Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Podporuje mojeID

Úvod » BIO A NEBIO POTRAVINY » Sušené plody, ořechy, semena » Ořechy » Kešu ořechy 100 g COUNTRY LIFE


        

Kešu ořechy 100 g COUNTRY LIFE

Kešu ořechy mají lehce nasládlou a jemnou delikátní chuť. Dají se využít v klasických sladkých receptech, ale i v exotických pokrmech. Pro lepší stravitelnost je můžete namáčet i pražit. Jejich rozmixováním získáte navíc další širokou škálu použití.

skladem

 

Dostupnost: Podle skladu dodavatele
Číslo produktu: B8595016596200
Výrobce a dodavatel: COUNTRY LIFE
EAN kód: 8595016596200
naše cena bez DPH: 63 Kč
naše cena s DPH (15 %):
72 Kč

do košíku:
  ks  

Kešu se řadí k nejoceňovanějším ořechům. Skutečnost, že se pěstují jen v oblastech s tropickým podnebím, zvyšuje nejen jejich atraktivnost, ale i cenu. Jsou potravinou s vysokým obsahem hořčíku.

Kešu jsou olejnaté ořechy se sladkou, jemnou chutí, bohaté na nenasycené mastné kyseliny, na vitaminy B1, B2, na kyselinu pantotenovou a na minerály, jako např. hořčík, draslík, železo a fosfor.

Kešu ořechy mají lehce nasládlou a jemnou delikátní chuť. Dají se využít v klasických sladkých receptech, ale i v exotických pokrmech. Pro lepší stravitelnost je můžete namáčet i pražit. Jejich rozmixováním získáte navíc další širokou škálu použití.

Složení: Kešu ořechy.

Návod k přípravě: Kešu jsou vhodnou součástí snídaňových kaší apod. Rozemleté kešu se dají používat k zahušťování omáček.

Využití:

  • ořechové máslo - opražené ořechy rozmixujte, máslo můžete nechat neutrální a zahušťovat s ním třeba omáčky, také ho můžete osladit sirupem a namazat ho na pečivo
  • cukroví - rozmixované kešu ořechy smíchejte s rozmixovaným sušeným ovocem a třeba karobem a uválejte kuličky, které následně obalte ve strouhaném kokosu
  • zmrzlina - nahrubo nasekané ořechy, mražené banány, med a smetana udělají dohromady výbornou zmrzlinu, stačí společně rozmixovat
  • pesto - v mixéru promíchejte bazalku, česnek, špetku soli, olej a kešu oříšky
  • polévky - nahrubo nasekané ořechy jsou vhodné k ozdobení polévek na talíři
  • snídaně - kešu oříšky můžete obohatit vaše oblíbené snídaňové müsli nebo kaši
  • asijská kuchyně - ať už připravujete asijské nudle s tofu, smaženou rýži nebo curry, s kešu ořechy určitě neuděláte chybu, když je do svého receptu přidáte
  • dezerty - studené nebo pečené, ořechy se výborně hodí do těst, krémů nebo s nimi hotové pokrmy jednoduše posypte
  • rizoto, kuskus - předem namočené oříšky nasekejte a přidejte do zeleninového rizota nebo kuskusu
  • saláty - ovocné i zeleninové saláty jsou ideálními kandidáty pro přidání kešu ořechů
  • pomazánky - namočené ořechy rozmixujte s luštěninami nebo zeleninou, kešu dobře chutnají například s mrkví
  • nápoje - kešu ve formě másla obohatí i klasické smoothie

Chuť ořechu je sladší a méně intenzivnější než třeba u arašídů nebo vlašských ořechů. Hodí se tak do jídel, kde chcete mít jen jemný náznak oříškové chutě. 

Aby byly oříšky ještě lahodnější, můžete je namáčet. Kešu stačí ve vodě 2 hodiny a jsou o poznání chutnější, téměř jako čerstvě vyloupané. Pokud zrovna nemáte tolik času, i pár desítek minut zajistí lepší stravitelnost ořechů. Namáčené ořechy vždy po vylití vody nadále skladujte už pouze jen v lednici.
Další možnou úpravou je pražení. Do předehřáté trouby na 180 °C dejte plech s rozloženými oříšky a pražte 5- 15 minut. Během této doby je občas promíchejte. I pražení výrazně zvyšuje stravitelnost, ale chuti kešu naopak přidá na intenzitě.

Kešu ořechy rostou na 12 metrů vysokém stromě s názvem ledvinovník západní. Pěstuje v oblasti tropů a pochází z Brazílie. Plodu stromu se říká "kešu jablko" a nacházejí se v něm jedlé nažky, které známe právě jako ořechy kešu. 

Složení

KEŠU ořechy. Může obsahovat stopy lepku, arašíd, ostatních skořápkových plodů, sezamu a oxidu siřičitého.

Kalorická hodnota/energie (na 100g): 2314 kJ/553 kcal. Bílkoviny: 18,2 g. Sacharidy: 30,2 g (z toho cukry 5,9 g). Tuky: 43,9 g (z toho nasycené mastné kyseliny 7,8 g). Vláknina: 3,3 g. Popř. jiné (cholesterol, vitaminy apod.): Sodík 0,012 g, thiamin 0,423 mg (30,2% DDD), hořčík 292 mg (97,3% DDD), železo 6,68 mg (47,7% DDD), draslík 660 mg.

Skladování: Nevystavujte přímým slunečním paprskům. Skladujte při teplotě do 25°C a při relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.
Alergeny: Suché skořápkové plody. Může obsahovat stopy lepku.
Legislativní zařazení: Suché skořápkové plody - kešu

Kešu se řadí k nejoceňovanějším ořechům. Skutečnost, že se pěstují jen v oblastech s tropickým podnebím, zvyšuje nejen jejich atraktivnost, ale i cenu. Jsou potravinou s vysokým obsahem hořčíku.

 

Návod k přípravě: Kešu jsou vhodnou součástí snídaňových kaší apod. Rozemleté kešu se dají používat k zahušťování omáček.

Kalorická hodnota/energie (na 100g): 2314 kJ/553 kcal. Bílkoviny: 18,2 g. Sacharidy: 30,2 g (z toho cukry 5,9 g). Tuky: 43,9 g (z toho nasycené mastné kyseliny 7,8 g). Vláknina: 3,3 g. Popř. jiné (cholesterol, vitaminy apod.): Sodík 0,012 g, thiamin 0,423 mg (30,2% DDD), hořčík 292 mg (97,3% DDD), železo 6,68 mg (47,7% DDD), draslík 660 mg.

Skladování: Nevystavujte přímým slunečním paprskům. Skladujte při teplotě do 25°C a při relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.
Alergeny: Suché skořápkové plody. Může obsahovat stopy lepku.
Legislativní zařazení: Suché skořápkové plody - kešu

 

  • Veganské
  •  
  • Ze surovin bez lepku
  •  
  • Bez přidaného cukru