Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Podporuje mojeID

Úvod » BIO A NEBIO POTRAVINY » Přísady na vaření a pečení » Pudingy » Pudink jahodový bezlepkový 40 g BIO AMYLON


        

Pudink jahodový bezlepkový 40 g BIO AMYLON

Jahodový pudinkový prášek s kousky sušených jahod z produkce kontrolovaného ekologického zemědělství. Neobsahuje umělá barviva a aromata.

skladem

 

Číslo produktu: B8594006666985
Dodavatel: COUNTRY LIFE
ZNAČKA: Amylon
EAN kód: 8594006666985
naše cena bez DPH: 21 Kč
naše cena s DPH (10 %):
23 Kč

do košíku:
  ks  

Varianty tohoto výrobku

Obrázek:
Číslo produktu / Název zboží:
Skladem:
Cena:
Pudink vanilkový bezlepkový 40 g BIO AMYLON
B8594006666473
Pudink vanilkový bezlepkový 40 g BIO AMYLON
skladem
naše cena 19 Kč
Pudink matcha s příchutí ananasu bezlepkový 40 g BIO AMYLON
B8594006666978
Pudink matcha s příchutí ananasu bezlepkový 40 g BIO AMYLON
skladem
naše cena 22 Kč

Výborně se hodí na přípravu oblíbeného pudingového dezertu, krémů nebo na pečení.

Složení: kukuřičný škrob*, sušené jahody* (10 %), barvivo (sušená červená řepa*). *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Návod k přípravě: Z odměřeného 1/2 l mléka odlijeme asi 2/3 do varné nádoby. Přidáme 2 lžice cukru a zahříváme k varu. Do zbytku mléka vsypeme obsah sáčku. Dobře rozmíchanou směs nalijeme do vroucího mléka a za stálého míchání vaříme asi 2 minuty.

Tipy na použití:

  • domácí termix - klasicky připravíme horký pudink a ještě za tepla vmícháme 250 g měkkého biotvarohu, poté necháme vychladnout
  • pečení - horký pudink lze nalít na syrové těsto vylité na pekáči, můžete přidat ovoce, čokoládu či ořechy dle libosti a následně zapéct
  • studené dezerty - vychladlý pudink ozdobený ovocem bude krásně vypadat třeba v elegantních skleničkách, dekorujte ještě šlehačkou, strouhanou čokoládou nebo drcenými ořechy
  • sladká omáčka - při přípravě můžete přidat více mléka a udělat z horkého pudinku sladkou omáčku pro zalití například ovocných knedlíků, buchtiček nebo štrúdlu
  • náplně, krémy - vychladlý pudink připravený s menším množstvím mléka výborně poslouží jako krém do dortu nebo jako náplň do koblih, věnečků a dalších dezertů

Pudink se vyrábí z kukuřičného škrobu, je tedy bezlepkový. Obsahuje pouze přírodní suroviny, tedy sušené jahody, a jako barvivo se při výrobě využívá sušená červená řepa.

Také máte u pudinku při jeho přípravě problém se žmolky a s připalováním mléka? Připravte si ho v domácí pekárně nebo v mikrovlnce. Menší část mléka si dejte stranou a rozmíchejte v něm pudinkový prášek, zbytek mléka dejte do nádoby na pečení a přidejte cukr dle chuti. Rozmíchanou směs s pudinkem vlijte do nádoby a v domácí pekárně nastavte program Džem. V pekárně nechte míchat asi 15 minut, v mikrovlnce stačí cca 5 minut. Tato příprava sice zabere víc času, docílíte ale větší jemnosti pudinku.

Firma Amylon má své kořeny až v 19. století, oficiálně založena byla v roce 1912. Jedná se o tradičního českého výrobce, který na trh postupem času uvedl i biovýrobky. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

Výživové údaje na 100 g výrobku: energetická hodnota: 386 kJ/91 kcal; tuky: 1,3 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 0,9 g; sacharidy: 17 g; z toho cukry: 11,3 g; bílkoviny: 2,9 g; sůl: 0,09 g.

Alergeny: Může obasahovat stopy vajec a mléka.

Skladování: Skladujte v suchu.

Legislativní zařazení: Výrobek ze škrobu - pudinky v prášku

  • Bio
  • Veganské
  • Bez lepku
  • Bez přidaného cukru