Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
27.04.2021
Otevírací doba od 1.5.2021
Od 1.5.2021 dochází k úpravě otevírací doby: Pondělí    Zavřeno Úterý         9:00 - 18:00 Středa      11:00 - 18:00 Čtvrtek     11:00 - 20:00 Pá... číst celé
14.01.2021
Zásilkovna
Vážení zákazníci. Od nového roku jsme rozšířili možnost dopravy o " Zásilkovnu".  Věříme, že s touto levnější variantou dopravy budete spokojenější.... číst celé
10.12.2020
Dárkové karty
Nemůžete se rozhodnout jaký dárek koupit? Darujte dárkovou kartu! Dárková karta 100,-Kč Dárková karta 200,-Kč Dárková karta 500,-Kč   číst celé
Zobrazit všechny novinky
Prodejna

Svatoslavova 27, Praha 4

+420 776 887 496

info@biostyle.cz

Otevírací doba

Pondělí    Zavřeno

Úterý         9:00 - 18:00

Středa      11:00 - 18:00

Čtvrtek     11:00 - 20:00

Pátek        Zavřeno

Sobota     Zavřeno

Neděle     Zavřeno

 

  1. Úvod
  2. POTRAVINY
  3. Obiloviny
  4. Nezpracované obiloviny
  5. Jáhly 500 g BIO COUNTRY LIFE

Jáhly 500 g BIO COUNTRY LIFE

Jáhly jsou dobře stravitelné, velmi chutné a přirozeně bezlepkové. V kuchyni mají velmi široké využití a jejich příprava je snadná. Hodí se ke sladkému i slanému.

Jáhly jsou dobře stravitelné, výživné, velmi chutné a přirozeně bezlepkové. Potěší vás jejich snadná příprava a široké využití v kuchyni. Jsou skvělým... celý popis
Dostupnost
Skladem
Běžná cena
48,00 Kč
44,00 Kč
38,26 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:CL8595016510077.
EAN kód:8595016510077
Hlídat cenu / dostupnost
Podobné produkty
    Jáhly 500 g COUNTRY LIFE
    31,00 Kč
    26,96 Kč bez DPH
    31,00 Kč
    26,96 Kč bez DPH
    Do 15 pracovních dnů
    ks
    Kompletní specifikace

    Jáhly jsou dobře stravitelné, výživné, velmi chutné a přirozeně bezlepkové. Potěší vás jejich snadná příprava a široké využití v kuchyni. Jsou skvělým základem pro výživné kaše, koláče a nákypy. Děti si jáhlovou kaši s ovocem zamilují stejně jako dětskou krupičku. Vychutnejte si je biokvalitě.

    Základ pro výživné kaše, koláče a nákypy. Děti si jáhlovou kaši s ovocem zamilují stejně jako dětskou krupičku.

    Jáhly patří mezi poměrně zapomenutou obilninu, na kterou nedaly dopustit naše prababičky. Naštěstí se vrací zase na výsluní. Jsou neskutečně univerzální, můžete je připravovat na sladko i na slano. Jsou skvělým obohacením jídelníčku a výbornou změnou oproti v dnešní době až nadužívané pšenici. Na jáhlách si navíc mohou pochutnat i celiaci, protože jsou přirozeně bezlepkové.

    Tipy a recepty:

    • polévky -
    • sladké pečení 
    • kaše - jáhly mohou rozšířit vaše snídaňové kaše o další typ obiloviny, také jáhlovou kaši můžete použít jako přílohy třeba ke grilované zelenině
    • rizoto - nahraďte klasickou rýži v rizotu jáhly
    • placky - z vařených jáhel, kostiček zeleniny, česneku, bylinek a krupice vytvarujete a usmažíte výborné placičky
    • nádivky - uvařené jáhly smíchejte například s restovanou cibulkou, sýrem a bylinkami, naplňte směsí papriky a zapečte je
    • slané koláče - jáhly mohou být i základem pro jahelný quiche nebo nákyp
    • knedlíky - pro celiaky z jáhel připravíte jahelné knedlíky jako chutnou alternativu těch klasických

    Jáhly je třeba skladovat v chladu a v letních dnech je raději uschovejte do lednice. Nedoporučuje se je nakupovat do zásoby, protože mají tendenci žluknout. Také je vhodné jáhly před vařením spařit, zbaví se tak hořké chutí, která se u nich může vyskytnout. Po spaření je stačí vařit 15 až 20 minut a nechat dojít pod pokličkou.

    Jáhly vznikají z prosa odstraněním semenné slupky z obilky. V dřívějších dobách byly hojně využívány například pro přípravu škubánků nebo jahelníku. Na nějaký čas byly jáhly z kuchyně vytlačeny rýží, což se ale postupně naštěstí změnilo.

    Jedná se o obilovinu vhodnou pro bezlepkovou dietu. Její biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.

    Složení

    Jáhly - proso seté*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

    Skladování

    Skladujte v suchu a chladu.

    Návod k přípravě: Propláchnuté jáhly vařte v dvojnásobném množství vody cca 15 minut.

    Tipy a recepty:

    • polévky 
    • sladké pečení
    • kaše - jáhly mohou rozšířit vaše snídaňové kaše o další typ obiloviny, také jáhlovou kaši můžete použít jako přílohy třeba ke grilované zelenině
    • rizoto - nahraďte klasickou rýži v rizotu jáhly
    • placky - z vařených jáhel, kostiček zeleniny, česneku, bylinek a krupice vytvarujete a usmažíte výborné placičky
    • nádivky - uvařené jáhly smíchejte například s restovanou cibulkou, sýrem a bylinkami, naplňte směsí papriky a zapečte je
    • slané koláče - jáhly mohou být i základem pro jahelný quiche nebo nákyp
    • knedlíky - pro celiaky z jáhel připravíte jahelné knedlíky jako chutnou alternativu těch klasických

    Výživové údaje na 100 g výrobku: 1582 kJ/378 kcal; tuky: 4,2 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 0,72 g; sacharidy: 72,9 g; z toho cukry: 0,5 g; bílkoviny: 11 g; sůl: 0,013 g.

    Alergeny: Může obsahovat stopy lepku.

    Skladování: Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.

    Legislativní zařazení: Obilný mlýnský výrobek - obilovina pro přímou spotřebu

    • Bio
    • Veganské
    • Ze surovin bez lepku
    • Bez přidaného cukru

     

    Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.
    Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
    Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.