Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Podporuje mojeID

Úvod » BIO A NEBIO POTRAVINY » Obiloviny » Vločky, musli, lupínky » Rýžové vločky instantní 250g NATURAL


        

Rýžové vločky instantní 250g NATURAL

Rýžové vločky se vyrábějí z celozrnné rýže. Uchovávají si většinu cenných látek – sacharidy, rostlinné bílkoviny, nenasycené mastné kyseliny, minerální látky, vitamíny i vlákninu.

skladem

 

Dostupnost: Podle skladu dodavatele
Číslo produktu: B8595617900284
Výrobce a dodavatel: Natural jihlava
EAN kód: 8595617900284
naše cena bez DPH: 17 Kč
naše cena s DPH (15 %):
20 Kč

do košíku:
  ks  

Varianty tohoto výrobku

Obrázek:
Číslo produktu / Název zboží:
Skladem:
Cena:
Vločky rýžové 250 g BIO COUNTRY LIFE
B8595016511272
Vločky rýžové 250 g BIO COUNTRY LIFE
skladem
naše cena 40 Kč

Rýže je lehce stravitelná potravina, která vyvolává pocit nasycení. Neobsahuje gliadin (frakce glutenu). Obsahuje nízký obsah sodíku.

Rýžové vločky mají neutrální chuť, příjemnou rýžovou vůni a výraznou tvrdost. Pro lepší chuť je nutné je povařit. Dobře drží tvar i po uvaření. Jsou přirozeně bezlepkové a vyrobené z celozrnné rýže.

Využití:
  • polévka - v krémových polévkách vločky povařte a rozmixujte
  • kaše - z rýžových vloček uděláte výbornou kaši, nezapomeňte přidat ořechy, ovoce, semínka a sirup, pro přípravu kaše je nutné vařit vločky v mléku nebo jeho rostlinné alternativě
  • knedlíčky - vločky smíchejte se strouhaným uzeným tempehem, vejcem a bylinkami
  • placky, karbanátky, sekaná - vločky se dají kombinovat s luštěninami, vejci, zeleninou, bylinkami a kořením, vše rozmixujte a dle potřeby tvarujte
  • sladké - vločky se dají přidat do muffinů, sušenek, lívanců nebo nepečeného cukroví
  • pomazánky - osmahnutou zeleninou zalijte vodou, přidejte vločky, povařte, rozmixujte a dochucujte
  • lívance s tahini a malinovou redukcí - vyzkoušejte recept z Dobrot jaro 2016 na str. 14
  • mléko, pudink - vločky uvařte a i s vodou na vaření je rozmixujte, mléko můžete ochutit třeba medem, pokud chcete pudink, dejte do vody více vloček a směs nechte zchladnout
 
Díky neutrální chuti se s rýžovými vločkami pokrmy dobře zahušťují, zjemňují a nastavují. Vločky jsou vyrobené z celozrnné rýže, jedná se vlastně o lisovanou rýži. Jsou velmi populární například v Indii, kde se z nich připravuje jídlo ve formě rychlého občerstvení.

Složení: vločky rýžové

Návod k přípravě: Vařte 2 minuty v mléce nebo v rostlinném nápoji nebo jen přelijte vroucí vodou a nechte 10 minut odstát. Cca 1 porce: 50 g vloček na 150 ml tekutiny.

Výživové údaje na 100 g výrobku:

  • energetická hodnota: 1 484 kJ/350 kcal;
  • tuky: 2 g;
  • z toho nasycené mastné kyseliny: 1 g;
  • sacharidy: 74 g;
  • z toho cukry: 2 g;
  • bílkoviny: 8 g;
  • sůl: 0,025 g.

Obsah balení: 250g