V úterý 27.9.2022 otevřeno 9-17 hod. Velký výprodej.
Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
04.10.2022
Uzavření provozovny
Od 1.10.2022 je provozovna uzavřena. Dále je ale v provozu e-shop.  Objednávky na osobní převzetí budou vyřizovány individuálně dle dohody. číst celé
Zobrazit všechny novinky
Prodejna

Svatoslavova 27, Praha 4

+420 776 887 496

info@biostyle.cz

Otevírací doba

Po:        Zavřeno

Út:         Zavřeno

St:         17:00 - 19:00

Čt:         17:00 - 20:00

Pá:         Zavřeno

So:         Zavřeno

Ne:        Zavřeno

Jáhly 500 g COUNTRY LIFE

Jáhly jsou dobře stravitelné, výživné, velmi chutné a přirozeně bezlepkové. V kuchyni mají velmi široké využití a jejich příprava je snadná. Hodí se ke sladkému i slanému. Jedná se také o obilovinu vhodnou pro bezlepkovou dietu.

Jáhly jsou dobře stravitelné, výživné, velmi chutné a přirozeně bezlepkové. Potěší vás jejich snadná příprava a široké využití v kuchyni. Jsou skvělým... celý popis
Dostupnost
Skladem
Běžná cena
38,00 Kč
35,10 Kč
30,52 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:CL8595016591090.
EAN kód:8595016591090
Hlídat cenu / dostupnost
Podobné produkty
  • Novinka
Jáhly - Natural 500g
Běžná cena 25,00 Kč
23,00 Kč
20,00 Kč bez DPH
23,00 Kč
20,00 Kč bez DPH
Skladem
ks
  • Novinka
Jáhly BIO - Natural 500g
Běžná cena 40,00 Kč
36,00 Kč
31,30 Kč bez DPH
36,00 Kč
31,30 Kč bez DPH
Skladem
ks
    Vločky jáhlové instantní - Natural 300g
    Běžná cena 29,00 Kč
    27,00 Kč
    23,48 Kč bez DPH
    27,00 Kč
    23,48 Kč bez DPH
    Skladem
    ks
    • Kompletní specifikace
    • Jáhly 500 g COUNTRY LIFE
      Jáhly 500 g COUNTRY LIFE
      Skladem
      35,10 Kč
      30,52 Kč bez DPH
    • ks
    Kompletní specifikace

    Jáhly jsou dobře stravitelné, výživné, velmi chutné a přirozeně bezlepkové. Potěší vás jejich snadná příprava a široké využití v kuchyni. Jsou skvělým základem pro výživné kaše, koláče a nákypy. Děti si jáhlovou kaši s ovocem zamilují stejně jako dětskou krupičku.

    Proso spolu s pšenicí patří mezi nejstarší kulturní plodiny Evropy. Jáhly vznikají z prosa odstraněním semenné slupky z obilky.

    Základ pro výživné kaše, koláče a nákypy. Děti si jáhlovou kaši s ovocem zamilují stejně jako dětskou krupičku.

    Jáhly patří mezi poměrně zapomenutou obilninu, na kterou nedaly dopustit naše prababičky. Naštěstí se vrací zase na výsluní. Jsou neskutečně univerzální, můžete je připravovat na sladko i na slano. Jsou skvělým obohacením jídelníčku a výbornou změnou oproti v dnešní době až nadužívané pšenici. Na jáhlách si navíc mohou pochutnat i celiaci, protože jsou přirozeně bezlepkové.

    Tipy a recepty:

    • polévky - 
    • sladké pečení - 
    • kaše - jáhly mohou rozšířit vaše snídaňové kaše o další typ obiloviny, také jáhlovou kaši můžete použít jako přílohy třeba ke grilované zelenině
    • rizoto - nahraďte klasickou rýži v rizotu jáhly
    • placky - z vařených jáhel, kostiček zeleniny, česneku, bylinek a krupice vytvarujete a usmažíte výborné placičky
    • nádivky - uvařené jáhly smíchejte například s restovanou cibulkou, sýrem a bylinkami, naplňte směsí papriky a zapečte je
    • slané koláče - jáhly mohou být i základem pro jahelný quiche nebo nákyp
    • knedlíky - pro celiaky z jáhel připravíte jahelné knedlíky jako chutnou alternativu těch klasických

    Jáhly je třeba skladovat v chladu a v letních dnech je raději uschovejte do lednice. Nedoporučuje se je nakupovat do zásoby, protože mají tendenci žluknout. Také je vhodné jáhly před vařením spařit, zbaví se tak hořké chutí, která se u nich může vyskytnout. Po spaření je stačí vařit 15 až 20 minut a nechat dojít pod pokličkou.

    Jáhly vznikají z prosa odstraněním semenné slupky z obilky. V dřívějších dobách byly hojně využívány například pro přípravu škubánků nebo jahelníku. Na nějaký čas byly jáhly z kuchyně vytlačeny rýží, což se ale postupně naštěstí změnilo.

    Jedná se o obilovinu vhodnou pro bezlepkovou dietu.

    Složení

    Jáhly. Může obsahovat stopy lepku.

    Skladování

    Návod k přípravě: Jáhly properte v horké vodě a nechte je na sítku osušit. Potom je na sucho opražte a zalijte vařící vodou. Ochuťte, přikryjte pokličkou a na mírném ohni duste asi 20 min. Po chvíli stání pod peřinou je opatrně promíchejte vidličkou. Jáhly se mohou se vařit, vločkovat, dělají se z nich pukance nebo mouka, která se využívá při výrobě bezlepkových těstovin (jáhly neobsahují lepek).

    Kalorická hodnota/energie (na 100g): 1582 kJ/378 kcal. Bílkoviny: 11,0 g. Sacharidy: 72,9 g. Tuky: 4,2 g. Vláknina: 8,5 g. Popř. jiné (cholesterol, vitaminy apod.): Sodík 0,005 g, thiamin 0,42 mg (30,1% DDD), riboflavin 0,29 mg (18,1% DDD), niacin 4,72 mg (26,2% DDD), hořčík 114 mg (38,0% DDD), železo 3,0 mg (21,5% DDD).

    Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
    Alergeny: Může obsahovat stopy lepku. 
    Legislativní zařazení: Obilný mlýnský výrobek - obilovina pro přímou spotřebu

    • Veganské
    • Ze surovin bez lepku
    • Bez přidaného cukru

     

    Otevírací doba

    Pondělí :   Zavřeno

    Úterý:       Zavřeno

    Středa:     17-19 hod

    Čtvrtek:    17-20 hod

    Pá-Ne:    Zavřeno

    Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.
    Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz