Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Podporuje mojeID

Úvod » BIO A NEBIO POTRAVINY » Mouka špaldová celozrnná jemně mletá česká 1 kg BIO COUNTRY LIFE


        

Mouka špaldová celozrnná jemně mletá česká 1 kg BIO COUNTRY LIFE

Špalda (druh pšenice) je prastará obilovina, která nebyla šlechtěna, tudíž si zachovala velké množství cenných látek. Špalda obsahuje zejména hodně hořčíku a vitamínů skupiny B.

skladem

 

Číslo produktu: B8595016548346
Výrobce a dodavatel: COUNTRY LIFE
EAN kód: 8595016548346
naše cena bez DPH: 53 Kč
naše cena s DPH (15 %):
61 Kč

do košíku:
  ks  

 

Jedním z nich je i vitamín B17. Celozrnná mouka se liší od bílé tím, že je zpracováno a mleto celé vyčištěné zrno obilovin. Nejsou odstraňovány obalové vrstvy a klíček, které obsahují největší množství cenných látek (vitamíny, minerály, kvalitní tuk) a vlákniny. Celozrnnou mouku můžeme přidávat jako příměs do bílé mouky anebo jí bílou mouku zcela nahradit. Pečivo připravené z celozrnné mouky má tmavší zabarvení.

Když jídlo připravíte z celozrnné mouky, může mít tmavší zabarvení, než jste zvyklí. Tmavší barva ale neubírá pokrmu na chuti, právě naopak. Celozrnná mouka krásně voní i dobře chutná.

Využití:

  • pečivo - chleba nebo cukroví, nahraďte ve svém klasickém receptu běžnou mouku celozrnnou špaldovou a obohaťte tak svůj jídelníček o nový rozměr
  • zahušťování - protože je mouka jemně namletá, můžete s ní pokrmy opatrně zahušťovat
  • smažení - lívance, bramboráky i třeba palačinky dobře chutnají připravené z celozrnné špaldové mouky
  • knedlíky, těstoviny, halušky - mouku dobře využijete i při přípravě vařených příloh

Mouka neobsahuje žádné přidané látky zamezující hrudkovitost, regulující kyselost nebo zlepšující kvalitu mouky. Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.

Špalda je celkem zapomenutý druh rozpadavé pšenice, který byl odsunut kvůli vyšším výnosům jiných druhů. Jedná se o velmi odolnou a nenáročnou rostlinu. Kromě mouky se z ní vyrábí například alternativní kávovina jako náhražka kávy.

Celozrnná mouka je bohužel velmi oblíbená u molů. Skladujte ji proto v ledničce, mrazáku nebo ve spižírně v uzavřené nádobě.

 

Složení: Pšenice špalda*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Návod k přípravě: Ze špaldové mouky lze vařit a péci různé pokrmy – dodá jim výjimečnou chuť. Výborná je do koláčových těst, ale i do polévek, kaší či na běžné zahuštění omáček. Chléb s přídavkem špaldové mouky má výraznou chlebovou vůni, velký objem, popraskanou kůrku a výbornou (lehce ořechovou) chuť. Vydrží dlouho vláčný a čerstvý.

Kalorická hodnota/energie (na 100g): 1652 kJ/393 kcal. Bílkoviny: 12,1 g. Sacharidy: 75 g. Tuky: 1,7 g

Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.
Alergeny: Lepek.
Legislativní zařazení: Mlýnský obilný výrobek - mouky

  • Bio
  •  
  • Veganské
  •  
  • Bez přidaného cukru