Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
08.11.2020
Vánoční akce
Olivové mýdlo s vavřínovým olejem Akční cena.........36,- Kč Odběr 5 ks........á 33,-Kč Odběr 10 ks.....á 29,-Kč Odběr 20 ks.....á 26,-Kč  Bio-Vi... číst celé
Zobrazit všechny novinky
Prodejna

Svatoslavova 27, Praha 4

+420 776 887 496

info@biostyle.cz

Otevírací doba

Po            11- 18 hod

Út             11- 18 hod

St             11- 18 hod

Čt              9- 20 hod

Pá             11-17hod

So- Ne     Zavřeno

 

 

  1. Úvod
  2. POTRAVINY
  3. Obiloviny
  4. Rýže
  5. Miso genmai hnědá rýže 400 g MUSO

Miso genmai hnědá rýže 400 g MUSO

Genmai miso má příjemnou plnou chuť. Jedná se o japonský produkt vyráběný staletími ověřenou tradiční metodou. Genmai miso je fermentovaná pasta ze sóji a hnědé neloupané rýže. Hodí se na dochucení polévek, dresinků, omáček, pomazánek…

Genmai miso je celosvětově velmi oblíbené – naše nejprodávanější miso. Narozdíl od misa shira, je vyráběné z neloupané hnědé rýže, zraje déle a chuťo... celý popis
Dostupnost
Skladem
119,00 Kč
103,48 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:CL4958325000341
EAN kód:4958325000341
ZNAČKA:MUSO
Hlídat cenu / dostupnost
Podobné produkty
    Miso mugi ječné BIO - Natural 200g
    85,00 Kč
    73,91 Kč bez DPH
    85,00 Kč
    73,91 Kč bez DPH
    Skladem
    ks
    • Novinka
    Miso bílé sladké - Natural 200g
    56,00 Kč
    48,70 Kč bez DPH
    56,00 Kč
    48,70 Kč bez DPH
    Skladem
    ks
    • Novinka
    Miso rýžové Bio 300 g Sunfood
    155,00 Kč
    134,78 Kč bez DPH
    155,00 Kč
    134,78 Kč bez DPH
    Skladem
    ks
      Miso rýže 390 g BIO DANIVAL
      237,00 Kč
      206,09 Kč bez DPH
      237,00 Kč
      206,09 Kč bez DPH
      Do 15 pracovních dnů
      ks
      Kompletní specifikace

      Genmai miso je celosvětově velmi oblíbené – naše nejprodávanější miso. Narozdíl od misa shira, je vyráběné z neloupané hnědé rýže, zraje déle a chuťově je výraznější a slanější.

      Miso neodmyslitelně patří k japonské kuchyni, má charakteristickou sytou chuť a tmavou barvu. K výrobě Genmai Miso Muso (miso z hnědé rýže) se používá rýže, u které je zachováno celé zrno i s vnějším obalem. Tato hnědá rýže má vyšší výživovou hodnotu a miso z ní je hodnotnější, než miso z klasické bílé rýže.

      Návod k přípravě: Lze používat samostatně, ale slouží také do polévek, omáček, zálivek, pomazánek, při přípravě těstovin, k dochucení zeleniny, pro úpravu mořských řas. Lze smíchat půl napůl i s jiným druhem miso past.

      Tipy na použití:

      • Miso polévka
        50 g hlívy
        20 g červené papriky
        20 g žluté papriky
        30 g cukety
        80 g uzeného tofu na kostky
        2 lžíce misa
        120 g pohankových těstovin
        1 lžíce olivového oleje
        čerstvý koriandr
      1. Hlívu, papriky a cuketu nakrájejte na plátky a osmahněte na olivovém oleji.
      2. Směs zalijte vodou, přidejte tofu nakrájené na kostky a krátce povařte.
      3. Přidejte miso rozmíchané v troše vlažné vody a uvařené těstoviny.
      4. Podávejte s nasekaným koriandrem.
      • Miso dresink se zázvorem
        1 lžíce misa
        2 lžíce šťávy z limetky
        2 lžíce sezamového oleje
        1 lžička strouhaného zázvoru
        1 lžička utřeného česneku
        1 rajče
        svazek čerstvého koriandru
        Vše rozmixujte tyčovým mixérem.
      • Miso-tahini dresink s javorovým sirupem
        1–2 lžičky misa
        4 lžíce sezamové pasty
        2 lžíce javorového sirupu
        1 lžíce jablečného octa
        Vidličkou rozmíchejte do hladka. V případě potřeby nařeďte trochou teplé vody. Nechte uležet v lednici.
      • Jednoduchý dresink na salát
        Smíchejte miso s olivovým olejem a jablečným octem.
      • Miso máslo
        4 lžíce biomásla nebo biomargarínu
        2 lžíce misa
        Smíchejte miso s máslem nebo margarínem na hladkou směs.
        Výborně se hodí na ještě horkou vařenou brokolici, chřest nebo fazolové lusky.
      • Zeleninové a masové vývary
        Přidáním misa zvýrazníte chuť.
      • Dušené houby
        Na konci dušení přidejte trochu misa – zahustí šťávu z hub a vytvoří lahodnou omáčku.
      • Marinády
        Miso smíchejte podle chuti s medem nebo javorovým nebo agávovým sirupem.
        Potřete surovinu směsí a pečte v troubě nebo grilujte.
        Výborná je glazovaná cuketa, dýně nebo mrkev.

      Co je to miso?
      Miso je hnědá kvašená pasta, pro jejíž výrobu se používají sójové boby, sůl, fermentační činidlo a často také nějaký druh obiloviny. Existuje mnoho druhů misa. Obecně platí, že čím je miso tmavší, tím déle bylo fermentováno a tím intenzivnější je jeho chuť. Miso by nemělo projít varem.

      Výroba misa:

      1. Sójové boby se uvaří, rozmačkají a naočkují fermentačním činidlem koji (Aspergillus oryzae).
      2. Některé druhy misa se namíchají s ječmenem nebo rýží.
      3. Přidá se voda, sůl a všechno se umístí do velkých dřevěných kádí.
      4. Kádě se přikryjí poklopem a zatíží až čtyřmi tunami kamenů poskládaných do kužele (takto uspořádané kameny vytvoří rovnoměrný tlak, který je potřeba pro správné zrání misa).
      5. Miso zraje za teploty okolí, která přirozeně během roku kolísá.
      6. Fermentační proces trvá různou dobu – hatcho miso zraje dva roky (tradičně musí zrát dvě zimy a dvě léta), ostatní druhy misa fementují přibližně rok, nejkratší dobu zraje shiro miso – pouze 7 dní.

      Další druhy misa, které máme v nabídce:
      shiro miso
      hatcho miso
      mugi miso
      mugi miso bio
      miso ječmen bio
      miso rýže bio

      Složení

      SÓJOVÉ boby, hnědá rýže, mořská sůl, voda, koji kvas.

      Alergeny

      Sója

      Skladování

      Skladujte na suchém a chladném místě. Chraňte před přímým slunečním zářením. Po otevření skladujte v uzavřeném obalu v chladničce.

      • Legislativní zařazení     Sójový výrobek - miso.
      • Veganské
      • Bez lepku
      • Bez přidaného cukru
      Parametry
      DodavatelCOUNTRY LIFE
      Zboží zařazeno v kategoriích
      Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.
      Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
      Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.