Svatoslavova 27, Praha 4
+420 776 887 496
info@biostyle.cz
Otevírací doba
Po 11- 18 hod
Út 09- 18 hod
St 11- 18 hod
Čt 11- 20 hod
Pá 11-17hod
So- Ne Zavřeno
- Úvod
- POTRAVINY
- Sušené plody, ořechy, semena
- Semínka
- Len hnědý 300 g BIO COUNTRY LIFE
Len hnědý 300 g BIO COUNTRY LIFE

- Akce
- Kompletní specifikace
- Len hnědý 300 g BIO COUNTRY LIFESkladem34,00 Kč29,57 Kč bez DPH
Lněné semínko, tento běžný produkt, který je užíván již celá staletí, začíná být dnes ceněn pro své vlastnosti, které přispívají ke zdraví. Ořechová chuť lněného semínka může přispět k lahodnosti řady pokrmů.
Složení: len hnědý semena*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Návod k přípravě: K přímé spotřebě.
Výživové údaje na 100 g výrobku: energetická hodnota: 2234 kJ/534 kcal; tuky: 42,2 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 3,7 g; sacharidy: 28,9 g; z toho cukry: 1,6 g; bílkoviny: 18,3 g; sůl: 0,07 g.
- Složení: produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
- Návod k přípravě: Namísto jedné polévkové lžíce margarínu nebo oleje můžete v receptech použít 3 pl mletého lněného semínka. (Pečené výrobky budou rychleji hnědnout.) Namísto jednoho vejce můžete v receptech (lívance, vdolečky, koláče) použít 1 pl mletého lněného semínka plus 3 pl lžíce vody. (Nechte vodu smíchanou s namletým lněným semínkem nejprve pár minut odstát.) Mleté lněné semínko můžete uchovat v ledničce až 90 dní bez toho, že by se změnila jeho chuť. Nejlepší však je umlít jej (v mlýnku) těsně před použitím. Lněné semínko vcelku může být uchováváno za pokojové teploty až jeden rok.
- Kalorická hodnota/energie (na 100g): 2234 kJ/534 kcal Bílkoviny: 18,3 g Sacharidy: 28,9 g Tuky: 42,2 g Vláknina: 27,3 g Sodík 0,03 g
- Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a při relativní vlhkosti vzduchu do 75 %. Alergeny: Může obsahovat stopy lepku.
RECEPTY Lněný chléb
Kvásek: - 2 š vlažné vody - 1 1/2 kostky droždí (75 g) - 2 pl polohrubé mouky - špetka soli, špetka cukru
Do vlažné vody rozdrobíme droždí, zasypeme moukou, přidáme špetku soli a cukru, mírně promícháme, přikryjeme a necháme na teplém místě nakynout. Kvásek vylijeme do mouky promíchané s ostatními surovinami. - 8 š celozrnné mouky - 6 š polohrubé mouky - 1 š mletého lněného semínka - 1/2 pl soli, 1 pl cukru - 1 1/2 pl drceného kmínu (upražíme nasucho v pánvičce) - 3 šálky vlažné vody a olej na vymaštění
Po smíchání s vykynutým kváskem vypracujeme na polotuhé těsto, mírně zasypeme moukou a necháme vykynout. Těsto znovu promícháme a vytvarujeme, oddělíme část těsta do jedné formy a vytvarujeme podlouhlý váleček. Chlebovou obdélníkovou formu vymažeme olejem a vložíme těsto. Necháme nakynout, potřeme vodou a posypeme lněným semínkem. Pečeme v polovyhřáté troubě 50-60 minut. Po upečení chléb vyndáme z formy, mírně postříkáme vodou a dáme vychladnout na rošt, aby se zespodu nezapařil. Rozpis surovin je na více chlebů, které můžeme upéct najednou při jednom pečení a uložit do mrazničky do zásoby. Ušetříme tím čas.
Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o účincích lnu na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích nebo v herbáři
Alergeny: Může obsahovat stopy lepku.
Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a při relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.
Legislativní zařazení: Olejnaté semeno – len