- polévky - čočku přideje do zeleninové polévky
- kaše - po uvaření čočku jednoduše rozmixujte, případně přidejte horkou vodu pro hladší konzistenci, dochucujte dle libosti kořením
- rizoto - s bulgurem a dalšími klasickými přísadami, které běžně dáváte do rizota, vytvoříte z čočky výborné a snadné jídlo
- salát - vychladlá uvařená čočka se může přidat i do studeného salátu, dobře se hodí například k brokolici a rýži
- placky - vychladlou čočku kombinujte s bylinkami, česnekem, chilli, červenou cibulí a zasypte rýžovou moukou, vytvořte placičky a usmažte na pánvi
- zapečená - čočku můžete zapékat podobně jako mleté maso, např. na lasagne nebo musaku
- v omáčce - čočka může skvěle nahradit maso v omáčce
- do pečiva - trochu méně uvařená čočku přidejte do těsta a nechte upéct, v pečivu chutná podobně jako oříšky
Velká zelená čočka je velmi podobná čočce hnědé. Po uvaření je hnědo-zelená a chutná jako neloupaná červená čočka. Rostlina je z čeledi bobovitých a pochází z Asie. Jako plody má lusky ukrývající semena. Člověk je konzumoval už více jak před 7000 lety. V současnoti je čočka oblíbená především v Indii, kde je součástí mnoha jídel.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení
Čočka zelená velká*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíSkladování
Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.