Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Podporuje mojeID

Úvod » BIO A NEBIO POTRAVINY » Sušené plody, ořechy, semena » Sušené ovoce » Švestky sušené bez pecek Ashlock 100 g COUNTRY LIFE


        

Švestky sušené bez pecek Ashlock 100 g COUNTRY LIFE

Vhodné jako pamlsek i jako náhrada čerstvého ovoce. Pro lepší chuť a strukturu je můžete předem namočit. Připravíte z nich sladké cukroví i výbornou omáčku ke slanému jídlu.

skladem

 

Číslo produktu: B8595016595210
Výrobce a dodavatel: COUNTRY LIFE
EAN kód: 8595016595210
naše cena bez DPH: 20 Kč
naše cena s DPH (15 %):
23 Kč

do košíku:
  ks  

Využití:

  • pochoutka - samotné chutnají sušené švestky výborně, můžete s nimi zahnat mlsnou
  • sladké pečení - nebojte se do koláčů přidat sušené ovoce, pokud zrovna nemáte čerstvé, jen je třeba recept přizpůsobit, jelikož je sušené ovoce výrazně sladší než čerstvé
  • snídaně - švestky jsou chutné jako přídavek do vaší kaše nebo do domácího müsli
  • cukroví - švestky můžete obalit v marcipánu nebo čokoládě, také je můžete rozmixovat třeba s ořechy, semínky a karobem a obalit směs v kokosu
  • omáčka - švestky uvařte ve vodě a poté nakrájejte na drobné kousky, následně si přirpavte světlou jíšku a zalijte ji vývarem ze švestek, povařte a přidejte švestky, nakrájené mandle, citrónovou šťávu, sůl, skořici a trochu ještě provaříme, hodí se ke slaným pokrmům

U sušeného ovoce dochází k tzv. cukernatění, které se projevuje bílými skvrnkami na ovoci. Tento stav nesnižuje kvalitu výrobku, ale naopak je viditelnou zárukou, že bioovoce nebylo ošetřeno žádným chemickým prostředkem, který by zabraňoval cukernatění.

Sušení ovoce přispívá výrazně k jeho trvanlivosti a lze ho využít jako alternativu mimo sezónu čerstvého ovoce. Pro lepší chuť můžete švestky na půl hodiny před použitím namočit do teplé vody.

Strom, který plodí švestky, se nazývá slivoň švestka nebo taky švestka domácí. V Čechách se jí říká slíva, na Moravě trnka. Ve střední Evropě se vyskytuje od 5.st., ale původně pochází z Kavkazu. Pecky švestek byly dokonce nalezeny ve vykopávkách z doby Římské říše.

Jedná se o peckovici a daří se jí v mírném podnebí. Její plody mají výraznou aromatickou vůni. Pěstuje se po celé ČR a často v okolí sadů zplaňuje. Dřevo se příliš nevyužívá, zatímco ovoce se hojně používá v potravinářství. Ze švestek se vyrábějí povidla, ovocné knedlíky a z přezrálých plodů se kvasí známá slivovice.

Složení

Švestky sušené. Může obsahovat stopy lepku.
Legislativní zařazení: Zpracované ovoce - sušené.

Návod k přípravě: Sušené švestky se mohou přes noc namočit do vody. Ze sušených švestek se dají připravit různá chutná jídla, kompoty a džemy. I ty mají příznivé účinky na střeva a na celou trávicí soustavu.

Alergeny: Ovocná složka, oxid siřičitý. Baleno na lince, která zpracovává i lepkové obiloviny.
Legislativní zařazení: Zpracované ovoce - sušené

  • Veganské
  • Ze surovin bez lepku
  • Bez přidaného cukru