Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Podporuje mojeID

Úvod » RAW A SUPERFOODS » SUPERFOODS » DOPLŇKY STRAVY » Iswari Maqui prášek BIO 70 g


        

Iswari Maqui prášek BIO 70 g

Antioxidantový gejzír

skladem

 

Dostupnost: Podle skladu dodavatele
Výrobce a dodavatel: ISWARI
SKLADEM: NENÍ
naše cena bez DPH: 295 Kč
naše cena s DPH (15 %):
339 Kč

do košíku:
  ks  

Maqui se v posledních letech stalo hitem mezi plodinami bohatými na antioxidanty. Kromě vysoké antioxidační kapacity hovoří laboratorní výzkumy o jeho protizánětlivých účincích, schopnosti bránit adipogenezi (tvorba tukových buněk) a dále o jeho kapacitě inhibovat LDL oxidaci.

Mimořádně bohatý zdroj antioxidantů

Tradiční potravina indiánského kmene Mapucho

Sladká chuť - ideální do yogurtu, smoothie, dezertů

Maqui (Aristotelia Chilensis) je nízký listanatý strom dosahující výšky 5 m, který roste v Chile a na jihu Argentiny. Plodí bobulovité ovoce tmavě fialové barvy, které se podobá açai a našim borůvkám. Již dávno před začátkem našeho letopočtu je konzumovali indiáni kmene Mapucho. Údajně také používali listy, kmen a plody z maqui jako léčebný prostředek. Francouzský botanik a přírodovědec Claude Gay v roce 1841 zdokumentoval, že domorodí obyvatelé z maqui vyráběli nápoj zvaný „chicha“ za účelem získání síly a vytrvalosti.

Mrazem sušené plody rozemleté na jemný prášek jsou dnes k sehnání i na našem trhu a prášek můžete konzumovat např. přidaný do jogurtu, cereálních směsí anebo ho použít do různých receptů. Maqui je dnes čím dál populárnější jako čisté ovoce nebo jako extrakt v řadě doplňků stravy. Má mimořádně vysokou antioxidační kapacitu díky barvivu anthocyanin. Laboratoř v Brunswicku (USA) testovala v roce 2010 pět barviv ze skupiny anthocyaninů a nejsilnější účinek se prokázal u barviva delphinidin. Podle některých zdrojů je antioxidační kapacita maqui (ORAC) 270 000 ?m/1000 g. Maqui bývá často porovnáváno s açai. Jde skutečně o podobné plody s podobným účinkem. Pravděpodobně nějvětší rozdíl spočívá v tom, že maqui obsahuje více antioxidantů a také má sladší a plnější chuť. Na druhou stranu açai je výživnější díky velmi vysokému obsahu zdravých tuků (45 %) v podobě nenasycených mastných kyselin. Maqui obsahuje maximálně 10 % tuku, avšak více než 50 % sacharidů.

  • Způsob použití: Prášek z maqui má nasládlou a plnou chuť. Přimíchejte 1 lžičku do ovocné šťávy, džusu, salátu, mléčného nebo ovocného koktejlu, dezertu, jogurtu, apod. a získejte kromě exotické příchuti zdroj vydatných živin pro svoje tělo! Nezpracovávejte prášek z maqui při teplotách vyšších než 40 °C, aby v něm zůstaly zachovány všechny živiny v původní formě. Otevřený sáček uchovávejte v ledničce!
  • Nutriční hodnoty ve 100 g: Energie 378 kcal/1584 kJ Proteiny 7,10 g Tuky 9,50 g Sacharidy 56,40 g Vláknina 19,10 g