Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
25.09.2020
Bio-Vital Koňský balzám chladivý, 500 ml
Koňská mast chladivá je bylinný balzám způsobující skutečnou úlevu pro Vaše klouby, svaly a páteř. Bio-Vital Koňský balzám chladivý, 500 ml je vhodný... číst celé
25.09.2020
Olivové mýdlo s vavřínovým olejem
Antiseptické a antibakteriální mýdlo vhodné na ruce, tělo i vlasy. Přírodní produkt bez přidaných parfémů a barviv. Má regenerační, vyživující a zvlá... číst celé
Zobrazit všechny novinky
Prodejna

Svatoslavova 27, Praha 4

+420 776 887 496

info@biostyle.cz

Otevírací doba

Po            11- 18 hod

Út             11- 18 hod

St             11- 18 hod

Čt              9- 20 hod

Pá             11-17hod

So- Ne     Zavřeno

 

 

Pohanková mouka Šmajstrla 500 g

Pohanková mouka je vhodná na pečení chleba, rohlíků, koláčů, jemného cukroví, sušenek, palačinek, placek, na zásmažku, v bezlepkových potravinách slouží jako pojivo. Svoji hrubostí odpovídá polohrubé mouce.

Pohanka je přirozeně bezlepková, lehce stravitelná a velmi prospěšná potravina pro lidský organismus. Je výborným zdrojem vitaminů skupiny B, fosforu,... celý popis
Dostupnost
Skladem
40 Kč
36 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:NJ8594043010086
EAN kód:8594043010086
ZNAČKA:mlýn Šmajstrla
Hlídat cenu / dostupnost
Podobné produkty
    Mouka pohanková 500 g BIO PRO-BIO
    67 Kč
    61 Kč bez DPH
    67 Kč
    61 Kč bez DPH
    Skladem
    ks
      Mouka pohanková celozrnná 500g ŠMAJSTRLA
      36 Kč
      33 Kč bez DPH
      36 Kč
      33 Kč bez DPH
      Skladem
      ks
      Kompletní specifikace

      Pohanka je přirozeně bezlepková, lehce stravitelná a velmi prospěšná potravina pro lidský organismus.

      Je výborným zdrojem vitaminů skupiny B, fosforu, vápníku, železa a rutinu. Pohanková mouka zvýrazní u vašich pokrmů chuť.

      Využití v kuchyni:

      Pohanková mouka je zdravou náhražkou polohrubé pšeničné mouky. Vhodná zejména pro celiaky, ti jej mohou využít k přípravě sladkých a slaných těst (pečení chleba, cukroví, palačinek aj.) zahušťování polévek, omáček, placek i pomazánek.

      Složení: pohanková mouka

      100 g pohanky průměrně obsahuje: 
      11 g bílkovin,
      60 g sacharidů,
      3 g tuků.

      Energetická hodnota: 1470 kJ

      Země původu: Česká republika

      Vhodná také jako příměs do bílé mouky na zvýraznění chuti.

       

      Ověřené bezlepkové recepty

       

      Pohankové palačinky

      Ingredience: 1 vejce, 1 lžíce cukru krupice, špetka soli, 500 ml mléka, 200g pohankové mouky, 20g celozrnné mouky (nemusí být), olej na smažení, marmeláda na potření.

      Příprava: vejce, cukr  a sůl s částí mléka rozšleháme, přidáme mouku a postupně ředíme mlékem do hustoty palačinkového těsta. Těsto necháme 30min odpočinout. Nahřejeme pánev, vymažeme ji tukem a naběračkou na ni lijeme těsto. Smažíme z obou stran. Hotové potíráme marmeládou a stočíme do ruličky.

       

      Bramborové šišky s mákem (porce pro 2 osoby)

      Ingredience: 300g ve slupce uvařených, oloupaných brambor, 150g pohankové mouky, 1 vejce, sůl, rozpuštěné máslo, cukr, namletý mák.

      Příprava: brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout, oloupáme a najemno nastrouháme. Přidáme mouku, sůl, vejce a zpracujeme v těsto. Z těsta vyválíme dlouhou „žížalu“, kterou nakrájíme na šišky a vaříme ve vroucí osolené vodě až 3 min po vyplavení.

      Z těsta se dají dělat také taštičky plněné povidly.

       

      Tvarohový beránek  (bábovka)

      Ingredience: 250g cukru krupice, 250g rostlinného tuku (Hera, Zlatá Haná) + na vymazání, 3 vejce, 250g tvarohu (tučný z vaničky), 250g pohanková mouka, 3 lžíce kakaa (nemusí být), ½ bezfosfátového prášku do pečiva (např. Alnatura z dm drogerie), pohanka krupice nebo pohanková kaše na vysypání formy, možno přidat ořechy, rozinky.

      Příprava: Předehřejte troubu na 170°C. Do mísy dejte tuk, cukr a utřete elektrickým šlehačem do světlé pěny. Poté zašlehejte postupně vejce. Přidejte tvaroh a mouku s práškem do pečiva. Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte pohankou kaší, popř. pohankovou krupicí  a vlijte těsto. Pečte dozlatova. V průběhu pečení zakryjte pečicím papírem, pokud by uprostřed ještě nebyla upečená a na povrchu už ano.

       

       

      „Prošívaná deka“ nebo také „Tvarohová peřina“ (buchta na plech)

      Ingredience na těsto: 4 vejce, 1 hrnek cukru krupice, 2 hrnky pohankové mouky, 2 lžíce kakaa, 1 vanilkový cukr, ½ bezfosfátového prášku do pečiva (např. Alnatura z dm drogerie), ½ hrnku slunečnicového oleje, ½ hrnku vlažné vody.

      Ingredience na tvarohový dekor: 2 tvarohy (tučné z vaničky, stačí i jeden), 1 vejce, 3 lžíce cukru krupice, ½ sáčku vanilkového pudingu (Alnatura - bezlepkový z dm drogerie).

      Příprava těsta: 4 žloutky utřeme s cukrem, postupně přidáváme mouku promíchanou s kakaem a práškem do pečiva, vodu, olej. Na závěr vmícháme sníh ze 4 bílků. Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem.

      Příprava tvarohového dekoru: tvaroh smícháme s vajíčkem, cukrem a pudingem.

      Těsto na plechu nazdobíme a pokreslime tvarohovým dekorem (můžeme dát do sáčku, ustříhneme rožek a nakreslit mřížky). Pečeme 35 min na 180°C.

      Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.
      Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
      Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.