Svatoslavova 27, Praha 4
+420 776 887 496
info@biostyle.cz
Otevírací doba
Po 11- 18 hod
Út 09- 18 hod
St 11- 18 hod
Čt 11- 20 hod
Pá 11-17hod
So- Ne Zavřeno
- Úvod
- POTRAVINY
- Přísady na vaření a pečení
- Ochucovadla a sladidla
- Ochucovadla
- Kuzu kořenový škrob BIO 50g
Kuzu kořenový škrob BIO 50g

- Novinka
- Novinka
- Kompletní specifikace
- Kuzu kořenový škrob BIO 50gPodle skladu dodavatele88,00 Kč80,00 Kč bez DPH
Kuzu je dřevnatá liána. Má svůj původ v Japonských horách. Kuzu se dělá z kořene.Je lehce stravitelný, střeva ho lehce vstřebají. Je vhodný při nachlazení, střevních problémech,vysokých horečkách. Kuzu je výborné zahušťovadlo, které nezmění chuť připravovaných jídel.Např. polévek a omáček. Může se také použít do různých pudingů, dezertů.
Kuzu se při zahušťování smíchá s potřebným množstvím studené vody a vleje se do připravovaného pokrmu. Nevaří se.
Návody k přípravě: Na jeden šálek tekutiny rozdrťte asi 1–2 lžičky kuzu, rozpusťte ve studené vodě a poté přidejte do polévek, omáček, pudinků a za stálého a pomalého míchání vařte na mírném plameni dokud nezprůhlední. Lžičku kuzu rozmícháme v trošce studené vody, nalijeme do vařící vody a vaříme za stálého míchání, až se tekutina zprůhlední. Podáváme vlažné 2x - 3x denně, vždy mimo jídlo (půl hodiny před nebo hodinu po jídle).
Můžeme z něj také připravit léčivý nápoj: dospělý- 1 lžíci rozmícháme v hrnku studené vody.
po rozmíchání dáme cca 1 lžíčku umepasty a přivedeme do varu a ochutíme cca 2 kapky sojové
omáčky. Po dosáhnutí varu vypneme. Nápoj se pije teplý (1-2 denně).
Děti ho můžou také, ale v poloviční dávce.
Kuzu je škrob z kořene japonského vinného keře Pueraria lobata. Jeho nízká kalorická hodnota jej činí dietním doplňkem. V kuchyni je využívaný jako velmi kvalitní škrob, který je k tělu nejšetrnějším možným zahušťovadlem na našem trhu, navíc v BIO kvalitě.