Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Podporuje mojeID

Úvod » BIO A NEBIO POTRAVINY » Mořské řasy » Mořské řasy Kombu 100 g MUSO


        

Mořské řasy Kombu 100 g MUSO

Kombu (u nás je známá také pod názvem kelp) je hlubokomořská řasa rostoucí v čistých, chladných vodách severu. Kombu je jednou z řas nejbohatších na jód.

skladem

 

Dostupnost: Podle skladu dodavatele
Číslo produktu: B8595016510725
EAN kód: 8595016510725
naše cena bez DPH: 164 Kč
naše cena s DPH (15 %):
189 Kč

do košíku:
  ks  

Varianty tohoto výrobku

Obrázek:
Číslo produktu / Název zboží:
Skladem:
Cena:
Mořské řasy Sushi Nori 25 g MUSO
B8595016510749
Mořské řasy Sushi Nori 25 g MUSO
skladem
naše cena 128 Kč
Mořské řasy Kombu 50 g MUSO
B8595016510633
Mořské řasy Kombu 50 g MUSO
skladem
naše cena 138 Kč

Kombu tvoří tvrdé listy (dorůstající délky 5-10 metrů), které mají po usušení tmavě zelenou barvu. Někdy bývají potaženy bílým přírodním práškem. To je způsobeno kyselinou glutaminovou, díky níž jsou luštěniny vařené s Kombu lépe stravitelné a rychleji se uvaří. Řasy, které jsou vlastně jakousi mořskou zeleninou, obsahují o 10-20 procent více minerálních látek než běžná zelenina. Navzdory vysoké schopnosti vstřebávat minerály neabsorbují řasy z mořské vody škodlivé látky. Kde je stupeň znečištění vody příliš vysoký, tam řasy prostě nerostou. Řasy servírujte sice v malých množstvích, ale zato pravidelně. Používají se spíše jako koření při vaření luštěnin (doba přípravy se tím zkracuje) nebo se přidávají pro zvýraznění chuti do polévek či zeleninových jídel.

Využití:

  • pochoutka - řasy mají výtečnou chuť i samotné
  • saláty - s řasami bude váš oblíbený zeleninový salát ještě chutnější a zajímavější, stačí je nasypat navrch
  • koření - rozdrcením řas získáte exotické koření, které můžete do pokrmů přidávat dle libosti
  • luštěniny - když při vaření luštěnin přidáte řasu do hrnce, zkrátíte tím dobu vaření

Kombu patří mezi jedlé řasy oblíbené především ve východní Asii. Slovo "kombu" pochází z japonštiny a z Japonska je řasa vyvážena od šedesátých let. V tradiční japonské kuchyni se řasa přidává především do polévky, do hrnce s luštěninami nebo se nakládá do sladko-kyselého nálevu. Kombu také přidávají japonští kuchaři jako koření do rýže na sushi.

Společnost Muso byla založena před 30 lety dle základní principů markobiotiky, což je specifický způsob stravování a životního stylu. Firma si velmi zakládá na kvalitě a využívá tradičních výrobních procesů. Suroviny použité na výrobu produktů nejsou geneticky modifikované. 

Složení

Mořská řasa Kombu (Laminaria japonica). Jedná se o vykrystalizovanou mořskou sůl.

Návod k přípravě: Kombu můžete použít k ochucení obilninových a zeleninových pokrmů. Opláchněte a vložte do vody na 20 minut. Vařte 45-60 minut. Ke konci můžete ochutit sójovou omáčkou.

Kalorická hodnota/energie (na 100g): 586,2 kJ/140 kcal). Bílkoviny: 8,3 g. Sacharidy: 56,5 g. Tuky: 1,3 g. Popř. jiné (cholesterol, vitaminy apod.): 3,0 g

Skladování: Skladujte v suchu.
Legislativní zařazení: Mořské řasy

  • Veganské
  •  
  • Bez lepku
  •  
  • Bez přidaného cukru