Svatoslavova 27, Praha 4
+420 776 887 496
info@biostyle.cz
Otevírací doba
Po 11- 18 hod
Út 09- 18 hod
St 11- 18 hod
Čt 11- 20 hod
Pá 11-17hod
So- Ne Zavřeno
- Úvod
- POTRAVINY
- Sušené plody, ořechy, semena
- Ořechy
- Kešu ořechy 100 g COUNTRY LIFE
Kešu ořechy 100 g COUNTRY LIFE

- Kompletní specifikace
- Související zboží1
- Kešu ořechy 100 g COUNTRY LIFEDo 7 pracovních dnů60,00 Kč52,17 Kč bez DPH
Kešu se řadí k nejoceňovanějším ořechům. Skutečnost, že se pěstují jen v oblastech s tropickým podnebím, zvyšuje nejen jejich atraktivnost, ale i cenu. Jsou potravinou s vysokým obsahem hořčíku.
Kešu jsou olejnaté ořechy se sladkou, jemnou chutí, bohaté na nenasycené mastné kyseliny, na vitaminy B1, B2, na kyselinu pantotenovou a na minerály, jako např. hořčík, draslík, železo a fosfor.
Kešu ořechy mají lehce nasládlou a jemnou delikátní chuť. Dají se využít v klasických sladkých receptech, ale i v exotických pokrmech. Pro lepší stravitelnost je můžete namáčet i pražit. Jejich rozmixováním získáte navíc další širokou škálu použití.
Složení: Kešu ořechy.
Návod k přípravě: Kešu jsou vhodnou součástí snídaňových kaší apod. Rozemleté kešu se dají používat k zahušťování omáček.
Využití:
- ořechové máslo - opražené ořechy rozmixujte, máslo můžete nechat neutrální a zahušťovat s ním třeba omáčky, také ho můžete osladit sirupem a namazat ho na pečivo
- cukroví - rozmixované kešu ořechy smíchejte s rozmixovaným sušeným ovocem a třeba karobem a uválejte kuličky, které následně obalte ve strouhaném kokosu
- zmrzlina - nahrubo nasekané ořechy, mražené banány, med a smetana udělají dohromady výbornou zmrzlinu, stačí společně rozmixovat
- pesto - v mixéru promíchejte bazalku, česnek, špetku soli, olej a kešu oříšky
- polévky - nahrubo nasekané ořechy jsou vhodné k ozdobení polévek na talíři
- snídaně - kešu oříšky můžete obohatit vaše oblíbené snídaňové müsli nebo kaši
- asijská kuchyně - ať už připravujete asijské nudle s tofu, smaženou rýži nebo curry, s kešu ořechy určitě neuděláte chybu, když je do svého receptu přidáte
- dezerty - studené nebo pečené, ořechy se výborně hodí do těst, krémů nebo s nimi hotové pokrmy jednoduše posypte
- rizoto, kuskus - předem namočené oříšky nasekejte a přidejte do zeleninového rizota nebo kuskusu
- saláty - ovocné i zeleninové saláty jsou ideálními kandidáty pro přidání kešu ořechů
- pomazánky - namočené ořechy rozmixujte s luštěninami nebo zeleninou, kešu dobře chutnají například s mrkví
- nápoje - kešu ve formě másla obohatí i klasické smoothie
Chuť ořechu je sladší a méně intenzivnější než třeba u arašídů nebo vlašských ořechů. Hodí se tak do jídel, kde chcete mít jen jemný náznak oříškové chutě.
Aby byly oříšky ještě lahodnější, můžete je namáčet. Kešu stačí ve vodě 2 hodiny a jsou o poznání chutnější, téměř jako čerstvě vyloupané. Pokud zrovna nemáte tolik času, i pár desítek minut zajistí lepší stravitelnost ořechů. Namáčené ořechy vždy po vylití vody nadále skladujte už pouze jen v lednici.
Další možnou úpravou je pražení. Do předehřáté trouby na 180 °C dejte plech s rozloženými oříšky a pražte 5- 15 minut. Během této doby je občas promíchejte. I pražení výrazně zvyšuje stravitelnost, ale chuti kešu naopak přidá na intenzitě.
Kešu ořechy rostou na 12 metrů vysokém stromě s názvem ledvinovník západní. Pěstuje v oblasti tropů a pochází z Brazílie. Plodu stromu se říká "kešu jablko" a nacházejí se v něm jedlé nažky, které známe právě jako ořechy kešu.
Složení
KEŠU ořechy. Může obsahovat stopy lepku, arašíd, ostatních skořápkových plodů, sezamu a oxidu siřičitého.
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 2314 kJ/553 kcal. Bílkoviny: 18,2 g. Sacharidy: 30,2 g (z toho cukry 5,9 g). Tuky: 43,9 g (z toho nasycené mastné kyseliny 7,8 g). Vláknina: 3,3 g. Popř. jiné (cholesterol, vitaminy apod.): Sodík 0,012 g, thiamin 0,423 mg (30,2% DDD), hořčík 292 mg (97,3% DDD), železo 6,68 mg (47,7% DDD), draslík 660 mg.
Skladování: Nevystavujte přímým slunečním paprskům. Skladujte při teplotě do 25°C a při relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.
Alergeny: Suché skořápkové plody. Může obsahovat stopy lepku.
Legislativní zařazení: Suché skořápkové plody - kešu
Kešu se řadí k nejoceňovanějším ořechům. Skutečnost, že se pěstují jen v oblastech s tropickým podnebím, zvyšuje nejen jejich atraktivnost, ale i cenu. Jsou potravinou s vysokým obsahem hořčíku.
Návod k přípravě: Kešu jsou vhodnou součástí snídaňových kaší apod. Rozemleté kešu se dají používat k zahušťování omáček.
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 2314 kJ/553 kcal. Bílkoviny: 18,2 g. Sacharidy: 30,2 g (z toho cukry 5,9 g). Tuky: 43,9 g (z toho nasycené mastné kyseliny 7,8 g). Vláknina: 3,3 g. Popř. jiné (cholesterol, vitaminy apod.): Sodík 0,012 g, thiamin 0,423 mg (30,2% DDD), hořčík 292 mg (97,3% DDD), železo 6,68 mg (47,7% DDD), draslík 660 mg.
Skladování: Nevystavujte přímým slunečním paprskům. Skladujte při teplotě do 25°C a při relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.
Alergeny: Suché skořápkové plody. Může obsahovat stopy lepku.
Legislativní zařazení: Suché skořápkové plody - kešu