Svatoslavova 27, Praha 4
+420 776 887 496
info@biostyle.cz
Otevírací doba
Po 11- 18 hod
Út 09- 18 hod
St 11- 18 hod
Čt 11- 20 hod
Pá 11-17hod
So- Ne Zavřeno
- Úvod
- POTRAVINY
- Slané snacky
- Krekry a snacky
- Lupínky amarantové rajče a bazalka bezlepkové 65 g MCL
Lupínky amarantové rajče a bazalka bezlepkové 65 g MCL

- Kompletní specifikace
- Související zboží2
- Lupínky amarantové rajče a bazalka bezlepkové 65 g MCLSkladem28,00 Kč24,35 Kč bez DPH
Amarant se řadí k pseudoobilovinám, což znamená, že mezi obilní trávy nepatří, ale v kuchyni se využívá úplně stejně. Zrno a z něj mletá mouka se využívají především v potravinářství, stejně jako listy. Někdy se ale používá i jako krmivo v zemědělství.
Rostlina, ze které amarant pochází, se nazývá laskavec. Ve Střední Americe byl Aztéky a Inky pěstován již 4000 let před naším letopočtem. Dnes se amarant převážně pěstuje v tropickém pásu, kde se zrno sklízí až třikrát ročně. Jedno zrnko má velmi malé rozměry i váhu.
Kukuřice je rostlina z čeledi lipnicovité, která může mít až šest metrů. Původně pochází z Jižní Ameriky, kde pěstuje již přes 5000 let. Od místních indiánů se kukuřice spolu s Kolumbem dostala do Evropy. Dnes je kukuřice po pšenici a rýži nejpěstovanější obilninou na světě. V Čechách ji na polích najdeme na jižní Moravě.
Kukuřice se využívá jako krmivo, dále jako surovina na výrobu cukru, oleje a škrobu. Některé druhy se pěstují jako zelenina. V potravinářství se z kukuřice vyrábí lupínky, mouka, krupice nebo kaše. Zvláště v rozvojových zemích je kukuřice cenným zdrojem obživy.
Složení: bramborový škrob, kukuřičná mouka, amarantová mouka 17 % (mleté zrno laskavce min 80 % a ostropostřes mar.), bramborová mouka, amarantová vláknina 3 %, rostlinný olej, sůl, maltodextrin, sušená rajčata 0,9 %, sušená bazalka 0,3 %, sušené oregano, sušený česnek
Nutriční hodnoty na 100 g výrobku: Energie: 1790 kJ/424 kcal; Bílkoviny: 4,9 g; Sacharidy: 71,9 g; Tuky: 13,0 g; Vláknina: 3,1 g
Legislativní zařazení: pekařský výrobek trvanlivý