaovníku Arriba. Díky jejich šetrnému zpracování při nízkých teplotách (bez pražení) jsou v nich zachovány všechny bohaté nutriční látky, díky nimž bývalo kakao Indiány právem nazýváno pokrmem Bohů. Vychutnejte si kakao v jeho nejčistší podobě!

  • Vynikající antidepresivum
  • Mimořádné hodnoty antioxidantů
  • Bohaté na nenasycené mastné kyseliny omega 6
  • Obsahuje zejména hořčík, železo, síru, chrom, mangan a zinek

Kakao je výtečným antidepresivem navozujícím dobrou náladu, pocity štěstí a spokojenosti, včetně lehkých afrodisiakálních účinků. Dále příznivě ovlivňuje funkci mozku a celý centrální nervový systém. Látky jako anandamid, arginin, dopamin, tryptofan a fenyletylamin navozují potěšení a uvolnění. Kakao v sobě navíc skrývá MAO inhibitory (Monoamin Oxidase Inhibitory), které zpomalují odbourávání anandamidu a dalších neurotrasmitterů, zajišťující tím jejich setrvání v krevním oběhu, a tak umožňují delší trvání příjemné nálady.

Kakao je nejbohatší plodinou na antioxidanty, které nás chrání před degenerativním a rakovinotvorným působením volných radikálů (vznikajících ve znečištěném prostředí, nekvalitní stravě, přirozenou radioaktivitou, apod.). Jejich množství je klasifikováno tzv. ORAC jednotkami – kakao jich obsahuje více než 500 (např. u nás na antioxidanty bohaté borůvky obsahují cca 50 ORAC). V kakau jsou zastoupeny v podobě polyfenolů, katechinů a epikatechinů.

Kakao obsahuje nenasycené mastné kyseliny omega 6, které jsou však v čokoládách pražením znehodnoceny na zdraví škodlivé transmastné kyseliny.

Kakao rovněž obsahuje řadu minerálů a vitamínů. Je zdrojem hořčíku, železa, síry, chromu, manganu, zinku a mědi.

  • Hořčík podporující nervovou soustavu (činnost srdce, mozku) je považován za jeden z nejvíce nedostatkových minerálů v současné standardní stravě.
  • Železo je nezbytou podmínkou krvetvorby a prevencí proti anémii.
  • Síra zlepšuje vzhled kůže a vlasů.
  • Chrom je stopový prvek nezbytný pro hospodaření s hladinou sacharidů v krvi.
  • Mangan se společně s železem podílí na krvetvorbě.
  • Zinek je nezbytný pro imunitní systém, játra, slinivku a enzymatické reakce.
  • Měď podporuje krvetvorbu a imunitu

Způsob použití:

  • Přidejte do müsli, dezertů, jogurtů, ranních cereálií, apod. Truffels s kakaovými boby a goji: 1 lžička kakaových bobů, 1 lžička goji, 1 lžička kokosového oleje, 1 lžička karobového prášku, 4 mandle, 5 datlí. Vše společně nasekejte v robotu na hrubou směs, která půjde tvarovat. Vytvořte truffles. Servírujte na talíři posypané karobovým práškem. Dobrou chuť!
  • Země původu: zemědělská produkce mimo EU. 125g.

Nutriční hodnoty ve 100 g:

Energie 601 kcal/2516 kJ

Proteiny 12 g

Tuky 52 g

Sacharidy 30 g

Vláknina 6,40 g