Svatoslavova 27, Praha 4
+420 776 887 496
info@biostyle.cz
Otevírací doba
Po 11- 18 hod
Út 09- 18 hod
St 11- 18 hod
Čt 11- 20 hod
Pá 11-17hod
So- Ne Zavřeno
- Úvod
- POTRAVINY
- Konzervované potraviny
- Konzervovaná,nakládaná zelenin
- Kukuřice sterilovaná zlatá 150 g BIO BONDUELLE
Kukuřice sterilovaná zlatá 150 g BIO BONDUELLE

- Kompletní specifikace
- Kukuřice sterilovaná zlatá 150 g BIO BONDUELLESkladem45,00 Kč39,13 Kč bez DPH
Neobsahuje konzervační látky, je křupavá a přirozeně sladká bez přidaného cukru a vhodně doplní nejen saláty. Konzerva je opatřena trhacím víčkem, díky kterému se snadno otevírá.
Využití:
- saláty - kukuřice je chutnou součástí salátů
- mexická kuchyně - například v tortille spolu se zeleninou a fazolemi bude kukuřice skvělá
- rizoto - kukuřici uplatníte i v obilninovo-zeleninových pokrmech
Kukuřice je rostlina z čeledi lipnicovité, která může mít až šest metrů. Původně pochází z Jižní Ameriky, kde pěstuje již přes 5000 let. Od místních indiánů se kukuřice spolu s Kolumbem dostala do Evropy. Dnes je kukuřice po pšenici a rýži nejpěstovanější obilninou na světě. V Čechách ji na polích najdeme na jižní Moravě.
Kukuřice se využívá jako krmivo, dále jako surovina na výrobu cukru, oleje a škrobu. Některé druhy se pěstují jako zelenina. V potravinářství se z kukuřice vyrábí lupínky, mouka, krupice nebo kaše. Zvláště v rozvojových zemích je kukuřice cenným zdrojem obživy.
Složení: cukrová kukuřice v zrnech*, pitná voda, jedlá sůl. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Návod k přípravě: K přímé spotřebě.
Výživové údaje na 100 g výrobku: 334 kJ/80 kcal; tuky: 1,9 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 0,5 g; sacharidy: 10,8 g; z toho cukry: 5,2 g; vláknina: 3,8 g; bílkoviny: 2,9 g; sůl: 4 g.
Skladování: Skladujte v suchu při teplotě do 3 - 30°C. Po otevření uchovejte v chladničce (3 - 10 °C) a spotřebujte do 24 hodin.
Legisltivní zařazení: Zpracovaná zelenina - sterilovaná.