Svatoslavova 27, Praha 4
+420 776 887 496
info@biostyle.cz
Otevírací doba
Po: 17:00 - 19:00
Út: 9:00 - 1700
St: 17:00 - 19:00
Čt: 17:00 - 20:00
Pá: Zavřeno
So: Zavřeno
Ne: Zavřeno
- Úvod
- POTRAVINY
- Mořské řasy
- Mořské řasy Agar kanten tyčinky 15 g COUNTRY LIFE
Mořské řasy Agar kanten tyčinky 15 g COUNTRY LIFE

- TOP produkt
- Kompletní specifikace
- Parametry
- Související zboží2
- Mořské řasy Agar kanten tyčinky 15 g COUNTRY LIFESkladem130,00 Kč113,04 Kč bez DPH
Agar-agar je čistě rostlinná želatina, která se vyrábí z mořských řas. Využijete ji při přípravě dortů, aspiku, krémů, ovocných želé, džemů…
Tradiční metoda výroby agar-agaru je sice zdlouhavější než moderní komerční metody, ale lépe respektuje přírodní zákonitosti a zajišťuje tak uchování všech živin. Řasy, které jsou vlastně jakousi mořskou zeleninou, obsahují o 10-20 procent více minerálních látek než běžná zelenina. Navzdory vysoké schopnosti vstřebávat minerály neabsorbují řasy z mořské vody škodlivé látky. Kde je stupeň znečištění vody příliš vysoký, tam řasy prostě nerostou.
Agar je usušený vývar z mořských řas tengusa. Tekutina, která povařením řas vznikne, má po zchladnutí gelovitou konzistenci. Tato hmota se rozprostře na speciální rohože a suší 14 dnů na slunci a mrazu (agar se vyrábí vždy v zimě). Usušený agar se pak buď jen pokrájí na malé tyčinky nebo namele na vločky.
Tipy:
- Jednu tyčinku dejte namočit alespoň na 30 minut do 500 ml studené vody.
- Tuhost agaru si ověříte tak, že při vaření kápnete trochu tekutiny na talířek a dáte do lednice. Agar by měl ztuhnout během chvilky. Pokud je řídký, dosypte vločky a dál vařte. Pokud je moc tuhý, přidejte trochu tekutiny.
- Agar můžete vařit v jakékoliv tekutině – ovocné šťávě, džusu, rostlinném i kravském mléce, na slano ve vývaru...
- Dá se bez problému dochucovat kyselými surovinami jako je citron nebo ocet, ale vyvarujte se kombinaci s vinným octem – agar špatně houstne.
Recepty:
- Džem – 500 g ovoce rozmixujte nebo rozmačkejte a přiveďte k varu, přidejte předem namočené 2 lžíce agaru a vařte jej, dokud se nerozpustí. Nakonec oslaďte podle chuti – třeba agávovým sirupem. Skladujte v lednici, nebo obvyklým způsobem zavařte.
- Želé bonbony pro děti nebo ozdoba na moučníky – rozpusťte agar v ovocném džusua vlijte do forem na led. Tekutinu také můžete nechat ztuhnout v tenké vrstvě a vykrajovat různé tvary.
Složení
Agar-agar. Může obsahovat stopy lepku.
Návod k přípravě: Agar-agar používejte jako čistou želatinu do krémů, polev, aspiků a na zdobení dortů. 2 lžičky vloček vložte do 0,5 litru vody či džusu. Vařte, dokud se nerozpustí.
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 25,2 kJ/6 kcal. Bílkoviny: 1,6 g. Sacharidy: 76,2 g. Tuky: 0,0 g
Skladování: Uchovávejte v suchu a při teplotě do 25°.
Legislativní zařazení: Přírodní polysacharid