Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
14.01.2021
Zásilkovna
Vážení zákazníci. Od nového roku jsme rozšířili možnost dopravy o " Zásilkovnu".  Věříme, že s touto levnější variantou dopravy budete spokojenější.... číst celé
10.12.2020
Dárkové karty
Nemůžete se rozhodnout jaký dárek koupit? Darujte dárkovou kartu! Dárková karta 100,-Kč Dárková karta 200,-Kč Dárková karta 500,-Kč   číst celé
08.11.2020
Množstevní akce
Olivové mýdlo s vavřínovým olejem Akční cena.........36,- Kč Odběr 5 ks........á 33,-Kč Odběr 10 ks.....á 29,-Kč Odběr 20 ks.....á 26,-Kč  Bio-Vi... číst celé
Zobrazit všechny novinky
Prodejna

Svatoslavova 27, Praha 4

+420 776 887 496

info@biostyle.cz

Otevírací doba

Po            11- 18 hod

Út             09- 18 hod

St             11- 18 hod

Čt             11- 20 hod

Pá             11-17hod

So- Ne     Zavřeno

 

 

  1. Úvod
  2. POTRAVINY
  3. Obiloviny
  4. Rýže
  5. Miso genmai hnědá rýže 400 g MUSO

Miso genmai hnědá rýže 400 g MUSO

Genmai miso má příjemnou plnou chuť. Jedná se o japonský produkt vyráběný staletími ověřenou tradiční metodou. Genmai miso je fermentovaná pasta ze sóji a hnědé neloupané rýže. Hodí se na dochucení polévek, dresinků, omáček, pomazánek…

Genmai miso je celosvětově velmi oblíbené – naše nejprodávanější miso. Narozdíl od misa shira, je vyráběné z neloupané hnědé rýže, zraje déle a chuťo... celý popis
Dostupnost
Skladem
119,00 Kč
103,48 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:CL4958325000341
EAN kód:4958325000341
ZNAČKA:MUSO
Hlídat cenu / dostupnost
Podobné produkty
    Miso mugi ječné BIO - Natural 200g
    Běžná cena 96,00 Kč
    87,00 Kč
    75,65 Kč bez DPH
    87,00 Kč
    75,65 Kč bez DPH
    Skladem
    ks
      Miso bílé sladké - Natural 200g
      Běžná cena 62,00 Kč
      56,00 Kč
      48,70 Kč bez DPH
      56,00 Kč
      48,70 Kč bez DPH
      Skladem
      ks
      • Novinka
      Miso rýžové Bio 300 g Sunfood
      155,00 Kč
      134,78 Kč bez DPH
      155,00 Kč
      134,78 Kč bez DPH
      Skladem
      ks
        Miso rýže 390 g BIO DANIVAL
        237,00 Kč
        206,09 Kč bez DPH
        237,00 Kč
        206,09 Kč bez DPH
        Do 15 pracovních dnů
        ks
        Kompletní specifikace

        Genmai miso je celosvětově velmi oblíbené – naše nejprodávanější miso. Narozdíl od misa shira, je vyráběné z neloupané hnědé rýže, zraje déle a chuťově je výraznější a slanější.

        Miso neodmyslitelně patří k japonské kuchyni, má charakteristickou sytou chuť a tmavou barvu. K výrobě Genmai Miso Muso (miso z hnědé rýže) se používá rýže, u které je zachováno celé zrno i s vnějším obalem. Tato hnědá rýže má vyšší výživovou hodnotu a miso z ní je hodnotnější, než miso z klasické bílé rýže.

        Návod k přípravě: Lze používat samostatně, ale slouží také do polévek, omáček, zálivek, pomazánek, při přípravě těstovin, k dochucení zeleniny, pro úpravu mořských řas. Lze smíchat půl napůl i s jiným druhem miso past.

