Svatoslavova 27, Praha 4
+420 776 887 496
info@biostyle.cz
Otevírací doba
Po: Zavřeno
Út: Zavřeno
St: 17:00 - 19:00
Čt: 17:00 - 20:00
Pá: Zavřeno
So: Zavřeno
Ne: Zavřeno
- Úvod
- POTRAVINY
- Přísady na vaření a pečení
- Cukr
- Cukr třtinový tmavý 500 g COUNTRY LIFE
Cukr třtinový tmavý 500 g COUNTRY LIFE

- TOP produkt
- Kompletní specifikace
- Související zboží3
- Cukr třtinový tmavý 500 g COUNTRY LIFESkladem42,00 Kč36,52 Kč bez DPH
Výborně se hodí ke slazení čaje, cereálií, čerstvého ovoce a také k pečení a vaření.
Krásně vybarvené krystaly bohaté na melasu dodají šmrnc, plnou chuť i vůni domácím limonádám i dezertům.
Výborný do kávy, čaje i na pečení. Zkrátka všude tam, kde jste zvyklí používat klasický bílý cukr. Na rozdíl od něj má však lepší chuť. Typický sladkou chuť rozšiřuje o další rozměry chutí. Kromě chuti má také lepší výživnou hodnotu než bílý cukr. A to zejména díky obsažené melase, která právě typickou barvu, chuť i vůni třtinovému cukru dodává.
Třtinový cukr je naprosto nepostradatelnou surovinou pro výrobu pravého mojita nebo jeho virgin varianty. Vytvoříte s ním i typickou krustičku na creme brulee. Třtinový cukr není ale jen dobrý společník pro sváteční vaření. Můžete ho používat na denní bázi a postupně s ním nahradit cukr bílý.
Tipy a recepty na použití třtinového cukru:
- pečení - třtinový cukr slouží dobře k oslazení pečených dezertů
- krémy - i studené dezerty můžete sladit třtinovým cukrem
- zmrzlina - zkuste domácí zmrzlinu a pokud ji potřebujete přisladit, můžete použít třtinový cukr
Sladká chuť je člověku přirozeně příjemná a cukr je v naší stravě hlavním zdrojem energie. Vyrábí se z cukrové třtiny jejím lisováním a následně vařením získané šťávy.
Cukrová třtina je vysoká mohutná tráva, která může mít až 6 metrů. Ve stéblech se nachází dřeň s obsahem cukru kolem 20 %. Vyskytuje se pouze v tropických oblastech s bohatou půdou. V Čechách známe třtinový cukr až od dob křižáckých válek. Ze začátku se jednalo spíše o vzácnost, rozšířil se až s dovozem z amerického kontinentu. V čase Napoleona byl vytlačen cukrem řepným, dnes se do našich kuchyň zase vrací.
Složení
Cukr třtinový tmavý. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu.
Návod k přípravě: Výborně se hodí ke slazení čaje, cereálií, čerstvého ovoce a také k pečení a vaření.
Skladování: Skladujte při teplotě do 30°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Alergeny: Může obsahovat stopy lepku.
Legislativní zařazení: Přírodní sladidlo – přírodní cukr