Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Podporuje mojeID


        

Ořechy para - Natural 100g

Para ořechy jsou výjimečné hned z řady důvodů - původ, vzhled, chuť, ale nejvíce vás překvapí jejich obsah selenu. Z oříšků ho právě para ořechy obsahují nejvíce. Selen se podepíše nejen na kvalitě vlasů a pleti, ale také na posílené imunitě

skladem

 

Dostupnost: Podle skladu dodavatele
Číslo produktu: B8594010319051
Výrobce a dodavatel: Natural jihlava
EAN kód: 8594010319051
naše cena bez DPH: 50 Kč
naše cena s DPH (15 %):
57 Kč

do košíku:
  ks  

 Para ořechy jsou výjimečné hned z řady důvodů - původ, vzhled, chuť, ale nejvíce vás překvapí jejich obsah selenu. Z oříšků ho právě para ořechy obsahují nejvíce. A jak je známo, selen se podepíše nejen na kvalitě vlasů a pleti, ale také na posílené imunitě a antioxidačních účincích. A proto pokud se vám paní Mlsná lepí na paty, jděte na ni s para ořechy.

Plod tohoto stromu měřící 16 cm v průměru má skořápku podobnou kokosovému ořechu, která se po dozrání rozevře a vydá 20 až 24 semínek ve tvaru ledviny. Ty měří 3–4 cm, mají dřevnatou slupku, v které je mohutné jádro známé jako para ořech.

Para ořechy obsahují více než 66 % tuků, které se velmi snadno kazí. Ty obsahují až 25 % nasycených mastných kyselin. Spolu s palmou a kokosovým ořechem jsou para ořechy rostlinou nejbohatší na tento druh mastných kyselin. Para ořechy jsou bohaté na proteiny (14 %), vitamin E a minerály (fosfor, hořčík, vápník a železo). Jejich nejdůležitější dietetickou vlastností je vysoký obsah vitaminu B1, který je vyšší než v mase, mléku nebo vejcích. Tohoto vitaminu obsahují více jen pšeničné klíčky, pivní kvasnice, slunečnicová semínka a piniové oříšky.

Para ořechy jsou tedy vhodné pro ty, kdo trpí nervovými poruchami, jako např. podrážděností, depresí, výpadky paměti, špatnou koncentrací nebo sníženou duševní výkonností.

Kvůli příznivému účinku vitaminu B1 na nervovou soustavu by měli para ořechy jíst i ti, kteří se pokoušejí přestat kouřit.

Nejčastěji se jedí syrové. Musí se dobře rozžvýkat jako všechny ostatní olejnaté ořechy. Mohou se i péci, zpravidla v troubě 5 až 10 minut, dokud nezískají zlatohnědou barvu a příjemnou chuť.

  • Složení: Para ořechy
  • Země původu: Bolívie

Průměrné výživové hodnoty na 100 g % RHP

Na 25 g % RHP na porci

Energetická hodnota 2968 kJ (709 kcal) 35 % 742 kJ (177 kcal) 9 %

Bílkoviny 14,3 g 29 % 3,6 g 7 %

Sacharidy 12,2 g 5 % 3 g 1 % z toho  cukry 2,3 g               3 % 0,6 g 1 %

Tuky 66,4 g 95 % 16,6 g 24 % z toho nasycené mastné kyseliny 15,1g 76 % 3,8 g 19 %

Vláknina 7,6 g 30 % 1,9 g 8 %