V úterý 27.9.2022 otevřeno 9-17 hod. Velký výprodej.
Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
26.05.2022
Změna otevírací doby od 1.6.2022
Od 1 6. 2022 změna otevírací a výdejní doby e-shopu. Otevírací doba Po:        Zavřeno Út:          Zavřeno St:         17:00 - 19:00 Čt:        ... číst celé
Zobrazit všechny novinky
Prodejna

Svatoslavova 27, Praha 4

+420 776 887 496

info@biostyle.cz

Otevírací doba

Po:        Zavřeno

Út:         Zavřeno

St:         17:00 - 19:00

Čt:         17:00 - 20:00

Pá:         Zavřeno

So:         Zavřeno

Ne:        Zavřeno

Cizrna ve slaném nálevu 400g Sara

Obsahuje velké množství minerálních látek, vitaminů a živin

Cizrna ve slaném nálevu [italsky ceci čti "čéči"] je luštěnina příbuzná hrachu, známá též pod názvem římský hrách. Je nepostradatelnou složkou stravy ... celý popis
Dostupnost
Skladem
Běžná cena
22,00 Kč
20,00 Kč
17,39 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:NJ8056157170327
EAN kód:8056157170327
Hlídat cenu / dostupnost
  • Kompletní specifikace
  • Cizrna ve slaném nálevu 400g Sara
    Cizrna ve slaném nálevu 400g Sara
    Skladem
    20,00 Kč
    17,39 Kč bez DPH
  • ks
Kompletní specifikace

Cizrna ve slaném nálevu [italsky ceci čti "čéči"] je luštěnina příbuzná hrachu, známá též pod názvem římský hrách. Je nepostradatelnou složkou stravy vegetariánů a doporučuje se i pro děti a těhotné ženy.

Cizrnu neboli hrách římský, znali lidé již před 12 tisíci lety. Na našem území je stále nedoceněnou luštěninou, protože se dává pořád větší přednost čočce či fazolím. Dále je cizrna skvělým příkladem toho, že se dá za málo peněz uvařit vydatné, výživné a kvalitní jídlo pro celou rodinu.  Cizrna se získává z rostliny jménem cicer arietinum neboli cicer beraní, který se vyznačuje výškou 40 cm a malými lusky, kde jsou zpravidla uloženy dvě až tři semínka. Chuťově nejvíce připomíná vařený hrách, ale má ještě lehce oříškovou příchuť. Cizrnu nejvíce pěstují Indové, Turci, Kanaďané, Australané, Syřané, Američané a Mexičané. Roční produkce se běžně pohybuje okolo 900 tisíc tun. Využití cizrny v kuchyni je široké. Připravují se z ní polévky, saláty, dušené pokrmy, pomazánky nebo se podává jako příloha. Typická je pro středomořskou a blízkovýchodní kuchyni. Mezi tradiční pokrmy z cizrny patří velmi známá pomazánka zvaná „hummus“ a smažené koule falafel z rozmačkané a okořeněné cizrny. Cizrna se také pražila a přidávala do kávy, a to nejen ve Francii. I na Balkáně bylo téměř tradicí, že do pravé zrnkové kávy přidávali malé množství pražené a umleté cizrny – prý pro lepší pěnu

Složení: Cizrna, voda, jedlá sůl, antioxidant: kyselina askorbová

Výživové údaje na 100g:

Energetická hodnota: 303 kJ/72 kcal

Tuky: 1,3g
- z toho nasycené mastné údaje: 0,1g
Sacharidy: 8,6g
- z toho cukry: 0g
Vláknina: 4,5g
Bílkoviny: 4,3 g
Sůl: 0,45g
Hmotnost pevného podílu: 240g

Země původu: Itálie

Ochutnejte zdravý pokrm Humus: 

Slijte cizrnu (nálev použijte dodatečně), rozmixujte společně s česnekem, citronem, vychlazeným nálevem, římským kmínem a solí na jemnou pastu.
Hotovou pastu podávejte v miskách či namazanou na plátcích chleba. Před podáváním jemně zakápněte olivovým olejem.

Otevírací doba

Pondělí :   Zavřeno

Úterý:       Zavřeno

Středa:     17-19 hod

Čtvrtek:    17-20 hod

Pá-Ne:    Zavřeno

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz