Svatoslavova 27, Praha 4
+420 776 887 496
info@biostyle.cz
Otevírací doba
Po 11- 18 hod
Út 09- 18 hod
St 11- 18 hod
Čt 11- 20 hod
Pá 11-17hod
So- Ne Zavřeno
- Úvod
- POTRAVINY
- Přísady na vaření a pečení
- Mouky a směsi
- Prášek kypřicí do pečiva bezlepkový 12 g BIO AMYLON
Prášek kypřicí do pečiva bezlepkový 12 g BIO AMYLON
- TOP produkt

- Kompletní specifikace
- Související zboží1
- Prášek kypřicí do pečiva bezlepkový 12 g BIO AMYLONSkladem7,00 Kč6,09 Kč bez DPH
Tipy:
- Kypřicí prášek Amylon má tendenci kypřit už při pokojové teplotě na rozdíl od obyčejného prášku. Proto se doporučuje dávat těsto do trouby co nejrychleji po zapracování prášku.
- Kypří o něco méně. Použijte 1,5 sáčku tam, kde byste jinak dali 1 sáček obyčejného. Nebo použijte jen 1 sáček a přidejte malou lžičku jedlé sody
- Prášek do pečiva Amylon má úplně neutrální chuť. Když si na něj zvyknete, poznáte, když se použije konvenční prášek.
Kypření vytváří v těstu bublinky vzduchu, tím je těsto odlehčené a nabyde na objemu. Jde toho docílit dvěma způsoby – biologickým (droždí) nebo chemickým (bublinky vzniknou chemickou reakcí kyselin a zásad).
Rozdíl bezfosfátového a fosfátového prášku:
- běžný kypřicí prášek
– kyselou složkou je fosforečná sůl (také obsažená v tavených sýrech nebo práškových směsích na výrobu nápojů) - kypřicí prášek bez fosfátů
– kyselou složkou je vinný kámen (vinnan draselný), vysráží se ve formě krystalků ve vinných sudech
– zásaditou složkou je jedlá soda
– dále obsahuje jenom kukuřičný škrob v biokvalitě
Složení
Složení: kypřící látky (vinany draselné, uhličitany sodné), kukuřičný škrob*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Návod k přípravě: Kypřící prášek přidáme do třeného, křehkého a piškotového těsta, dále do perníku, palačinek apod. Těsto zpracováváme rychle, aby prášek působil až po vložení do trouby.
Výživové údaje na 100 g syspké směsi: energetická hodnota: 705 kJ/166 kcal; tuky: 0 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g; sacharidy: 41 g; cukry: 0 g; bílkoviny: 0,1 g; sůl: 15,44 g
Alergeny: Může obsahovat stopy lepku, mléka a vajec.
Skladování: Skladujte v suchu.
Legislativní zařazení: Kypřící prášek