        Tipy na použití:

        • Miso polévka
          50 g hlívy
          20 g červené papriky
          20 g žluté papriky
          30 g cukety
          80 g uzeného tofu na kostky
          2 lžíce misa
          120 g pohankových těstovin
          1 lžíce olivového oleje
          čerstvý koriandr
        1. Hlívu, papriky a cuketu nakrájejte na plátky a osmahněte na olivovém oleji.
        2. Směs zalijte vodou, přidejte tofu nakrájené na kostky a krátce povařte.
        3. Přidejte miso rozmíchané v troše vlažné vody a uvařené těstoviny.
        4. Podávejte s nasekaným koriandrem.
        • Miso dresink se zázvorem
          1 lžíce misa
          2 lžíce šťávy z limetky
          2 lžíce sezamového oleje
          1 lžička strouhaného zázvoru
          1 lžička utřeného česneku
          1 rajče
          svazek čerstvého koriandru
          Vše rozmixujte tyčovým mixérem.
        • Miso-tahini dresink s javorovým sirupem
          1–2 lžičky misa
          4 lžíce sezamové pasty
          2 lžíce javorového sirupu
          1 lžíce jablečného octa
          Vidličkou rozmíchejte do hladka. V případě potřeby nařeďte trochou teplé vody. Nechte uležet v lednici.
        • Jednoduchý dresink na salát
          Smíchejte miso s olivovým olejem a jablečným octem.
        • Miso máslo
          4 lžíce biomásla nebo biomargarínu
          2 lžíce misa
          Smíchejte miso s máslem nebo margarínem na hladkou směs.
          Výborně se hodí na ještě horkou vařenou brokolici, chřest nebo fazolové lusky.
        • Zeleninové a masové vývary
          Přidáním misa zvýrazníte chuť.
        • Dušené houby
          Na konci dušení přidejte trochu misa – zahustí šťávu z hub a vytvoří lahodnou omáčku.
        • Marinády
          Miso smíchejte podle chuti s medem nebo javorovým nebo agávovým sirupem.
          Potřete surovinu směsí a pečte v troubě nebo grilujte.
          Výborná je glazovaná cuketa, dýně nebo mrkev.

        Co je to miso?
        Miso je hnědá kvašená pasta, pro jejíž výrobu se používají sójové boby, sůl, fermentační činidlo a často také nějaký druh obiloviny. Existuje mnoho druhů misa. Obecně platí, že čím je miso tmavší, tím déle bylo fermentováno a tím intenzivnější je jeho chuť. Miso by nemělo projít varem.

        Výroba misa:

        1. Sójové boby se uvaří, rozmačkají a naočkují fermentačním činidlem koji (Aspergillus oryzae).
        2. Některé druhy misa se namíchají s ječmenem nebo rýží.
        3. Přidá se voda, sůl a všechno se umístí do velkých dřevěných kádí.
        4. Kádě se přikryjí poklopem a zatíží až čtyřmi tunami kamenů poskládaných do kužele (takto uspořádané kameny vytvoří rovnoměrný tlak, který je potřeba pro správné zrání misa).
        5. Miso zraje za teploty okolí, která přirozeně během roku kolísá.
        6. Fermentační proces trvá různou dobu – hatcho miso zraje dva roky (tradičně musí zrát dvě zimy a dvě léta), ostatní druhy misa fementují přibližně rok, nejkratší dobu zraje shiro miso – pouze 7 dní.

        Další druhy misa, které máme v nabídce:
        shiro miso
        hatcho miso
        mugi miso
        mugi miso bio
        miso ječmen bio
        miso rýže bio

        Složení

        SÓJOVÉ boby, hnědá rýže, mořská sůl, voda, koji kvas.

        Alergeny

        Sója

        Skladování

        Skladujte na suchém a chladném místě. Chraňte před přímým slunečním zářením. Po otevření skladujte v uzavřeném obalu v chladničce.

        • Legislativní zařazení     Sójový výrobek - miso.
        • Veganské
        • Bez lepku
        • Bez přidaného cukru
        Parametry
        DodavatelCOUNTRY LIFE
        Zboží zařazeno v kategoriích
        Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.
        Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
        Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.