Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Podporuje mojeID

Úvod » BIO A NEBIO POTRAVINY » Omáčky, kečupy, hořčice » Omáčky » Tamari sójová omáčka 200 ml BIO COUNTRY LIFE


        

Tamari sójová omáčka 200 ml BIO COUNTRY LIFE

Tradiční japonský výrobek v biokvalitě, který se podobně jako shoyu používá k dochucování pokrmů. Tamari na rozdíl od Shoyu má výraznější chuť, hustější konzistenci, tmavší barvu a neobsahuje lepek.

skladem

 

Číslo produktu: B8595016511449
Výrobce a dodavatel: COUNTRY LIFE
EAN kód: 8595016511449
naše cena bez DPH: 86 Kč
naše cena s DPH (15 %):
99 Kč

do košíku:
  ks  

Varianty tohoto výrobku

Obrázek:
Číslo produktu / Název zboží:
Skladem:
Cena:
Tamari sójová omáčka 500 ml COUNTRY LIFE
B8595016510428
Tamari sójová omáčka 500 ml COUNTRY LIFE
skladem
naše cena 118 Kč
Tamari sójová omáčka 200 ml COUNTRY LIFE
B8595016511449
Tamari sójová omáčka 200 ml COUNTRY LIFE
skladem
naše cena 60 Kč
Tamari sójová omáčka 200 ml BIO COUNTRY LIFE
B8595016511449
Tamari sójová omáčka 200 ml BIO COUNTRY LIFE
skladem
naše cena 99 Kč

Prochází i odlišným výrobním procesem – vzniká při výrobě Misa. Jelikož výtěžnost při výrobě Tamari je mnohem nižší než u Shoyu, odráží se to i ve vyšší ceně. Obsahuje vysoce kvalitní aminokyseliny a mikroorganismy.

Tamari se vyrábí z přirozeně bezlepkových surovin. Oproti obyčejný levným „sójovým omáčkám“ tamari neobsahuje žádné zvýrazňovače chuti, barviva ani umělá sladidla.
Vedle základních čtyř chutí (sladká, hořká, slaná, kyselá), je ještě chuť pátá – umami. Označuje se jako „lahodná“, „chuť zralosti“ a zvýrazňuje chuť pokrmu. Tato pátá chuť je obsažena i ve fermentovaných výrobcích – tedy i v sójové omáčce tamari.

Tipy na použití:

  • zálivka s kešu
    lehce rozmixujte 2 lžíce tamari, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžíci balzamikového octa a hrstku kešu ořechů
  • dresink na salát
    smíchejte sezamový olej, tamari, agávový sirup, jablečný ocet
    dresink je výborný na rukolový salát s avokádem
  • jednoduchý dresink na salát
    smíchejte tamari s olivovým olejem a octem
  • restovaná hlíva úsřičná
    hlívu restujte na troše olivového oleje, když jsou houby napůl hotové, přidejte tamari a dokončete restování
  • marinády
  • na zeleninu, maso i ryby
    tamari smíchejte podle chuti s medem nebo javorovým nebo agávovým sirupem, potřete surovinu směsí a pečte v troubě nebo grilujte; výborná je glazovaná cuketa, dýně nebo mrkev
  • pokrmy založené na rajčatech (např. omáčky na těstoviny)
    tamari potlačí kyselost rajčat a prospěje celkové chuti pokrmu
  • polévky, omáčky, zeleninové směsi...

Rozdíl mezi shoyu a tamari:
Shoyu a tamari jsou víceméně zaměnitelné s tím, že tamari si lépe udrží chuť a aroma při tepelné úpravě. Shoyu se naopak doporučuje používat k finálnímu dochucení hotového pokrmu. Není to ale žádné železné pravidlo.

  • vyrábí se rozdílným způsobem – tamari vzniká jako vedlejší produkt při výrobě klasické miso pasty
  • tamari je vyráběna z přirozeně bezlepkových surovin
  • tamari je tmavší, hustší a má bohatší a výraznější chuť

Složení

SÓJOVÉ BOBY* 45,5 %, voda, mořská sůl 11,8 %, destilované Sake* (voda, rýže*,sůl, Aspergillus oryzae), fermentační činidlo (Aspergillus oryzae). Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Alergeny

Sója

Skladování

Skladujte při teplotě do 25 °C.

  • Legislativní zařazení  Sojový výrobek - tekuté ochucovadlo.

Návod k přípravě: Díky všestrannosti této sójové omáčky záleží jen na vás, do kterých pokrmů omáčku přidáte. Dle chuti používejte do polévek, omáček, zálivek, pomazánek, na těstoviny nebo k dochucení zeleniny. Můžete použít jako alternativu soli.

Kalorická hodnota/energie (na 100g): 423 kJ/101 kcal. Bílkoviny: 13,7 g. Sacharidy: 11,6 g. Popř. jiné (cholesterol, vitaminy apod.): sodík 7g, obsah alkoholu 2,12%

Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C.
Alergeny: Sója; Může obsahovat stopy lepku.
Legislativní zařazení: Sojový výrobek – tekuté ochucovadlo

  • Bio
  • Veganské
  • Ze surovin bez lepku
  • Bez přidaného cukru