Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
26.05.2022
Změna otevírací doby od 1.6.2022
Od 1 6. 2022 změna otevírací a výdejní doby e-shopu. Otevírací doba Po:        Zavřeno Út:          Zavřeno St:         17:00 - 19:00 Čt:        ... číst celé
10.12.2020
Dárkové karty
Nemůžete se rozhodnout jaký dárek koupit? Darujte dárkovou kartu! Dárková karta 100,-Kč Dárková karta 200,-Kč Dárková karta 500,-Kč   číst celé
Zobrazit všechny novinky
Prodejna

Svatoslavova 27, Praha 4

+420 776 887 496

info@biostyle.cz

Otevírací doba

Po:        Zavřeno

Út:         Zavřeno

St:         17:00 - 19:00

Čt:         17:00 - 20:00

Pá:         Zavřeno

So:         Zavřeno

Ne:        Zavřeno

Bulgur špaldový 250 g BIO COUNTRY LIFE

Bulgur je naklíčená, usušená, nahrubo rozlámaná a uvařená pšenice. Vypadá jako kuskus a i se podobně připravuje. Má příjemnou obilnou vůni a sladkou oříškovou chuť. Hodí se do rizot, nádivek, polévek, salátů nebo kaší.

Bulgur je tradiční, lehce stravitelný pokrm, který je hojně užívaný v zemích Blízkého východu. Nespornou výhodou bulguru je kromě jedinečné oříškové c... celý popis
Dostupnost
Skladem
Běžná cena
67,00 Kč
61,00 Kč
53,04 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:CL8595016500436.
EAN kód:8595016500436
Hlídat cenu / dostupnost
Podobné produkty
    Bulgur ječmenný 250 g BIO COUNTRY LIFE
    Běžná cena 43,00 Kč
    37,00 Kč
    32,17 Kč bez DPH
    37,00 Kč
    32,17 Kč bez DPH
    Skladem
    ks
      Bulgur pohankový 250 g BIO COUNTRY LIFE
      Běžná cena 61,00 Kč
      55,00 Kč
      47,83 Kč bez DPH
      55,00 Kč
      47,83 Kč bez DPH
      Skladem
      ks
        Kuskus špaldový celozrnný 500 g BIO COUNTRY LIFE
        Běžná cena 105,00 Kč
        95,00 Kč
        82,61 Kč bez DPH
        95,00 Kč
        82,61 Kč bez DPH
        Do 15 pracovních dnů
        ks
          Pšenice špalda 1 kg BIO COUNTRY LIFE
          Běžná cena 95,00 Kč
          86,00 Kč
          74,78 Kč bez DPH
          86,00 Kč
          74,78 Kč bez DPH
          Skladem
          ks
          Kompletní specifikace

          Bulgur je tradiční, lehce stravitelný pokrm, který je hojně užívaný v zemích Blízkého východu. Nespornou výhodou bulguru je kromě jedinečné oříškové chuti také jednoduchá a rychlá příprava. 
          Bulgur je vynikající jako příloha, hodí se na přípravu rizot, salátů a kaší, lze ho přidávat do nádivek, karbanátků a salátů nebo jako zavářku do polévky. 

          Vyniká v salátech s bylinkami, olivovým olejem a nadrobno nakrájenou zeleninou.

          Pšenice špalda je starý druh pšenice. Špaldový bulgur má na rozdíl od klasického pšeničného chuť do oříškova a také menší obsah lepku. Je skvělý, když chcete svůj jídelníček obohatit o novou potravinu.

          Je skvělý jako příloha, ve formě "rizota", s pečenou i dušenou zeleninou nebo jako náplň do plněných paprik. Můžete ho přidat do teplých i studených salátů nebo zavařit do polévky. Zvýšíte tak vydatnost i energetickou hodnotu jídel. Je ideální surovinou pro ty, kteří nemají moc času na vaření, ale zároveň jim není jedno, co jí a snaží se dodržovat zdravý životní styl. Pšeničný bulgur je univerzální surovina, která se ve vaší kuchyni neztratí.

          Využití:

          • rizoto - použijte bulgur místo rýže a smíchejte ho s oblíbenou zeleninou nebo s houbami
          • nádivka - bulgur nakombinujte například s paprikou, restovanou cibulkou, bazalkou a petrželkou
          • polévka - bulgur přidávejte do polévky třeba místo těstovin, stačí ho vložit do polévky ke konci vaření a povařit ho v polévce jen 10 minut
          • salát - zkuste smíchat uvařený bulgur s avokádem, ledovým salátem, cizrnou a balkánským sýrem, dochucujte solí, pepřem a citrónovou šťávou
          • kaše - namočte datle do horké vody, nechte odstát, poté přidejte další vodu, přiveďte k varu a následně přisypte bulgur, trochu skořice a vařte 15 minut, po dovaření můžete přidat i arašídové máslo pro krémovitou konzistenci

          Příprava bulguru je velmi snadná a podobná jako u kuskusu. Většinou spotřebuje až trojnásobek vody a můžete ho buď vařit 15 minut v kuse nebo stačí jen 5 minut a nechat ho dojít pod pokličkou. Je možné ho i nabobtnat zalitím studené vody. Nabobtání trvá přibližně hodinu.

          Bulgur je tradičním pokrmem na Blízkém východě. Používá se hlavně na výrobu pilafů, kibbehy nebo salátů. U nás je méně známý, i když se nejedná o exotickou surovinu. Využíváme ho především jako přílohu nebo ho dáváme do nádivek, karbanátků a sekané.

          Špalda je celkem zapomenutý druh rozpadavé pšenice, který byl odsunut kvůli vyšším výnosům jiných druhů. Jedná se o velmi odolnou a nenáročnou rostlinu. Kromě mouky se z ní vyrábí například alternativní kávovina jako náhražka kávy.

          Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

          Složení

          PŠENICE špalda*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

          Návod k přípravě: Bulgur vařte v mírně osolené vodě v poměru 1 díl bulguru na 2,5 díly vody. Vařte 5 minut, poté nechte dojít pod pokličkou cca 10 minut.

          Alergeny: Lepek.

          Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše 75 %.

          Legislativní zařazení: Mlýnský obilný výrobek – bulgur

          • Bio
          • Veganské
          • Bez přidaného cukru
          Otevírací doba

          Pondělí :   Zavřeno

          Úterý:       Zavřeno

          Středa:     17-19 hod

          Čtvrtek:    17-20 hod

          Pá-Ne:    Zavřeno

          Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.
          Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz