Svatoslavova 27, Praha 4
+420 776 887 496
info@biostyle.cz
Otevírací doba
Po 11- 18 hod
Út 09- 18 hod
St 11- 18 hod
Čt 11- 20 hod
Pá 11-17hod
So- Ne Zavřeno
- Úvod
- POTRAVINY
- Přísady na vaření a pečení
- Mouky a směsi
- Směsi
- Knedlíky s celozrnnou moukou a špaldovými pukanci 200 g BIO AMYLON
Knedlíky s celozrnnou moukou a špaldovými pukanci 200 g BIO AMYLON

- Kompletní specifikace
- Parametry
- Související zboží1
- Knedlíky s celozrnnou moukou a špaldovými pukanci 200 g BIO AMYLONDo 15 pracovních dnů36,00 Kč31,30 Kč bez DPH
Špalda je celkem zapomenutý druh rozpadavé pšenice, který byl odsunut kvůli vyšším výnosům jiných druhů. Jedná se o velmi odolnou a nenáročnou rostlinu. Kromě mouky se z ní vyrábí například alternativní kávovina jako náhražka kávy.
Pšenice pochází z divokých trav a patří k nejstarším plodinám pěstovaným člověkem. Provází nás od počátků zemědělství, tedy mnoho tisíc let. Za tu dobu samozřejmě vznikla spousta druhů a odrůd.
Planeta Země každý rok vydá 600 milionů tun pšenice, které poskytnou potravu miliardám lidí. Tato obilnina zůstává základem výživy člověka a poskytuje potravu většímu počtu obyvatel planety než kterákoliv jiná plodina.
Celozrnná pšeničná mouka se od běžné mouky liší obsahem otrub.
Tato směs na knedlíky je jedním z BIO řady produktů od společnosti AMYLON. Ocení ho především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.
Složení
PŠENIČNÁ mouka*, PŠENIČNÁ celozrnná mouka* 20 %, extrudované ŠPALDOVÉ pukance* 5 %, mořská sůl, kypřící látky (vinan draselný, uhličitan sodný). Může obsahovat stopy mléka a vajec. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Alergeny
Lepek
Skladování
Skladujte v suchu.
Návod k přípravě: Obsah sáčku (200 g) přelijeme cca 110 - 120 ml studené vody (podle požadované tuhosti těsta). Řádně prohněteme a necháme 5 minut odležet. Z těsta připravíme na moukou posypaném vále 1 váleček. Váleček vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 20 minut. Po uvaření knedlík nakrájíme na plátky. Doba přípravy je cca 30 minut.
Výživové údaje na 100 g výrobku: energetická hodnota: 870 kJ/205 kcal; tuky: 1 g; z toho nasycené mastné kyseliny: < 0,1 g; sacharidy: 42 g; z toho cukry: < 0,5 g; bílkoviny: 7 g; sůl: 1,3 g.
Legislativní zařazení: Sypká směs pro přípravu knedlíků