Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Podporuje mojeID

Úvod » BIO A NEBIO POTRAVINY » Omáčky, kečupy, hořčice » Omáčky » Shoyu sójová omáčka 200 ml BIO COUNTRY LIFE


        

Shoyu sójová omáčka 200 ml BIO COUNTRY LIFE

Shoyu je tradiční sójová omáčka vyráběna ze sójových bobů, pšenice a fermentačního činidla. Má výrazné aroma a lehce nasládlou chuť. V malém množství prohloubí a zvýrazní chuť jakéhokoliv pokrmu.

skladem

 

Číslo produktu: B8595016511463
Výrobce a dodavatel: COUNTRY LIFE
EAN kód: 8595016511463
naše cena bez DPH: 58 Kč
naše cena s DPH (15 %):
67 Kč

do košíku:
  ks  

Varianty tohoto výrobku

Obrázek:
Číslo produktu / Název zboží:
Skladem:
Cena:
Shoyu sójová omáčka 500 ml COUNTRY LIFE
B8595016510404
Shoyu sójová omáčka 500 ml COUNTRY LIFE
skladem
naše cena 112 Kč
Shoyu sójová omáčka 200 ml COUNTRY LIFE
B8595016510442
Shoyu sójová omáčka 200 ml COUNTRY LIFE
skladem
naše cena 54 Kč

V překladu z japonštiny shoyu znamená sójová omáčka. Tato sójová omáčka se vyrábí ze sójových bobů, pšenice a fermentačního činidla (Aspergillus oryzae). Vyrábí se ze směsi rozdrcených sójových bobů, pražené pšenice a vody a prochází dlouhým procesem přírodního kvašení. Tento proces si zachovává svůj přirozený průběh (podle ročních období). Shoyu zraje dlouhé měsíce díky působení fermentačních kultur. Prostřednictvím těchto přirozených procesů si shoyu zachovává důležité látky.

Složení: Voda, sójové boby* (19%), pšenice*, mořská sůl (12,2%), fermentační činidlo (Aspergillus oryzae). *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Návod k přípravě: Díky všestrannosti této sójové omáčky záleží jen na vás, do kterých pokrmů omáčku přidáte. Dle chuti používejte do polévek, omáček, zálivek, pomazánek, na těstoviny nebo k dochucení zeleniny.

Tipy na použití:

  • zálivka s kešu
    lehce rozmixujte 2 lžíce shoyu, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžíci balzamikového octa a hrstku kešu ořechů
  • dresink na salát
    smíchejte sezamový olej, shoyu, agávový sirup, jablečný ocet
    dresink je výborný na rukolový salát s avokádem
  • jednoduchý dresink na salát
    smíchejte shoyu s olivovým olejem a octem
  • restovaná hlíva úsřičná
    hlívu restujte na troše olivového oleje, když jsou houby napůl hotové, přidejte shoyu a dokončete restování
  • marinády
    na zeleninu, maso i ryby
    shoyu smíchejte podle chuti s medem nebo javorovým nebo agávovým sirupem, potřete surovinu směsí a pečte v troubě nebo grilujte
    výborná je glazovaná cuketa, dýně nebo mrkev
  • pokrmy založené na rajčatech (např. omáčky na těstoviny)
    shoyu potlačí kyselost rajčat a prospěje celkové chuti pokrmu
  • polévky, omáčky, zeleninové směsi...

Kalorická hodnota/energie (na 100g): 289 kJ/69 kcal. Bílkoviny: 8,9 g. Sacharidy: 8,4 g. Tuky: 0,0 g

Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C.
Alergeny: Sója, pšenice.
Legislativní zařazení: Sojový výrobek – tekuté ochucovadlo

  • Bio
  • Veganské
  • Bez přidaného cukru
  • Rozdíl mezi shoyu a tamari:
    Shoyu a tamari jsou víceméně zaměnitelné s tím, že tamari si lépe udrží chuť a aroma při tepelné úpravě. Shoyu se naopak doporučuje používat k finálnímu dochucení hotového pokrmu. Není to ale žádné železné pravidlo.

    • vyrábí se rozdílným způsobem – tamari vzniká jako vedlejší produkt při výrobě klasické miso pasty
    • tamari je vyráběna z přirozeně bezlepkových surovin
    • tamari je tmavší, hustší a má bohatší a výraznější chuť

    Výroba shoyu:
    Pro výrobu sójové omáčky shoyu jsou potřeba sójové boby, pšenice, fermentační činidlo koji (Aspergillus oryzae) a sůl.

    1. Sójové boby se nejprve uvaří a poté smíchají s opraženou a nahrubo rozdrcenou pšenicí. Do této směsi se přidá fermentační činidlo koji. Jeho úkolem je nastartovat kvasný proces.
    2. Směs se na tři dny umístí do speciální inkubační místnosti zvané Muro, kde lze snadněji udržovat teplotu a vlhkost vzduchu potřebnou pro správné nastartování fermentace.
    3. Poté se směs smíchá s mořskou solí a vodou a umístí do velkých cedrových kádí.
    4. V kádích shoyu zraje po dobu 18-24 měsíců, směs se pravidelně míchá.
    5. Když je směs zralá, lisuje se a následně filtruje.
    6. Nakonec se omáčka hodinu ohřívá na 80 °C. Tato pasterace je součástí tradičního postupu výroby. pečlivě se při ní hlídá, aby nebyly zničeny cenné enzymy.

    Složení

    Voda, SÓJOVÉ BOBY* (19 %), PŠENICE*, mořská sůl (12,2 %), fermentační činidlo (Aspergillus oryzae). *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

    Alergeny

    Lepek, Sója

    • Bio
    • Veganské
    • Bez přidaného cukru