Svatoslavova 27, Praha 4
+420 776 887 496
info@biostyle.cz
Otevírací doba
Po 11- 18 hod
Út 09- 18 hod
St 11- 18 hod
Čt 11- 20 hod
Pá 11-17hod
So- Ne Zavřeno
- Úvod
- POTRAVINY
- Přísady na vaření a pečení
- Pudingy
- Pudink vanilkový bezlepkový 40 g BIO AMYLON
Pudink vanilkový bezlepkový 40 g BIO AMYLON

- TOP produkt
- Kompletní specifikace
- Související zboží3
- Pudink vanilkový bezlepkový 40 g BIO AMYLONSkladem19,00 Kč17,27 Kč bez DPH
Výborně se hodí na přípravu oblíbeného pudingového dezertu, krémů nebo na pečení.
Tipy na použití:
- domácí termix – klasicky připravíme horký pudink a ještě za tepla vmícháme 250 g měkkého tvarohu, poté necháme vychladnout
- pečení – horký pudink lze nalít na syrové těsto vylité na pekáči, můžete přidat ovoce, čokoládu či ořechy dle libosti a následně zapéct
- studené dezerty – vychladlý pudink ozdobený ovocem bude krásně vypadat třeba v elegantních skleničkách, dekorujte ještě šlehačkou, strouhanou čokoládou nebo drcenými ořechy
- sladká omáčka – při přípravě můžete přidat více mléka a udělat z horkého pudinku sladkou omáčku pro zalití například ovocných knedlíků, buchtiček nebo štrúdlu
- zahušťování – u sladkých jídel, kupříkladu u ovocných omáček, pokud nemáte doma jiné zhušťovadlo, můžete sáhnout po pudinku, přidávejte po malých dávkách dle potřeby do vařícího pokrmu
- náplně, krémy – vychladlý pudink připravený s menším množstvím mléka výborně poslouží jako krém do dortu nebo jako náplň do koblih, věnečků a dalších dezertů
Také máte u pudinku při jeho přípravě problém se žmolky a s připalováním mléka? Připravte si ho v domácí pekárně nebo v mikrovlnce. Menší část mléka si dejte stranou a rozmíchejte v něm pudingový prášek, zbytek mléka dejte do nádoby na pečení a přidejte cukr dle chuti. Rozmíchanou směs s pudinkem vlijte do nádoby a v domácí pekárně nastavte program Džem. V pekárně nechte míchat asi 15 minut, v mikrovlnce stačí cca 5 minut. Tato příprava sice zabere víc času, docílíte ale větší jemnosti pudinku.
Složení: kukuřičný škrob*, mletá vanilka* (1,5 %), vanilkový extrakt. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Návod k přípravě: Z odměřeného 1/2 l mléka odlijeme asi 2/3 do varné nádoby. Přidáme 2 lžíce cukru a zahříváme k varu. Do zbytku mléka vsypeme obsah sáčku. Dobře rozmíchanou směs nalijeme do vroucího mléka a za stálého míchání vaříme asi 2 minuty.
Výživové údaje na 100 g výrobku: energetická hodnota: 387 kJ/91 kcal; tuky: 1,3 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 0,9 g; sacharidy: 17 g; z toho cukry: 11,1 g; bílkoviny: 2,9 g; sůl: 0,09 g.
Alergeny: Může obsahovat stopy mléka a vajec.
Skladování: Skladujte v suchu.
Legislativní zařazení: Výrobek ze škrobu - pudinky v prášku.