Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Podporuje mojeID

Úvod » BIO A NEBIO POTRAVINY » Přísady na vaření a pečení » Mouky a směsi » Mouka kukuřičná hladká 400 g BIO COUNTRY LIFE


        

Mouka kukuřičná hladká 400 g BIO COUNTRY LIFE

Přirozeně bezlepková kukuřičná mouka v biokvalitě. Připravíte z ní polentu nebo tortilly. Lze ji také přidat do těsta pro jeho odlehčení nebo s ní obalovat.

skladem

 

Číslo produktu: B8595016501471
Výrobce a dodavatel: COUNTRY LIFE
EAN kód: 8595016501471
naše cena bez DPH: 22 Kč
naše cena s DPH (10 %):
24 Kč

do košíku:
  ks  

Kukuřice je jednou z nejvýnosnějších plodin světa. Z kukuřičné mouky se peče chléb, v Mexiku placky zvané tortilla, v Rakousku se z ní připravují škubánky, v Itálii vaří proslulá polenta. I Rumunsko má své národní jídlo z kukuřičné mouky zvané mamaliga.

Kukuřice je prastará plodina původem z Mexika. Její využití je všestranné. Z kukuřičné mouky vykouzlíte v kuchyni netradiční exotická jídla.

Využití:

  • zahušťování - kukuřičná mouka vám dobře zahustí omáčky i polévky
  • obalování - kukuřičná mouka je také skvělá na obalování
  • knedlíky, halušky - mouku dobře využijete i při přípravě vařených příloh
  • pečivo - z této mouky lze připravit třeba i chléb nebo muffiny, doporučujeme kombinovat kukuřičnou mouku s pšeničnou
  • tortilly - 1 šálek kukuřičné mouky, 1/2 šálku vody, sůl dle chuti, to vše vypracujte do těsta, vyválejte placky, které poté upečte bez oleje na pánvi


Kukuřice je rostlina z čeledi lipnicovité, která může mít až šest metrů. Původně pochází z Jižní Ameriky, kde pěstuje již přes 5000 let. Od místních indiánů se kukuřice spolu s Kolumbem dostala do Evropy. Dnes je kukuřice po pšenici a rýži nejpěstovanější obilninou na světě. V Čechách ji na polích najdeme na jižní Moravě.
Kukuřice se využívá jako krmivo, dále jako surovina na výrobu cukru, oleje a škrobu. Některé druhy se pěstují jako zelenina. V potravinářství se z kukuřice vyrábí lupínky, mouka, krupice nebo kaše. Zvláště v rozvojových zemích je kukuřice cenným zdrojem obživy.

Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.

Složení

Kukuřice*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Skladování

Při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.

Výživové údaje na 100 g výrobku: energetická hodnota: 1569 kJ/375 kcal; tuky:1,4 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 0,2 g; sacharidy: 82,2 g; z toho cukry: 0,6 g; bílkoviny: 5,6 g; sůl: 0,003 g.

Alergeny: Může obsahovat stopy lepku.

Legislativní zařazení: Mlýnský obilný výrobek – mouka.

  • Bio
  • Veganské
  • Ze surovin bez lepku
  • Bez přidaného cukru