Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Podporuje mojeID

Úvod » BIO A NEBIO POTRAVINY » Přísady na vaření a pečení » Mouky a směsi » Mouka pohanková 500 g BIO PRO-BIO


        

Mouka pohanková 500 g BIO PRO-BIO

Pohanka je vysoce nutričně hodnotná plodina. Je významným zdrojem vlákniny, minerálních látek a vitamínů (zejména vitamínů řady B a vitamínu E).

skladem

 

Číslo produktu: B8594008910086
EAN kód: 8594008910086
naše cena bez DPH: 65 Kč
naše cena s DPH (10 %):
71 Kč

do košíku:
  ks  

Pohanka je stará kulturní plodina a je zvláště bezkonkurenčním zdrojem rutinu. Na území České republiky se pěstovala již ve 12. století.

Pohanková mouka je vhodná na vaření i pečení, ale také jako příměs do běžné mouky na zvýraznění chuti. Používá se do tradičních kaší, zavářek, halušek, knedlíků, lívanců, polenty, pomazánek, pudinků, moučníků, ale i do sladkých a slaných těst. Je vhodná k zahušťování polévek a omáček. Z pohankové mouky jsou výborné francouzské palačinky a pohankové nudle.

Proč bychom měli jíst pohanku?

Pohanka je důležitým zdrojem rutinu, který pomáhá při onemocnění cévního systému, křečových žil a potížích s hemoroidy. Je doporučována při psychické a fyzické únavě, pomáhá při snižování hladiny cholesterolu, posiluje imunitní systém, má prohřívací účinek, působí preventivně proti vzniku aterosklerózy, skvěle se hodí k detoxikaci organismu. Je přirozeně bezlepková, proto ji ocení lidé s potravinovými alergiemi a nemocní celiakií.

Pohanka je zvláště bezkonkurenčním zdrojem rutinu, který vrací pružnost cévám a přináší úlevu při křečových žilách. V kanadském Quebecu, kde se pohanka dříve hojně konzumovala, netrpívaly ženy varikózními žilami, a to i přes četná těhotenství. Pravidelná konzumace pohanky léčí hemeroidy. Pohanka z půdy vytahuje látky, které mohou být pro člověka užitečné. Je tak obilovinou, která přináší sílu, je účinná při únavě i rekonvalescenci a zvyšuje odolnost vůči infekcím.

Složení: Pohanka, produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Návod k přípravě: Použití pohankové mouky je podobné jako u pšeničné krupice. Pohanková mouka je vhodná do tradičních kaší, zavářek, halušek, knedlíků, lívanců, polenty, pomazánek, pudinků i moučníků.

Kalorická hodnota/energie (na 100g): 1332 kJ /317 kcal. Bílkoviny: 11,9 g. Sacharidy: 65 g. Tuky: 2,4 g

Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a rel. vlhkosti vzduchu nejvýše 75 %.
Alergeny: Může obsahovat stopy lepku.
Legislativní zařazení: Mlýnský obilný výrobek – pohanka, mouka