Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Podporuje mojeID


        

Mouka tapioca 400g

Tapioca je škrobová moučka z kořene manioku, užívána jako bezlepková mouka. Tapioca je jemnější konzistence než amarantový nebo kukuřičný škrob.

skladem

 

Číslo produktu: B8594180820104
EAN kód: 8594180820104
naše cena bez DPH: 27 Kč
naše cena s DPH (15 %):
31 Kč

do košíku:
  ks  

Varianty tohoto výrobku

Obrázek:
Číslo produktu / Název zboží:
Skladem:
Cena:
Tapioca puding kakao - 125g
B8594180810037
Tapioca puding kakao - 125g
skladem
naše cena 31 Kč

 Maniok mouka - bezlepková mouka (cassava, gari)

Tapioca je škrobová moučka z kořene manioku, užívána jako bezlepková mouka. Tapioca je jemnější konzistence než amarantový nebo kukuřičný škrob. 

Použití: Ideální zahušťovadlo polévek a omáček. Výroba bezlepkového pečiva – tradiční brazilské Pao De Qeijo Široké uplatnění v asijské a thajské kuchyni.

Tapiokovou mouku lze nahradit u nás běžně užívanou pšeničnou mouku, což ocení zejména lidé trpící celiakií. Mouka se hodí jako adekvátní náhrada pro výrobu pečiva v bezlepkové dietě. Navíc pečivo z maniokové mouky vydrží až o tři dny déle, je velmi jemná, vláčnější a méně se drolí. Používá se pro přípravu sladkých i slaných těst, k zahušťování omáček a jiných pokrmů, může rovněž nahradit vaječný bílek při přípravě bábovek, sekaných či bramborových placek. Maso či ryby posypané maniokovým škrobem před pečením jsou vláčnější a chuťově výraznější.  Ale můžeme ji nahradit marantovým nebo kukuřičným škrobem. Tapioka má však ale jemnější výsledek.

Tapiokový škrob má jedinečné expanzní (zvětšuje objem) vlastnosti, které se mohou uplatnit při pečení a smažení pekařských výrobků. Pro zvýšení objemu u chleba je vhodný přídavek ¼ – ½ šálku tapiokového škrobu, při použití rýžové mouky je nejvhodnější náhrada ¾ šálku rýžové mouky 1 šálkem tapiokového škrobu. 

Maniok jedlý je tropická rostlina pěstovaná v polním hospodářství. Je to slabě dřevnatý keř, 1 -5m vysoký, často málo větvený, se zřetelnými jizvami po listech na stonku. Všechny části rostliny obsahují mléčnou šťávu. Maniok je základním živobytím pro 500 milónů lidí a tak představuje jednu ze šesti nejdůležitějších výživných rostlin na světě. Jeho 30-90cm dlouhé a 5-10cm široké podzemní hlízy obsahují mnoho škrobu (TAPIOCA).

Původ: Maniok jedlý pochází z tropické Ameriky.

Výskyt: Maniok se pěstuje všude v tropech, většinou na malých polích.

Použití: Manioková mouka je nedílnou součástí brazilské a západoafrické kuchyně.

Výrobce  Tapioca puding

Hmotnost  400g