Svatoslavova 27, Praha 4
+420 776 887 496
info@biostyle.cz
Otevírací doba
Po 11- 18 hod
Út 09- 18 hod
St 11- 18 hod
Čt 11- 20 hod
Pá 11-17hod
So- Ne Zavřeno
- Úvod
- POTRAVINY
- Obiloviny
- Klíčky a otruby
- Otruby pšeničné 200 g COUNTRY LIFE
Otruby pšeničné 200 g COUNTRY LIFE

- Kompletní specifikace
- Související zboží3
- Otruby pšeničné 200 g COUNTRY LIFEDo 15 pracovních dnů12,00 Kč10,43 Kč bez DPH
Velkou část pšeničných otrub tvoří vláknina (43 %), jež se skládá z celulózy, hemicelulózy a ligninu, látek, kvůli kterým otruby mají tvrdou dřevnatou konzistenci.
Tipy a recepty na použití pšeničných otrub:
- pečivo - otruby můžete přidat do domácího chleba nebo třeba housek a obohatit je tak o vlákninu
- müsli - otruby vsypejte do vašeho oblíbeného müsli, výborné jsou například s jogurtem, chutnat vám budou i v domácích müsli tyčinkách
- sladké pečivo - zapracujte otruby do muffinů nebo sušenek a přidejte jim tak nový rozměr
- kaše - při snídani můžou být otruby i součástí kaše
- zahušťování - husté polévky jako zelňačka lze ke konci zahustit i otrubami, stačí po přidání už jen 5 minut povařit
Pšeničné otruby jsou produktem vznikajícím při zpracování pšenice. Jako vedlejší produkt bývají proto často lidmi podceňované. Navozují ale pocit rychlého zasycení. Obsahují především části slupek, mohou v nich však být i klíčky nebo vnitřní pletivo.
Složení
Otruby PŠENIČNÉ.
Návod k přípravě: Ráno na lačno 2 polévkové lžíce. Možno konzumovat s jogurtem nebo přidat do obilné kaše. Otruby zabraňují zácpě. K dosažení požadovaného účinku je třeba užívat 20 až 30 g otrub denně (dvě polévkové lžíce) po dobu jednoho týdne. Doporučená denní dávka otrub (dvě polévkové lžíce) by se neměla překračovat. Určeno k přímé spotřebě.
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 904 kJ/216 kcal. Bílkoviny: 15,6 g. Sacharidy: 64,5 g (z toho cukry 0,41 g). Tuky: 4,25 g (z toho nasycené mastné kyseliny 0,63 g). Vláknina: 42,8
Skladování: Nevystavujte přímým slunečním paprskům. Skladujte při teplotě do 25°C a při relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.
Alergeny: Lepek.
Legislativní zařazení: Mlýnský obilný výrobek – otruby