Logo
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
26.10.2020
Otevřeno dle otevírací doby
Středa-28.11.-svátek   ZAVŘENO číst celé
25.09.2020
Bio-Vital Koňský balzám chladivý, 500 ml
Koňská mast chladivá je bylinný balzám způsobující skutečnou úlevu pro Vaše klouby, svaly a páteř. Bio-Vital Koňský balzám chladivý, 500 ml je vhodný... číst celé
25.09.2020
Olivové mýdlo s vavřínovým olejem
Antiseptické a antibakteriální mýdlo vhodné na ruce, tělo i vlasy. Přírodní produkt bez přidaných parfémů a barviv. Má regenerační, vyživující a zvlá... číst celé
Zobrazit všechny novinky
Prodejna

Svatoslavova 27, Praha 4

+420 776 887 496

info@biostyle.cz

Otevírací doba

Po            11- 18 hod

Út             11- 18 hod

St             11- 18 hod

Čt              9- 20 hod

Pá             11-17hod

So- Ne     Zavřeno

 

 

  1. Úvod
  2. POTRAVINY
  3. Omáčky, kečupy, hořčice
  4. Omáčky
  5. Shoyu sójová omáčka 500 ml COUNTRY LIFE

Shoyu sójová omáčka 500 ml COUNTRY LIFE

Shoyu je tradiční sójová omáčka vyráběna ze sójových bobů, pšenice a fermentačního činidla. Má výrazné aroma a lehce nasládlou chuť. V malém množství prohloubí a zvýrazní chuť jakéhokoliv pokrmu.

V překladu z japonštiny shoyu znamená sójová omáčka. Tato sójová omáčka se vyrábí ze sójových bobů, pšenice a fermentačního činidla (Aspergillus oryza... celý popis
Dostupnost
Skladem
114 Kč
99,13 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:CL8595016510404
EAN kód:8595016510404
Hlídat cenu / dostupnost
Podobné produkty
    Shoyu sójová omáčka 500 ml BIO COUNTRY LIFE
    140 Kč
    121,74 Kč bez DPH
    140 Kč
    121,74 Kč bez DPH
    Do 15 pracovních dnů
    ks
    Kompletní specifikace

    V překladu z japonštiny shoyu znamená sójová omáčka. Tato sójová omáčka se vyrábí ze sójových bobů, pšenice a fermentačního činidla (Aspergillus oryzae). Vyrábí se ze směsi rozdrcených sójových bobů, pražené pšenice a vody, která prochází dlouhým procesem přírodního kvašení. Tento proces si zachovává svůj přirozený průběh (podle ročních období). Shoyu zraje dlouhé měsíce díky působení fermentačních kultur. Prostřednictvím těchto přirozených procesů si shoyu zachovává důležité látky.

    Shoyu pochází z Číny a je jí už 2 800 let. Postupně se rozšířila do celé jihovýchodní Asie a nyní je tradiční součástí asijské kuchyně. S obyčejnou levnou „sójovou omáčkou“ nemá ale nic společného. Shoyu neobsahuje žádné zvýrazňovače chuti, barviva ani umělá sladidla.
    Vedle základních čtyř chutí (sladká, hořká, slaná, kyselá), je ještě chuť pátá – umami. Označuje se jako „lahodná“, „chuť zralosti“ a zvýrazňuje chuť pokrmu. Tato pátá chuť je obsažena i ve fermentovaných výrobcích – tedy i v sójové omáčce shoyu.

    Tipy na použití:

    • zálivka s kešu
      lehce rozmixujte 2 lžíce shoyu, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžíci balzamikového octa a hrstku kešu ořechů
    • dresink na salát
      smíchejte sezamový olej, shoyu, agávový sirup, jablečný ocet
      dresink je výborný na rukolový salát s avokádem
    • jednoduchý dresink na salát
      smíchejte shoyu s olivovým olejem a octem
    • restovaná hlíva úsřičná
      hlívu restujte na troše olivového oleje, když jsou houby napůl hotové, přidejte shoyu a dokončete restování
    • marinády
      na zeleninu, maso i ryby
      shoyu smíchejte podle chuti s medem nebo javorovým nebo agávovým sirupem, potřete surovinu směsí a pečte v troubě nebo grilujte
      výborná je glazovaná cuketa, dýně nebo mrkev
    • pokrmy založené na rajčatech (např. omáčky na těstoviny)
      shoyu potlačí kyselost rajčat a prospěje celkové chuti pokrmu
    • polévky, omáčky, zeleninové směsi...

    Rozdíl mezi shoyu a tamari:
    Shoyu a tamari jsou víceméně zaměnitelné s tím, že tamari si lépe udrží chuť a aroma při tepelné úpravě. Shoyu se naopak doporučuje používat k finálnímu dochucení hotového pokrmu. Není to ale žádné železné pravidlo.

    • vyrábí se rozdílným způsobem – tamari vzniká jako vedlejší produkt při výrobě klasické miso pasty
    • tamari je vyráběna z přirozeně bezlepkových surovin
    • tamari je tmavší, hustší a má bohatší a výraznější chuť

    Výroba shoyu:
    Pro výrobu sójové omáčky shoyu jsou potřeba sójové boby, pšenice, fermentační činidlo koji (Aspergillus oryzae) a sůl.

    1. Sójové boby se nejprve uvaří a poté smíchají s opraženou a nahrubo rozdrcenou pšenicí. Do této směsi se přidá fermentační činidlo koji. Jeho úkolem je nastartovat kvasný proces.
    2. Směs se na tři dny umístí do speciální inkubační místnosti zvané Muro, kde lze snadněji udržovat teplotu a vlhkost vzduchu potřebnou pro správné nastartování fermentace.
    3. Poté se směs smíchá s mořskou solí a vodou a umístí do velkých cedrových kádí.
    4. V kádích shoyu zraje po dobu 18-24 měsíců, směs se pravidelně míchá.
    5. Když je směs zralá, lisuje se a následně filtruje.
    6. Nakonec se omáčka hodinu ohřívá na 80 °C. Tato pasterace je součástí tradičního postupu výroby. pečlivě se při ní hlídá, aby nebyly zničeny cenné enzymy.

    Složení

    Voda, SÓJOVÉ BOBY (26,1 %), PŠENICE (15,8 %), mořská sůl (14,1 %), alkohol (0,8 %), fermentační činidlo (Aspergillus oryzae).

    Alergeny

    Lepek, Sója

    Skladování

    Na chladném a suchém místě. Chraňte před slunečním světlem.

    Návod k přípravě: Díky všestrannosti této sójové omáčky záleží jen na vás, do kterých pokrmů omáčku přidáte. Dle chuti používejte do polévek, omáček, zálivek, pomazánek, na těstoviny nebo k dochucení zeleniny.

    Kalorická hodnota/energie (na 100g): 306 kJ/73 kcal. Bílkoviny: 7,5 g. Sacharidy: 10,6 g. Tuky: 0,1 g. Popř. jiné (cholesterol, vitaminy apod.): sodík 5,55 g

    Legislativní zařazení: Sojový výrobek – tekuté ochucovadlo

    • Veganské
    • Bez přidaného cukru
    Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.
    Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
    Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.