Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Podporuje mojeID

Úvod » BIO A NEBIO POTRAVINY » Sušené plody, ořechy, semena » Semínka » Len hnědý 300 g BIO COUNTRY LIFE


        

Len hnědý 300 g BIO COUNTRY LIFE

Lněné semínko je bohatým zdrojem omega 3 mastných kyselin, ligninu, vitamínů a minerálů.

skladem

 

Číslo produktu: B8595016587048
Výrobce a dodavatel: COUNTRY LIFE
EAN kód: 8595016587048
naše cena bez DPH: 30 Kč
naše cena s DPH (15 %):
34 Kč

do košíku:
  ks  

Lněné semínko, tento běžný produkt, který je užíván již celá staletí, začíná být dnes ceněn pro své vlastnosti, které přispívají ke zdraví. Ořechová chuť lněného semínka může přispět k lahodnosti řady pokrmů.

Složení: len hnědý semena*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Návod k přípravě: K přímé spotřebě.

Výživové údaje na 100 g výrobku: energetická hodnota: 2234 kJ/534 kcal; tuky: 42,2 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 3,7 g; sacharidy: 28,9 g; z toho cukry: 1,6 g; bílkoviny: 18,3 g; sůl: 0,07 g.

  • Složení: produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
  • Návod k přípravě: Namísto jedné polévkové lžíce margarínu nebo oleje můžete v receptech použít 3 pl mletého lněného semínka. (Pečené výrobky budou rychleji hnědnout.) Namísto jednoho vejce můžete v receptech (lívance, vdolečky, koláče) použít 1 pl mletého lněného semínka plus 3 pl lžíce vody. (Nechte vodu smíchanou s namletým lněným semínkem nejprve pár minut odstát.) Mleté lněné semínko můžete uchovat v ledničce až 90 dní bez toho, že by se změnila jeho chuť. Nejlepší však je umlít jej (v mlýnku) těsně před použitím. Lněné semínko vcelku může být uchováváno za pokojové teploty až jeden rok.
  • Kalorická hodnota/energie (na 100g): 2234 kJ/534 kcal Bílkoviny: 18,3 g Sacharidy: 28,9 g Tuky: 42,2 g Vláknina: 27,3 g Sodík 0,03 g
  • Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a při relativní vlhkosti vzduchu do 75 %. Alergeny: Může obsahovat stopy lepku.

RECEPTY Lněný chléb

Kvásek: - 2 š vlažné vody - 1 1/2 kostky droždí (75 g) - 2 pl polohrubé mouky - špetka soli, špetka cukru

Do vlažné vody rozdrobíme droždí, zasypeme moukou, přidáme špetku soli a cukru, mírně promícháme, přikryjeme a necháme na teplém místě nakynout. Kvásek vylijeme do mouky promíchané s ostatními surovinami. - 8 š celozrnné mouky - 6 š polohrubé mouky - 1 š mletého lněného semínka - 1/2 pl soli, 1 pl cukru - 1 1/2 pl drceného kmínu (upražíme nasucho v pánvičce) - 3 šálky vlažné vody a olej na vymaštění

Po smíchání s vykynutým kváskem vypracujeme na polotuhé těsto, mírně zasypeme moukou a necháme vykynout. Těsto znovu promícháme a vytvarujeme, oddělíme část těsta do jedné formy a vytvarujeme podlouhlý váleček. Chlebovou obdélníkovou formu vymažeme olejem a vložíme těsto. Necháme nakynout, potřeme vodou a posypeme lněným semínkem. Pečeme v polovyhřáté troubě 50-60 minut. Po upečení chléb vyndáme z formy, mírně postříkáme vodou a dáme vychladnout na rošt, aby se zespodu nezapařil. Rozpis surovin je na více chlebů, které můžeme upéct najednou při jednom pečení a uložit do mrazničky do zásoby. Ušetříme tím čas.

 

 

Alergeny: Může obsahovat stopy lepku.

Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a při relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.

Legislativní zařazení: Olejnaté semeno – len