Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Podporuje mojeID

Úvod » BIO A NEBIO POTRAVINY » Obiloviny » Vločky, musli, lupínky » Rýžové vločky instantní 250g NATURAL


        

Rýžové vločky instantní 250g NATURAL

Rýžové vločky se vyrábějí z celozrnné rýže. Uchovávají si většinu cenných látek – sacharidy, rostlinné bílkoviny, nenasycené mastné kyseliny, minerální látky, vitamíny i vlákninu.

skladem

 

Dostupnost: Podle skladu dodavatele
Číslo produktu: B8595617900284
Výrobce a dodavatel: Natural jihlava
EAN kód: 8595617900284
naše cena bez DPH: 17 Kč
naše cena s DPH (15 %):
20 Kč

do košíku:
  ks  

Rýže je lehce stravitelná potravina, která vyvolává pocit nasycení. Neobsahuje gliadin (frakce glutenu). Obsahuje nízký obsah sodíku.

Rýžové vločky mají neutrální chuť, příjemnou rýžovou vůni a výraznou tvrdost. Pro lepší chuť je nutné je povařit. Dobře drží tvar i po uvaření. Jsou přirozeně bezlepkové a vyrobené z celozrnné rýže.

Využití:
  • polévka - v krémových polévkách vločky povařte a rozmixujte
  • kaše - z rýžových vloček uděláte výbornou kaši, nezapomeňte přidat ořechy, ovoce, semínka a sirup, pro přípravu kaše je nutné vařit vločky v mléku nebo jeho rostlinné alternativě
  • knedlíčky - vločky smíchejte se strouhaným uzeným tempehem, vejcem a bylinkami
  • placky, karbanátky, sekaná - vločky se dají kombinovat s luštěninami, vejci, zeleninou, bylinkami a kořením, vše rozmixujte a dle potřeby tvarujte
  • sladké - vločky se dají přidat do muffinů, sušenek, lívanců nebo nepečeného cukroví
  • pomazánky - osmahnutou zeleninou zalijte vodou, přidejte vločky, povařte, rozmixujte a dochucujte
  • lívance s tahini a malinovou redukcí - vyzkoušejte recept z Dobrot jaro 2016 na str. 14
  • mléko, pudink - vločky uvařte a i s vodou na vaření je rozmixujte, mléko můžete ochutit třeba medem, pokud chcete pudink, dejte do vody více vloček a směs nechte zchladnout
 
Díky neutrální chuti se s rýžovými vločkami pokrmy dobře zahušťují, zjemňují a nastavují. Vločky jsou vyrobené z celozrnné rýže, jedná se vlastně o lisovanou rýži. Jsou velmi populární například v Indii, kde se z nich připravuje jídlo ve formě rychlého občerstvení.

Složení: vločky rýžové

Návod k přípravě: Vařte 2 minuty v mléce nebo v rostlinném nápoji nebo jen přelijte vroucí vodou a nechte 10 minut odstát. Cca 1 porce: 50 g vloček na 150 ml tekutiny.

Výživové údaje na 100 g výrobku:

  • energetická hodnota: 1 484 kJ/350 kcal;
  • tuky: 2 g;
  • z toho nasycené mastné kyseliny: 1 g;
  • sacharidy: 74 g;
  • z toho cukry: 2 g;
  • bílkoviny: 8 g;
  • sůl: 0,025 g.

Obsah balení: 250g