Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
25.05.2020
Změna otevírací doby od 1.6.2020
Prodejní doba od 1.6.2020   Po - St        11 - 18 Čt                 9 - 20 Pá               11 - 17 So,Ne          Zavřeno číst celé
28.02.2020
Coronavirus – vyjádření MUDr. Josefa Jonáše
Coronavirus – vyjádření   Vážené kolegyně a kolegové, vzhledem na šířící se hysterii kolem výskytu coronavi... číst celé
Zobrazit všechny novinky
Prodejna

Svatoslavova 27, Praha 4

+420 776 887 496

info@biostyle.cz

Otevírací doba

Po-St      9-18

Čt           9-20

Pá          9-17

 

 

  1. Úvod
  2. POTRAVINY
  3. Obiloviny
  4. Klíčky a otruby
  5. Otruby pšeničné 200 g COUNTRY LIFE

Otruby pšeničné 200 g COUNTRY LIFE

Otruby vznikají při zpracování pšenice. Jsou zdrojem prospěšné stravitelné i nestravitelné vlákniny.

Velkou část pšeničných otrub tvoří vláknina (43 %), jež se skládá z celulózy, hemicelulózy a ligninu, látek, kvůli kterým otruby mají tvrdou dřevnatou... celý popis
Dostupnost
Skladem
12 Kč
10 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:CL8595016593100
EAN kód:8595016593100
Výrobce a dodavatel:COUNTRY LIFE
Hlídat cenu / dostupnost
Podobné produkty
    Pšeničné otruby termizované jedlé 200g
    14 Kč
    12 Kč bez DPH
    14 Kč
    12 Kč bez DPH
    Skladem
    ks
      Otruby pšeničné 300 g BIO COUNTRY LIFE
      15 Kč
      13 Kč bez DPH
      15 Kč
      13 Kč bez DPH
      Skladem
      ks
      Kompletní specifikace

      Velkou část pšeničných otrub tvoří vláknina (43 %), jež se skládá z celulózy, hemicelulózy a ligninu, látek, kvůli kterým otruby mají tvrdou dřevnatou konzistenci. Otruby vykonávají ve střevě tři základní činnosti: zadržují vodu a zvětšují objem stolice; zrychlují pohyb stolice ve střevech; zadržují dráždivé a jedovaté látky, cholesterol, žlučové soli a karcinogeny, které se nacházejí ve střevech a zvyšují jejich vylučování stolicí.

      Tipy a recepty na použití pšeničných otrub:

      • pečivo - otruby můžete přidat do domácího chleba nebo třeba housek a obohatit je tak o vlákninu
      • müsli - otruby vsypejte do vašeho oblíbeného müsli, výborné jsou například s jogurtem, chutnat vám budou i v domácích müsli tyčinkách
      • sladké pečivo - zapracujte otruby do muffinů nebo sušenek a přidejte jim tak nový rozměr
      • kaše - při snídani můžou být otruby i součástí kaše
      • zahušťování - husté polévky jako zelňačka lze ke konci zahustit i otrubami, stačí po přidání už jen 5 minut povařit

      Pšeničné otruby jsou produktem vznikajícím při zpracování pšenice. Jako vedlejší produkt bývají proto často lidmi podceňované. Navozují ale pocit rychlého zasycení. Obsahují především části slupek, mohou v nich však být i klíčky nebo vnitřní pletivo.

      Složení

      Otruby PŠENIČNÉ.

      Návod k přípravě: Ráno na lačno 2 polévkové lžíce. Možno konzumovat s jogurtem nebo přidat do obilné kaše. Otruby zabraňují zácpě. K dosažení požadovaného účinku je třeba užívat 20 až 30 g otrub denně (dvě polévkové lžíce) po dobu jednoho týdne. Doporučená denní dávka otrub (dvě polévkové lžíce) by se neměla překračovat. Určeno k přímé spotřebě.

      Kalorická hodnota/energie (na 100g): 904 kJ/216 kcal. Bílkoviny: 15,6 g. Sacharidy: 64,5 g (z toho cukry 0,41 g). Tuky: 4,25 g (z toho nasycené mastné kyseliny 0,63 g). Vláknina: 42,8

      Skladování: Nevystavujte přímým slunečním paprskům. Skladujte při teplotě do 25°C a při relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.
      Alergeny: Lepek.
      Legislativní zařazení: Mlýnský obilný výrobek – otruby

      • Veganské
      • Bez přidaného cukru
      Zboží zařazeno v kategoriích
      Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.
      Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
      Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.