Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
25.09.2020
Bio-Vital Koňský balzám chladivý, 500 ml
Koňská mast chladivá je bylinný balzám způsobující skutečnou úlevu pro Vaše klouby, svaly a páteř. Bio-Vital Koňský balzám chladivý, 500 ml je vhodný... číst celé
25.09.2020
Olivové mýdlo s vavřínovým olejem
Antiseptické a antibakteriální mýdlo vhodné na ruce, tělo i vlasy. Přírodní produkt bez přidaných parfémů a barviv. Má regenerační, vyživující a zvlá... číst celé
Zobrazit všechny novinky
Prodejna

Svatoslavova 27, Praha 4

+420 776 887 496

info@biostyle.cz

Otevírací doba

Po            11- 18 hod

Út             11- 18 hod

St             11- 18 hod

Čt              9- 20 hod

Pá             11-17hod

So- Ne     Zavřeno

 

 

  1. Úvod
  2. POTRAVINY
  3. Žito ozimé 500 g BIO COUNTRY LIFE

Žito ozimé 500 g BIO COUNTRY LIFE

Žito je svým složením podobné pšenici.

Škrobové částice v žitě jsou dobře obaleny celulózou, díky čemuž je uvolňování molekul glukózy pomalejší. Využití: kaše - propláchněte předem namoče... celý popis
Dostupnost
Není skladem
35 Kč
30 Kč
bez DPH
Momentálně není k dispozici
Číslo produktu:CL8595016502225
EAN kód:8595016502225
Výrobce a dodavatel:COUNTRY LIFE
Hlídat cenu / dostupnost
Kompletní specifikace

Škrobové částice v žitě jsou dobře obaleny celulózou, díky čemuž je uvolňování molekul glukózy pomalejší.

Využití:

  • kaše - propláchněte předem namočené zrno nejdříve vodou, pak je s tekutinou zcela rozmixujte, pro zahuštění můžete přidat žitnou mouku, pro hustou kaši vařte 2 minuty, za 4 minuty vaření budete mít kaši řídkou
  • žitné rizoto - předem namočené zrno dámě vařit, najiné pánvi si osmažíme cibulku, česnek a chilli papričky, k zrnu přidáme květák a vaříme 5 minut, poté přidáme i směs z pánve, dochutíme a necháme na vypnutém sporáku 20 minut dojít
  • pečivo - žitnou mouku můžete míchat s pšeničnou a upéct si chutný chléb nebo pizzu
  • sladké pečení - nebojte se z žitné mouky připravit hutnější dezerty jako jsou třeba sušenky, typickým receptem bývá žitný perník

Žito se dá dobře uvařit po namočení. Doporučujeme zrno namočit aspoň přes noc. Je vhodné ho vařit v tlakovém hrnci, protože jinak by mohlo ztvrdnout. Pečivo z žita je trochu hutnější a těsto z něj hůře kyne, proto se často kombinuje s pšenicí. V Německu a ve Skandinávii jsou velmi oblíbené žitné krekry.

Žito je velmi nenáročná obilnina na přírodní podmínky. Pěstuje se především ve střední a severní Evropě i ve vyšších nadmořských výškách. Žito má dvě formy, ozimá a jarní. Ozimá forma se vyskytuje častěji. Z žita se vyrábí nejen mouka, ale například i náhražky kávy, těstoviny nebo whisky či žitné pivo.

Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.

Složení

ŽITO ozimé*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Alergeny

Lepek

Skladování

Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.

Návod k přípravě: Žito umelete na mouku na mouku a použijete například na přípravu chleba.

Výživové údaje na 100 g výrobku: 1385 kJ/330 kcal; tuky: 2 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 0,2 g; sacharidy: 70,2 g; z toho cukry: 1 g; bílkoviny: 10,5 g; sůl: 0,02 g.

 

Legislativní zařazení: Obilný mlýnský výrobek - obilovina pro přímou spotřebu

  • Bio
  • Veganské
  • Bez přidaného cukru
Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.