Sleva 15% na celou objednávku e-shopu.
Logo
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
04.10.2022
Uzavření provozovny
Od 1.10.2022 je provozovna uzavřena. Dále je ale v provozu e-shop.  Objednávky na osobní převzetí budou vyřizovány individuálně dle dohody. číst celé
Zobrazit všechny novinky
Prodejna

Svatoslavova 27, Praha 4

+420 776 887 496

info@biostyle.cz

Pouze e-shop!

Prodejna uzavřena

Bulgur špaldový 250 g BIO COUNTRY LIFE

Bulgur je naklíčená, usušená, nahrubo rozlámaná a uvařená pšenice. Vypadá jako kuskus a i se podobně připravuje. Má příjemnou obilnou vůni a sladkou oříškovou chuť. Hodí se do rizot, nádivek, polévek, salátů nebo kaší.

Bulgur je tradiční, lehce stravitelný pokrm, který je hojně užívaný v zemích Blízkého východu. Nespornou výhodou bulguru je kromě jedinečné oříškové c... celý popis
Dostupnost
Skladem
Běžná cena
67 Kč
61 Kč
53 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:CL8595016500436.
EAN kód:8595016500436
Hlídat cenu / dostupnost
Podobné produkty
    Bulgur ječmenný 250 g BIO COUNTRY LIFE
    Běžná cena 43 Kč
    39 Kč
    34 Kč bez DPH
    39 Kč
    34 Kč bez DPH
    Skladem
    ks
      Bulgur pohankový 250 g BIO COUNTRY LIFE
      Běžná cena 61 Kč
      56 Kč
      49 Kč bez DPH
      56 Kč
      49 Kč bez DPH
      Skladem
      ks
        Pšenice špalda 1 kg BIO COUNTRY LIFE (2ks)
        Běžná cena 95 Kč
        86 Kč
        75 Kč bez DPH
        86 Kč
        75 Kč bez DPH
        Skladem
        ks
        Kompletní specifikace

        Bulgur je tradiční, lehce stravitelný pokrm, který je hojně užívaný v zemích Blízkého východu. Nespornou výhodou bulguru je kromě jedinečné oříškové chuti také jednoduchá a rychlá příprava. 
        Bulgur je vynikající jako příloha, hodí se na přípravu rizot, salátů a kaší, lze ho přidávat do nádivek, karbanátků a salátů nebo jako zavářku do polévky. 

        Vyniká v salátech s bylinkami, olivovým olejem a nadrobno nakrájenou zeleninou.

        Pšenice špalda je starý druh pšenice. Špaldový bulgur má na rozdíl od klasického pšeničného chuť do oříškova a také menší obsah lepku. Je skvělý, když chcete svůj jídelníček obohatit o novou potravinu.

        Je skvělý jako příloha, ve formě "rizota", s pečenou i dušenou zeleninou nebo jako náplň do plněných paprik. Můžete ho přidat do teplých i studených salátů nebo zavařit do polévky. Zvýšíte tak vydatnost i energetickou hodnotu jídel. Je ideální surovinou pro ty, kteří nemají moc času na vaření, ale zároveň jim není jedno, co jí a snaží se dodržovat zdravý životní styl. Pšeničný bulgur je univerzální surovina, která se ve vaší kuchyni neztratí.

        Využití:

        • rizoto - použijte bulgur místo rýže a smíchejte ho s oblíbenou zeleninou nebo s houbami
        • nádivka - bulgur nakombinujte například s paprikou, restovanou cibulkou, bazalkou a petrželkou
        • polévka - bulgur přidávejte do polévky třeba místo těstovin, stačí ho vložit do polévky ke konci vaření a povařit ho v polévce jen 10 minut
        • salát - zkuste smíchat uvařený bulgur s avokádem, ledovým salátem, cizrnou a balkánským sýrem, dochucujte solí, pepřem a citrónovou šťávou
        • kaše - namočte datle do horké vody, nechte odstát, poté přidejte další vodu, přiveďte k varu a následně přisypte bulgur, trochu skořice a vařte 15 minut, po dovaření můžete přidat i arašídové máslo pro krémovitou konzistenci

        Příprava bulguru je velmi snadná a podobná jako u kuskusu. Většinou spotřebuje až trojnásobek vody a můžete ho buď vařit 15 minut v kuse nebo stačí jen 5 minut a nechat ho dojít pod pokličkou. Je možné ho i nabobtnat zalitím studené vody. Nabobtání trvá přibližně hodinu.

        Bulgur je tradičním pokrmem na Blízkém východě. Používá se hlavně na výrobu pilafů, kibbehy nebo salátů. U nás je méně známý, i když se nejedná o exotickou surovinu. Využíváme ho především jako přílohu nebo ho dáváme do nádivek, karbanátků a sekané.

        Špalda je celkem zapomenutý druh rozpadavé pšenice, který byl odsunut kvůli vyšším výnosům jiných druhů. Jedná se o velmi odolnou a nenáročnou rostlinu. Kromě mouky se z ní vyrábí například alternativní kávovina jako náhražka kávy.

        Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

        Složení

        PŠENICE špalda*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

        Návod k přípravě: Bulgur vařte v mírně osolené vodě v poměru 1 díl bulguru na 2,5 díly vody. Vařte 5 minut, poté nechte dojít pod pokličkou cca 10 minut.

        Alergeny: Lepek.

        Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše 75 %.

        Legislativní zařazení: Mlýnský obilný výrobek – bulgur

        • Bio
        • Veganské
        • Bez přidaného cukru
        Otevírací doba

        Pondělí :   Zavřeno

        Úterý:       Zavřeno

        Středa:     17-19 hod

        Čtvrtek:    17-20 hod

        Pá-Ne:    Zavřeno

        Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.
        Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz