Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Podporuje mojeID

Úvod » BIO A NEBIO POTRAVINY » Obiloviny » Nezpracované obiloviny » Jáhly 500 g COUNTRY LIFE


        

Jáhly 500 g COUNTRY LIFE

Jáhly jsou dobře stravitelné, výživné, velmi chutné a přirozeně bezlepkové. V kuchyni mají velmi široké využití.

skladem

 

Číslo produktu: B8595016591090
EAN kód: 8595016591090
naše cena bez DPH: 24 Kč
naše cena s DPH (15 %):
28 Kč

do košíku:
  ks  

Varianty tohoto výrobku

Obrázek:
Číslo produktu / Název zboží:
Skladem:
Cena:
Jáhly 500 g BIO COUNTRY LIFE
B8595016510077
Jáhly 500 g BIO COUNTRY LIFE
skladem
naše cena 42 Kč

Proso spolu s pšenicí patří mezi nejstarší kulturní plodiny Evropy. Jáhly vznikají z prosa odstraněním semenné slupky z obilky. Jsou bohatým zdrojem zejména sacharidů, ale i bílkovin a tuků. Tuků obsahují více než ostatní obiloviny (s výjimkou ovsa). Velký podíl z nich tvoří nenasycené mastné kyseliny. Jáhly jsou bohaté na hořčík, železo a kyselinu křemičitou. Z vitaminů jsou nejvíce zastoupeny vitamíny B1, B2 a PP. Obsahují také vápník a hořčík.

Složení: Jáhly

Návod k přípravě: Jáhly properte v horké vodě a nechte je na sítku osušit. Potom je na sucho opražte a zalijte vařící vodou. Ochuťte, přikryjte pokličkou a na mírném ohni duste asi 20 min. Po chvíli stání pod peřinou je opatrně promíchejte vidličkou. Jáhly se mohou se vařit, vločkovat, dělají se z nich pukance nebo mouka, která se využívá při výrobě bezlepkových těstovin (jáhly neobsahují lepek).

Tipy a recepty:

  • polévky 
  • kaše - jáhly mohou rozšířit vaše snídaňové kaše o další typ obiloviny, také jáhlovou kaši můžete použít jako přílohy třeba ke grilované zelenině
  • rizoto - nahraďte klasickou rýži v rizotu jáhly
  • placky - z vařených jáhel, kostiček zeleniny, česneku, bylinek a krupice vytvarujete a usmažíte výborné placičky
  • nádivky - uvařené jáhly smíchejte například s restovanou cibulkou, sýrem a bylinkami, naplňte směsí papriky a zapečte je
  • slané koláče - jáhly mohou být i základem pro jahelný quiche nebo nákyp
  • knedlíky - pro celiaky z jáhel připravíte jahelné knedlíky jako chutnou alternativu těch klasických

Kalorická hodnota/energie (na 100g): 1582 kJ/378 kcal. Bílkoviny: 11,0 g. Sacharidy: 72,9 g. Tuky: 4,2 g. Vláknina: 8,5 g. Popř. jiné (cholesterol, vitaminy apod.): Sodík 0,005 g, thiamin 0,42 mg (30,1% DDD), riboflavin 0,29 mg (18,1% DDD), niacin 4,72 mg (26,2% DDD), hořčík 114 mg (38,0% DDD), železo 3,0 mg (21,5% DDD).

Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Alergeny: Může obsahovat stopy lepku. 
Legislativní zařazení: Obilný mlýnský výrobek - obilovina pro přímou spotřebu

  • Veganské
  • Ze surovin bez lepku
  • Bez přidaného cukru